Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

 Το άλλο πρόσωπο της Φαίης και οι υπέροχες Άγριες Μέλισσες

 


Προσκεκλημένη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, στο The 2night show στον ΑΝΤ1, ήταν χθες βράδυ, η Φαίη Σκορδά και κατά τη γνώμη μου, ήταν η πιο ωραία τηλεοπτική της συνέντευξη – όχι ότι έχει δώσει και αμέτρητες-. Χαλαρή, άνετη, ανθρώπινη, αληθινή, αστεία, καθημερινή (μέσα στη λαμπερή αμφίεση) όπως τη ζουν οι δικοί της άνθρωποι. Στοιχεία, που κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να βγάζει πολύ περισσότερο στο Πρωινό.

Η καθημερινή δραματική σειρά του ίδιου σταθμού, Άγριες Μέλισσες, επέστρεψε στις μικρές μας οθόνες τα δυο τελευταία βράδια. Παρόλο που μπήκαν αισίως στον τρίτο τους κύκλο, θεωρώ ότι από τα δυο πρώτα κιόλας επεισόδια, αναζωπύρωσαν το ενδιαφέρον και την ανυπομονησία μας για τη συνέχεια. Προσωπικά περίμενα με ενθουσιασμό την τρίτη σεζόν και οι συντελεστές τον διατήρησαν, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τον πήχη.


Η προσθήκη των τριών σπουδαίων ηθοποιών Αιμίλιου Χειλάκη, Νίκου Κουρή και Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου έδεσε τόσο γλυκά με το προηγούμενο υπέροχο καστ. Ένας τηλεοπτικός "θίασος" αξιώσεων. 



Επίσης οι δημιουργοί της σειράς, Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης φαίνεται ότι μελέτησαν πολύ και μεταφέρουν με την πένα τους πολύ πιστά την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στη χώρα τα χρόνια της Χούντας.

Οι ήρωες των δυο προηγούμενων σεζόν, προχώρησαν στις ζωές τους αλλά ορισμένοι έχουν ακόμη ανοιχτές πληγές. Στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο, η σκηνή με τον Μελέτη (ο Γιώργος Γεροντιδάκης ήταν εκπληκτικός) να αυτομαστιγώνεται (σαν τον Σίλα στον Κώδικα Da Vinci του Νταν Μπράουν) άφησε με το στόμα ανοικτό τους τηλεθεατές. Ο Μελέτης αυτοτιμωρούνταν από τύψεις για τη μητέρα του Ανέτ (Κάτια Δανδουλάκη).

Μια και ανέφερα τη σπουδαία Κάτια Δανδουλάκη, να σας πω ότι από τις 7 Οκτωβρίου, θα παρουσιάζει στο θέατρό της, τον μονόλογο Το καινούργιο παιδί, των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.


 «Η παράσταση είναι ένας μονόλογος της Δάφνης που αφηγείται περιστατικά που όλοι με τον ένα η τον άλλο τρόπο έχουμε ζήσει.  Ο συντηρητικός μπαμπάς, η μαμά που διαβάζει ακόμα και τη σκέψη της κόρης της, οι έρωτες, οι γάμοι, οι προδοσίες, οι γέννες, τα παιδιά που δεν μπορεί κανείς να καταλάβει, ο χρόνος που κυλάει αδυσώπητα, τα μπότοξ και οι απώλειες. Η ζωή όπως ξετυλίγεται -άλλοτε σαν δράμα, άλλοτε σαν κομεντί κι άλλοτε σαν φάρσα».

Πάμε σε άλλα νέα, από τη βόρεια Ελλάδα συγκεκριμένα. Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου λοιπόν, επιστρέφει στην ΕΡΤ3 (12.30) η εκπομπή Κυριακή στο χωριό, η οποία μετονομάστηκε σε «Κυριακή στο χωριό ξανά». Μια ολοκαίνουργια ιδέα πάνω στην παραδοσιακή εκπομπή, με νέο οικοδεσπότη, τον Κωστή Ζαφειράκη.

