Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

 Το βράδυ Σασμός και το πρωί... κόντρες



22 Σεπτεμβρίου σήμερα – σε περίπτωση που χάσατε τις μέρες το αναφέρω. Οι τηλεθεατές της σειράς Σασμός του Alpha προσπαθούν να συνέλθουν από τον χθεσινοβραδινό σπαραγμό της Βασιλικής πάνω από το πτώμα του Στεφανή – η Μαριλίτα Λαμπροπούλου ήταν έξοχη-. 28,1% ο συνολικός μέσος όρος τηλεθέασης του χθεσινού επεισοδίου και 1.164.000 οι τηλεθεατές που το παρακολούθησαν καθηλωμένοι. Πρώτη θέση στο ημερήσιο τοπ 10.

O Σασμός έχει κερδίσει την αγάπη του κοινού και όπως φαίνεται ο Alpha παίρνει την «εκδίκησή» του για τις δυο προηγούμενες σεζόν, όπου ομολογουμένως αδικήθηκε σε τηλεθέαση τόσο με τον Έρωτα μετά, όσο και με την Αγγελική, που πραγματικά ήταν εξαιρετικές σειρές. Βέβαια, το κανάλι της Κάντζας τοποθετώντας –πολύ σωστά- την ώρα προβολής του Σασμού στις 21.00, δείχνει ότι πήρε το μάθημά του από τις Άγριες Μέλισσες του ΑΝΤ1, οι οποίες έρχονται στις 27/9 σταθερά στις 22.00. Προς το παρόν έχει ως αντίπαλο τη Γη της Ελιάς του Mega που επίσης πηγαίνει εξαιρετικά σε τηλεθέαση.

Δεν έχει συμπληρωθεί ούτε ένας μήνας από την έναρξη της σεζόν, αλλά τουλάχιστον φαίνεται ότι μέχρι στιγμής οι τηλεθεατές της prime time ζώνης επιλέγουν τη μυθοπλασία και όχι τα ριάλιτι. Αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο.

Και πάμε στην πρωινή ζώνη, όπου σήμερα νομίζω ότι είχαμε την πρώτη τηλεοπτική κόντρα της σεζόν. Κεντρικά πρόσωπα  Κατερίνα Καινούργιου – Ιωάννα Μαλέσκου ή αντίστροφα αν θέλετε. Όλα ξεκίνησαν όταν στη Super Κατερίνα του Alpha πρόβαλαν δημοσίευμα του σάιτ primet!me.gr ότι ο ΣΚΑΙ «εξετάζει ήδη το ενδεχόμενο να μεταφέρει από το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου στο καθημερινό, στη θέση του Love it, τον Γρηγόρη Γκουντάρα και τη Ναταλί Κάκκαβα» καθώς το Love it με την Ιωάννα Μαλέσκου σημειώνει μέχρι στιγμής πολύ χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης.

Οι δυο εκπομπές βρίσκονται απέναντι μόνο για μια ώρα (12.00-13.00). Η Κατερίνα Καινούργιου πρώτα επεσήμανε ότι «αρχικά δεν μου αρέσει να σχολιάζουμε εκπομπές που βρίσκονται απέναντί μας. Βέβαια, η συγκεκριμένη εκπομπή αρχίζει στις 12 αλλά δεν έχει σημασία. Και θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ κακό τέτοια φημολογία τόσο νωρίς. Δεν ξέρω αν τα νούμερα είναι αναμενόμενα ή δεν είναι, αλλά είναι ένας μόνο μήνας. Σε έναν μήνα μπορείς να βγάλεις πόρισμα αν θα συνεχίσει μια εκπομπή ή θα σταματήσει;». Η εκπομπή έστειλε και κάμερα στην Ιωάννα Μαλέσκου προλογίζοντας την αντίδρασή της στο ενδεχόμενο «μετακόμισης» της εκπομπής της. Ωστόσο, η παρουσιάστρια του ΣΚΑΙ μόνο τους χαμογέλασε, ούτε που τους μίλησε. Στη Super Κατερίνα διέψευσαν πάντως ότι το Love it θα μεταφερθεί Σαββατοκύριακο.

