Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Xαστούκι» στις Άγριες Μέλισσες, χοροί στο Star

 


Έπαιρναν ρίσκο στον ΑΝΤ1 όταν έδιναν το πράσινο φως για τον τρίτο κύκλο στο βαρύ πυροβολικό τους Άγριες Μέλισσες. Το γνώριζαν σαφώς πολύ καλά ότι ρισκάρουν. Δεν ξέρω όμως, αν υπολόγιζαν σε σημαντική πτώση των ποσοστών τηλεθέασης. Ίσως προχώρησαν με τη σιγουριά που πολλές φορές νιώθει ένας νικητής, ότι είναι αήττητος. Πόνταραν ότι οι Άγριες Μέλισσες στα δυο χρόνια προβολής τους, έχουν χτίσει το κοινό τους, και αυτό το κοινό, θα τις ακολουθήσει πιστά. Όμως, οι τηλεθεατές είναι απρόβλεπτοι.

Προσωπικά παραμένω από το πρώτο επεισόδιο φανατικός τηλεθεατής των Άγριων Μελισσών –(αν και είχα ενστάσεις με ορισμένες εξελίξεις της ιστορίας, όπως ότι ο Νικηφόρος απάτησε την Ασημίνα, με την αδερφή της τη Δρόσω και με την εγκυμοσύνη της τελευταίας). Εξακολουθώ να έχω την ίδια ανυπομονησία για κάθε νέο επεισόδιο. Οι Άγριες Μέλισσες, που άνοιξαν τον δρόμο έπειτα από αρκετά χρόνια και για τα άλλα κανάλια να επιστρέψουν στη μυθοπλασία, διατήρησαν το υψηλό επίπεδο παραγωγής τους. Τα τέσσερα τελευταία επεισόδια του β’ κύκλου ήταν συγκλονιστικά.

Την περασμένη εβδομάδα μπήκαμε στην τρίτη σεζόν. Από άποψη παραγωγής, το επίπεδο παραμένει υψηλό. Η σκηνοθεσία εξακολουθεί να είναι εξαιρετική. Το καστ ενισχύθηκε με την προσθήκη των υπέροχων ηθοποιών, Αιμίλιου Χειλάκη, Νίκου Κουρή, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, Μαρίας Καλλιμάνη και η ιστορία προχώρησε στα χρόνια της Χούντας. Είναι ελάχιστες οι τηλεοπτικές παραγωγές μυθοπλασίας στη χώρα μας που έχουν καταπιαστεί με τη δικτατορία στην Ελλάδα. Μόνο η σειρά της ΕΡΤ Τα καλύτερά μας χρόνια άγγιξε το γεγονός, αλλά νομίζω πιο επιδερμικά κι όχι τόσο λεπτομερώς (μόνο στο τελευταίο επεισόδιο του Α' κύκλου) όπως συμβαίνει με τις Άγριες Μέλισσες.

Η σειρά του ΑΝΤ1, με την επιστροφή της στους τηλεοπτικούς δέκτες, βλέπει τους τηλεθεατές σταδιακά να απομακρύνονται. Με εξαίρεση την πρεμιέρα της, όλες τις υπόλοιπες μέρες, το σήριαλ έπεσε στη δεύτερη και τρίτη θέση του ημερήσιου top 10 τηλεθέασης, με τους τηλεθεατές της να ανέρχονται λίγο πάνω από το 1 εκατομμύριο. Θυμίζω ότι στις δυο προηγούμενες σεζόν ο μέσος όρος τηλεθεατών ήταν σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ενώ ορισμένα επεισόδια καθήλωσαν έως και πάνω από 2 εκατομμύρια τηλεθεατών. Η σειρά επί δυο ολόκληρες σεζόν είχε πάρει αγκαζέ την κορυφή της τηλεθέασης. Δεν την κουνούσε από εκεί, κανένα πρόγραμμα.

Όμως, όπως είπα, οι τηλεθεατές είναι απρόβλεπτοι. Χθες βράδυ, για πρώτη φορά οι τηλεθεατές των Άγριων Μελισσών έπεσαν κάτω από το 1 εκατομμύριο (σ.σ. συγκεκριμένα ήταν 898.000 σύμφωνα με την AGB). Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις, είχαμε τη μεταφορά του Λάμπρου, του Μπάμπη και του Προκόπη στη Λέρο ενώ επέστρεψαν στο Διαφάνι η Βιολέττα και η Πηνελόπη.

Είναι γεγονός ότι φέτος οι Άγριες Μέλισσες, έχουν πιο δύσκολο ανταγωνισμό στη ζώνη προβολής τους. Καταρχάς, μπήκαν στο τηλεοπτικό ρινγκ, δυο ολοκαίνουρια καθημερινά σήριαλ. Ο Σασμός του Alpha και η Γη της Ελιάς στο Mega, ξεκίνησαν τη φετινή σεζόν και αρκετά νωρίτερα από τις Άγριες Μέλισσες, κερδίζοντας αμέσως το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Μάλιστα, στο χθεσινό επεισόδιο της σειράς του Alpha, προβλήθηκε με κάθε λεπτομέρεια και η δολοφονία του Στεφανή από τον Μαθιό, οπότε ο Σασμός διατήρησε την πρωτιά του στα ποσοστά τηλεθέασης. 