Απόψε στις 23.00 ανοίγει και πάλι το Μουσικό κουτί στην ΕΡΤ1. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται στο στούντιο τον Eric Burdon, η ψυχή των Αnimals, που για πρώτη φορά έρχεται στην ελληνική τηλεόραση. «Τραγουδιστής, στιχουργός, συγγραφέας, ζωγράφος και ενίοτε ηθοποιός, μέλος του Rock ‘n’ Roll Hall of Fame από το 1994 και ανάμεσα στους καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών, σύμφωνα με το περιοδικό «Rolling Stone», μετρά πάρα πολλά επιτεύγματα στα 60 χρόνια καριέρας του. Τα έζησε όλα, τα έκανε όλα, δεν έχει να αποδείξει τίποτα». Όπως ενημερώνει η ΕΡΤ, μεταξύ των πολλών ωραίων μουσικών στιγμών που θα ζήσουν οι τηλεθεατές, είναι η ερμηνεία από τον Eric Burdon της διαχρονικής επιτυχίας των Animals, Dont let me be misunderstood, σε μια ξεχωριστή μουσική εκτέλεση που τον πρώτο λόγο έχει το παραδοσιακό έγχορδο όργανο, τσουμπούς.

Αυτά και για σήμερα. Καλημέρα και φιλούμπες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H νέα άφιξη – έκπληξη στους «Παγιδευμένους» και οι σταθερές Ναταλία & Σία   Χθες βράδυ οι Παγιδευμένοι του ΑΝΤ1 μας αποχαιρέτισαν για το καλοκαίρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους τηλεθεατές για το φθινόπωρο. Το φινάλε της πρώτης σεζόν, κατά τη γνώμη μου, ήταν αντάξιο με όλες τις έντονες στιγμές που μας χάρισε αυτό το σήριαλ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 13.600 tweets καταμετρήθηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του επεισοδίου της σειράς. Ανεξάρτητα από τα ποσοστά τηλεθέασης, κατά γενική ομολογία – και όχι επειδή παρακολουθώ φανατικά τη σειρά- οι Παγιδευμένοι αποτέλεσαν δικαίως τηλεοπτικό hit της σεζόν. Τα γυρίσματα του Α’ κύκλου ολοκληρώθηκαν μόλις στις 3 Ιουλίου και σύντομα οι συντελεστές θα συναντηθούν ξανά για να συνεχίσουν την ιστορία του δεύτερου κύκλου. Μάλιστα, όπως έμαθα, στη δεύτερη σεζόν, στο καστ πρόκειται να προστεθεί ένας καινούριος ήρωας, τον οποίο θα υποδυθεί ο Τάσος Χαλκιάς. Με λύπη όμως έμαθα ότι στον επόμενο κύκλο θα μας αποχαιρ
 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά. Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.   Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μα
  H M πέττυ, η Ναταλία, ο Κώστας και οι βραδινές πρεμιέρες της Δευτέρας   Τουλάχιστον τηλεοπτικά καθόλου αδιάφορο δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας. Τρεις εκπομπές, μια γνώριμη και δυο ολοκαίνουριες, μπήκαν στο τηλεοπτικό τερέν και είχαν ενδιαφέρον. Καταρχάς το πρωί του Σαββάτου έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 η υπέροχη Μπέττυ Μαγγίρα με την εκπομπή I love Σου Κου. Μαζί της είναι οι Δημήτρης Μακαλιάς, Τάσος Μπιμπισίδης και Τζο Κουτσοκώστα. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το κανάλι του Αμαρουσίου ενεργοποίησε ξανά την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου επιλέγοντας ένα πολύ ταλαντούχο πρόσωπο. Η Μπέττυ έχει πάρα πολύ έξυπνο χιούμορ, έχει αμεσότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ομαδικό πνεύμα το οποίο πρέπει να υπάρχει στην τηλεόραση. Και φαίνεται ότι η εκπομπή άρεσε πολύ στους τηλεθεατές καθώς απέσπασε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης με το καλημέρα σας. Μια ξεκάθαρα ψυχαγωγική εκπομπή, που τόσο έχει λείψει αυτό το είδος από την τηλεόραση, την οποία παρακολούθησα ευχάριστ