Η Ιωάννα Μαλέσκου στην έναρξη της εκπομπής της σχολίασε μεταξύ άλλων «Εδώ είμαστε με μπόλικη αγάπη και πολλές αλλαγές. Δεν ξέρω αν οι αλλαγές θα είναι εσωτερικές» και της μετέφεραν στον αέρα τι ειπώθηκε στη Super Κατερίνα. Μάλιστα, ο συνεργάτης της Κωνσταντίνος Αρτσίτας είπε ότι πήραν το ρεπορτάζ από σάιτ του Ομίλου. «Γεννάς ειδήσεις για να κάνεις τηλεοπτικό σούσουρο» σχολίασε και ότι μια παρουσιάστρια πρώτης γραμμής όπως η Ελένη Μενεγάκη δεν θα το έκανε ποτέ (σ.σ. να σχολιάσει εκπομπή που παίζει απέναντί της). «Συγνώμη μου συγκρίνεις τώρα την Κατερίνα Καινούργιου με την Ελένη Μενεγάκη; Για να καταλάβω..» είπε η Μαλέσκου. «Δεν προλαβαίνω να δω την εκπομπή της Κατερίνας. Είναι πολύ άσχημο αυτό το οποίο μου λέτε. Και είπε και η Κατερίνα; Μου κάνει εντύπωση γιατί είχαμε πολύ καλές σχέσεις ή νόμιζα ότι είχαμε πολύ καλές σχέσεις. Θα το δω κιόλας το απόσπασμα γιατί δεν έχω προλάβει. Σήμερα με περίμενε και η κάμερα από την εκπομπή της. Μάλιστα μου έκανε εντύπωση. Γιατί άκουσα τον νεαρό (σ.σ. ρεπόρτερ) να με ρωτάει για την κόντρα που έχω με τον Νίκο Μουτσινά για την Μπελούτσι. Μήπως δεν υπάρχουν άλλες ειδήσεις; Το να μιλάς για μια εκπομπή και για μια παρουσιάστρια η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι, είναι πάρα πολύ κακό. Μάλλον δεν έχουν άλλα θέματα. Κάπου να υπάρχουν όρια κι ένας στοιχειώδης σεβασμός. Να μη γινόμαστε νούμερα για τα νούμερα». Ειπώθηκαν κι άλλα στη συνέχεια στην εκπομπή τα οποία αφορούσαν τη Super Κατερίνα, πολλά και περιττά μάλιστα, και θεωρώ ότι χάσανε τη μπάλα στο Love it. 

Παράλληλα η Καινούργιου η οποία ήταν ακόμα στον αέρα μαθαίνει από τον αδερφό της μέσω sms ότι τη σχολιάζουν στο Love it.  «Ότι έχει βγει και μιλάει πολύ άσχημα για μένα και μου δίνει συμβουλές. Δεν ξέρω τι έχει και αν παρακολούθησε την εκπομπή. Εμείς μεταφέραμε ένα ρεπορτάζ και είπαμε πως ευχόμαστε να μην ισχύει και να της δώσουν και άλλο χρόνο. Είχαμε τη διάψευση του ΣΚΑΙ που την μετέφερε ο Χάρης. Δεν ξέρω τι της μετέφεραν. Το να βγαίνει τώρα και να μιλάει για ασέβεια. Μιλάει για μικροπρέπεια για μένα. Αν θες Ιωάννα μου να δημιουργήσεις κόντρα, εγώ δεν δημιουργώ κόντρες. Και καλό θα είναι να δεις το απόσπασμα ακριβώς και μετά να μιλήσεις. Και αν αυτοί που σε συμβουλεύουν, σε συμβουλεύουν έτσι, είναι και οι ίδιοι που αργότερα θα σου πουν “Ιωάννα λυπόμαστε”. Επειδή τα έχω βιώσει και εγώ αυτά, στα λέω από προσωπική εμπειρία για τη δικιά σου προστασία. Και δεν το συνεχίζω και κλείνει εδώ».