Είναι αρκετά νωρίς για να προκύψουν συμπεράσματα. Οι Άγριες Μέλισσες έχουν αποδείξει την αξία τους και έχουν βγει κερδισμένες με το παραπάνω. Ωστόσο, η απώλεια ποσοστών τηλεθέασης, πρέπει να προβληματίσει το κανάλι. Διότι μιλάμε για απώλεια 500.000 τηλεθεατών. Δεν είναι αμελητέο το νούμερο. Ο ΑΝΤ1 σίγουρα δεν θα αφήσει το πρόγραμμα στην τύχη του. Όταν μάλιστα, αυτό το πρόγραμμα σηκώνει επάξια στους ώμους του το βάρος της τηλεθέασης στην prime time ζώνη. Μπορεί προς το παρόν να έχει απώλειες, εξακολουθεί όμως να πετυχαίνει τα υψηλότερα ποσοστά τηλεθέασης από κάθε άλλο πρόγραμμα του ίδιου σταθμού. Αγαπώ Άγριες Μέλισσες και θα συνεχίσω να τις παρακολουθώ. Τον Σασμό τον βλέπω στο web tv του Alpha. Πάμε σε άλλα τώρα.



Στο Star αρχίζουν σύντομα οι χοροί. Το Dancing with the stars κάνει πρεμιέρα το βράδυ της Κυριακής 17 Οκτωβρίου στις 21.00 με οικοδέσποινα τη Βίκυ Καγιά. Συμπαρουσιαστής θα είναι ο Λάμπρος Φισφής. Στις καρέκλες της κριτικής επιτροπής θα καθίσουν οι Στέφανος Δημουλάς, Μαρίνα Λαμπροπούλου, Έλενα Λιζάρδου και Jason Roditis.



Η Νίκη Λυμπεράκη εντάχθηκε στο δυναμικό του Mega και θα παρουσιάζει την εβδομαδιαία εκπομπή Μεγάλη εικόνα. «Εβδομαδιαία εκπομπή επικαιρότητας, δημοσιογραφικής ανάλυσης και συνεντεύξεων φέρνει σε πρώτο πλάνο τα μεγάλα γεγονότα, όσα καθορίζουν τις ζωές μας αλλά και πρωταγωνιστές γνωστών ή αγνώστων ιστοριών που αξίζει να ειπωθούν» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του καναλιού.

O Βασίλης Παπακωνσταντίνου σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, αύριο το βράδυ έρχεται Ενώπιος Ενωπίω με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Από εμένα φιλούμπες.

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H νέα άφιξη – έκπληξη στους «Παγιδευμένους» και οι σταθερές Ναταλία & Σία   Χθες βράδυ οι Παγιδευμένοι του ΑΝΤ1 μας αποχαιρέτισαν για το καλοκαίρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους τηλεθεατές για το φθινόπωρο. Το φινάλε της πρώτης σεζόν, κατά τη γνώμη μου, ήταν αντάξιο με όλες τις έντονες στιγμές που μας χάρισε αυτό το σήριαλ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 13.600 tweets καταμετρήθηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του επεισοδίου της σειράς. Ανεξάρτητα από τα ποσοστά τηλεθέασης, κατά γενική ομολογία – και όχι επειδή παρακολουθώ φανατικά τη σειρά- οι Παγιδευμένοι αποτέλεσαν δικαίως τηλεοπτικό hit της σεζόν. Τα γυρίσματα του Α’ κύκλου ολοκληρώθηκαν μόλις στις 3 Ιουλίου και σύντομα οι συντελεστές θα συναντηθούν ξανά για να συνεχίσουν την ιστορία του δεύτερου κύκλου. Μάλιστα, όπως έμαθα, στη δεύτερη σεζόν, στο καστ πρόκειται να προστεθεί ένας καινούριος ήρωας, τον οποίο θα υποδυθεί ο Τάσος Χαλκιάς. Με λύπη όμως έμαθα ότι στον επόμενο κύκλο θα μας αποχαιρ
 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά. Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.   Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μα
  H M πέττυ, η Ναταλία, ο Κώστας και οι βραδινές πρεμιέρες της Δευτέρας   Τουλάχιστον τηλεοπτικά καθόλου αδιάφορο δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας. Τρεις εκπομπές, μια γνώριμη και δυο ολοκαίνουριες, μπήκαν στο τηλεοπτικό τερέν και είχαν ενδιαφέρον. Καταρχάς το πρωί του Σαββάτου έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 η υπέροχη Μπέττυ Μαγγίρα με την εκπομπή I love Σου Κου. Μαζί της είναι οι Δημήτρης Μακαλιάς, Τάσος Μπιμπισίδης και Τζο Κουτσοκώστα. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το κανάλι του Αμαρουσίου ενεργοποίησε ξανά την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου επιλέγοντας ένα πολύ ταλαντούχο πρόσωπο. Η Μπέττυ έχει πάρα πολύ έξυπνο χιούμορ, έχει αμεσότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ομαδικό πνεύμα το οποίο πρέπει να υπάρχει στην τηλεόραση. Και φαίνεται ότι η εκπομπή άρεσε πολύ στους τηλεθεατές καθώς απέσπασε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης με το καλημέρα σας. Μια ξεκάθαρα ψυχαγωγική εκπομπή, που τόσο έχει λείψει αυτό το είδος από την τηλεόραση, την οποία παρακολούθησα ευχάριστ