Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Αμάντα, ο Γιώργος και ο καθημερινός Σασμός 

Μπίτι μπίτι μπίτι μπίτι Ζντράβα. Γιουροβίζιον ήταν και πέρασε. Βρεθήκαμε και στην 8η θέση και όλα τα μπράβο φυσικά αξίζουν στην Αμάντα Γεωργιάδη. Όπως ενημέρωσε η ΕΡΤ ύστερα από 30 χρόνια, από το 1992, για πρώτη φορά η Ελλάδα συγκέντρωσε τόσο υψηλή βαθμολογία στις κριτικές επιτροπές (6η θέση). Πάντως το 1992 η Κλεοπάτρα με το τραγούδι, Όλου του κόσμου η ελπίδα, είχε κερδίσει την 5η θέση.  Επιπλέον από το 2011 η χώρα μας είχε να βρεθεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο top 10 της Γιουροβίζιον. Ο πολύωρος τελικός του μουσικού διαγωνισμού σάρωσε εννοείται σε τηλεθέαση, καθώς συγκέντρωσε μέσο όρο 52,2% ενώ ανά λεπτό τον παρακολούθησαν 1.955.000 τηλεθεατές. Μάλιστα το τελευταίο κρίσιμο 15λεπτο με την ανακοίνωση των βαθμολογιών η συνολική τηλεθέαση εκτινάχθηκε στο 63,3%. Το υψηλότερο ποσοστό τηλεθέασης 72,2% σημειώθηκε στις δυο ξημερώματα Κυριακής. Επιπλέον το πρόγραμμα έστω και για ένα λεπτό το παρακολούθησαν 3.891.000 άνθρωποι. 

Εκτός από τα παρασκήνια, τις ψηφοφορίες και τα σχετικά, όλες οι πρωινές εκπομπές σήμερα, φυσικά ασχολήθηκαν και με την απόλυτα εύστοχη διαχείριση του Γιώργου Καπουτζίδη ως προς το ομοφοβικό σχόλιο που δέχτηκε, όπως αποκάλυψε τη βραδιά του τελικού. Δικαίως έγινε τρελή αναπαραγωγή και το θυμίζω: «Την Πέμπτη που σχολίαζα τη Σουηδία, κάποιος μου έγραψε ότι είμαι κακιά αδερφή. Που αδερφή είμαι, αλλά είμαι καλή. Κι όμορφη κι έξυπνη και πετυχημένη. Και μη σοκάρεστε, μη σοκάρεστε. Αυτά πρέπει να τα συζητάμε. Και να τα συζητάμε ανοιχτά. Αν δεν τα συζητήσουμε, δεν θα τα αντιμετωπίσουμε ποτέ». Σήμερα ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης μίλησε στο Πρωινό του ΑΝΤ1 και απάντησε βέβαια σχετικά, πηγαίνοντας το γεγονός κι ένα βήμα παρακάτω, δίνοντας μια εξαιρετική εξήγηση: «Αυτό που έκανα ήταν μια επανοικειοποίηση. Μόνο μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας γνωρίζουν στην Ελλάδα τον όρο. Είναι το εξής: Μια πληθυσμιακή ομάδα παίρνει τις μειωτικές, προσβλητικές λέξεις που λένε εναντίον της οι άλλοι, τις οικειοποιείται, τις χρησιμοποιεί η ίδια, τις βάζει η ίδια στο δικό της το λεξιλόγιο και έτσι ο μειωτικός χαρακτήρας των λέξεων και ο προσβλητικός χαρακτήρας των λέξεων, φθίνει. Αν εγώ πω τον εαυτό μου αδερφή και το λέω τόσο εύκολα, το να μου το πεις εσύ δεν τρέχει και τίποτα». Εξαιρετικός!

Οι τηλεθεατές του Σασμού θα χαρούν με αυτό το νέο. Η σειρά θα μεταδίδεται και τις Παρασκευές. Έτσι από αυτή την εβδομάδα και μέχρι το τέλος της σεζόν, ο Σασμός γίνεται καθημερινός. Επίσης, Παρασκευή στις 22.40, μεταφέρονται και τα Ψέματα, η νέα σειρά του Alpha, η οποία αγαπήθηκε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 

Αλλαγές προγράμματος έχει και ο ΣΚΑΙ. Έτσι, από 21 Μαΐου, το Masked Singer, θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο, κι όχι Πέμπτη. Αντίθετα το Survivor βγαίνει από την prime time ζώνη του Σαββάτου και μεγαλώνει η διάρκεια του τις Πέμπτες (έως τις 00.45).