Ψυχραιμία παιδιά. Μην παρασύρεστε. Γνώμη μου πάντως είναι ότι δεν είναι κομψό εκπομπές που προβάλλονται ταυτόχρονα να ασχολούνται η μία με την άλλη. Έτσι δημιουργείται σύγχυση στους τηλεθεατές και δεν είναι ωραίο. Δεύτερον, εφόσον αποφασίσεις να απαντήσεις, καλό θα είναι, να μη μείνεις σε όσα λόγια σου μεταφέρουν αλλά να παρακολουθήσεις τα όσα έχουν ειπωθεί για σένα. Διότι ο εκνευρισμός μόνο περαιτέρω παρεξηγήσεις δημιουργεί.

Ανυπομονώ να δω τη νέα σειρά του Mega, Κομάντα και Δράκοι του Θοδωρή Παπαδουλάκη η οποία ξεκινάει απόψε (22.30). «Για να δούμε τελικά είσαι κομάντο ή φλωράκι;». Για να δούμε... Φιλούμπες.

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H νέα άφιξη – έκπληξη στους «Παγιδευμένους» και οι σταθερές Ναταλία & Σία   Χθες βράδυ οι Παγιδευμένοι του ΑΝΤ1 μας αποχαιρέτισαν για το καλοκαίρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους τηλεθεατές για το φθινόπωρο. Το φινάλε της πρώτης σεζόν, κατά τη γνώμη μου, ήταν αντάξιο με όλες τις έντονες στιγμές που μας χάρισε αυτό το σήριαλ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 13.600 tweets καταμετρήθηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του επεισοδίου της σειράς. Ανεξάρτητα από τα ποσοστά τηλεθέασης, κατά γενική ομολογία – και όχι επειδή παρακολουθώ φανατικά τη σειρά- οι Παγιδευμένοι αποτέλεσαν δικαίως τηλεοπτικό hit της σεζόν. Τα γυρίσματα του Α’ κύκλου ολοκληρώθηκαν μόλις στις 3 Ιουλίου και σύντομα οι συντελεστές θα συναντηθούν ξανά για να συνεχίσουν την ιστορία του δεύτερου κύκλου. Μάλιστα, όπως έμαθα, στη δεύτερη σεζόν, στο καστ πρόκειται να προστεθεί ένας καινούριος ήρωας, τον οποίο θα υποδυθεί ο Τάσος Χαλκιάς. Με λύπη όμως έμαθα ότι στον επόμενο κύκλο θα μας αποχαιρ
 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά. Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.   Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μα
  H M πέττυ, η Ναταλία, ο Κώστας και οι βραδινές πρεμιέρες της Δευτέρας   Τουλάχιστον τηλεοπτικά καθόλου αδιάφορο δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας. Τρεις εκπομπές, μια γνώριμη και δυο ολοκαίνουριες, μπήκαν στο τηλεοπτικό τερέν και είχαν ενδιαφέρον. Καταρχάς το πρωί του Σαββάτου έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 η υπέροχη Μπέττυ Μαγγίρα με την εκπομπή I love Σου Κου. Μαζί της είναι οι Δημήτρης Μακαλιάς, Τάσος Μπιμπισίδης και Τζο Κουτσοκώστα. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το κανάλι του Αμαρουσίου ενεργοποίησε ξανά την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου επιλέγοντας ένα πολύ ταλαντούχο πρόσωπο. Η Μπέττυ έχει πάρα πολύ έξυπνο χιούμορ, έχει αμεσότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ομαδικό πνεύμα το οποίο πρέπει να υπάρχει στην τηλεόραση. Και φαίνεται ότι η εκπομπή άρεσε πολύ στους τηλεθεατές καθώς απέσπασε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης με το καλημέρα σας. Μια ξεκάθαρα ψυχαγωγική εκπομπή, που τόσο έχει λείψει αυτό το είδος από την τηλεόραση, την οποία παρακολούθησα ευχάριστ