Η κινηματογραφική υπερπαραγωγή «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση, σε συμπαραγωγή της Tanweer Productions και του ΑΝΤΕΝΝΑ, έρχεται από τις 24 Μαΐου σε πρώτη προβολή στη streaming πλατφόρμα ΑΝΤ1+. Μάλιστα στις 5 Ιουλίου, θα ακολουθήσει και η ομότιτλη μίνι σειρά 4 επεισοδίων (διάρκειας 50 λεπτών το καθένα), με αποκλειστικό extra υλικό και ανέκδοτες σκηνές. Η ταινία αποτελεί ένα μοναδικό κινηματογραφικό εγχείρημα που τιμά τον πολιτισμό της Ιωνίας και αφηγείται τα τραγικά ιστορικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν την περίοδο της καταστροφής της Σμύρνης.

Φιλούμπες.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H νέα άφιξη – έκπληξη στους «Παγιδευμένους» και οι σταθερές Ναταλία & Σία   Χθες βράδυ οι Παγιδευμένοι του ΑΝΤ1 μας αποχαιρέτισαν για το καλοκαίρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους τηλεθεατές για το φθινόπωρο. Το φινάλε της πρώτης σεζόν, κατά τη γνώμη μου, ήταν αντάξιο με όλες τις έντονες στιγμές που μας χάρισε αυτό το σήριαλ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 13.600 tweets καταμετρήθηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του επεισοδίου της σειράς. Ανεξάρτητα από τα ποσοστά τηλεθέασης, κατά γενική ομολογία – και όχι επειδή παρακολουθώ φανατικά τη σειρά- οι Παγιδευμένοι αποτέλεσαν δικαίως τηλεοπτικό hit της σεζόν. Τα γυρίσματα του Α’ κύκλου ολοκληρώθηκαν μόλις στις 3 Ιουλίου και σύντομα οι συντελεστές θα συναντηθούν ξανά για να συνεχίσουν την ιστορία του δεύτερου κύκλου. Μάλιστα, όπως έμαθα, στη δεύτερη σεζόν, στο καστ πρόκειται να προστεθεί ένας καινούριος ήρωας, τον οποίο θα υποδυθεί ο Τάσος Χαλκιάς. Με λύπη όμως έμαθα ότι στον επόμενο κύκλο θα μας αποχαιρ
 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά. Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.   Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μα
  H M πέττυ, η Ναταλία, ο Κώστας και οι βραδινές πρεμιέρες της Δευτέρας   Τουλάχιστον τηλεοπτικά καθόλου αδιάφορο δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας. Τρεις εκπομπές, μια γνώριμη και δυο ολοκαίνουριες, μπήκαν στο τηλεοπτικό τερέν και είχαν ενδιαφέρον. Καταρχάς το πρωί του Σαββάτου έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 η υπέροχη Μπέττυ Μαγγίρα με την εκπομπή I love Σου Κου. Μαζί της είναι οι Δημήτρης Μακαλιάς, Τάσος Μπιμπισίδης και Τζο Κουτσοκώστα. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το κανάλι του Αμαρουσίου ενεργοποίησε ξανά την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου επιλέγοντας ένα πολύ ταλαντούχο πρόσωπο. Η Μπέττυ έχει πάρα πολύ έξυπνο χιούμορ, έχει αμεσότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ομαδικό πνεύμα το οποίο πρέπει να υπάρχει στην τηλεόραση. Και φαίνεται ότι η εκπομπή άρεσε πολύ στους τηλεθεατές καθώς απέσπασε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης με το καλημέρα σας. Μια ξεκάθαρα ψυχαγωγική εκπομπή, που τόσο έχει λείψει αυτό το είδος από την τηλεόραση, την οποία παρακολούθησα ευχάριστ