Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

 Good People και οι πρώτες φωτογραφίες από τη νέα σειρά της ΕΡΤ, Ο Όρκος

 Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες. Αγάπη, υγεία και άφθονα χαμόγελα εύχομαι. Σήμερα όμως δεν είναι μόνο της Αγίας Αικατερίνης αλλά και η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Για να δούμε πότε θα μπει τελεία στην εξάλειψη της βίας γενικότερα.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που δεν σφίχτηκε το στομάχι του με την ιστορία του 6χρονου Άρθουρ στη Βρετανία. Το παιδί έφυγε από τη ζωή έπειτα από βασανιστήρια στα οποία τον υπέβαλλαν ο πατέρας του και η μητριά του. Δεν μου βγαίνουν λέξεις για τον μικρό Άρθουρ, μόνο δάκρυα.

Το βλέπετε ότι δεν πάμε καλά. Η κατάσταση με την πανδημία δεν βελτιώνεται και έχουμε και τα ακραία περιστατικά από κατά τ’ άλλα συνανθρώπους μας. Πιο πρόσφατο εκείνο στη Νάουσα. Ιδιοκτήτης καφετέριας, κατήγγειλε στην κάμερα του Alpha ότι 77χρονος πελάτης ήθελε να εισέλθει στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, και εκνευρίστηκε όταν του ζητήθηκε το πιστοποιητικό εμβολιασμού φτάνοντας στο σημείο να χτυπήσει με μπουνιά τον ιδιοκτήτη αλλά και να του δαγκώσει το  μάγουλο.

Και μέσα σε όλα, έχουμε και νέα αφρικανική μετάλλαξη. Περίφημα! Πώς είναι το «Γιούπι» στα αφρικάνικα;

Σε άλλα νέα παρουσιάζονται πολύ ωραίες παραστάσεις στις αθηναϊκές θεατρικές σκηνές. Μια από αυτές είναι και το Good people (θέατρο Αποθήκη) του βραβευμένου με Pulitzer Αμερικάνου συγγραφέα David Lindsay-Abaire, το οποίο παρουσιάζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα. Επιπλέον αποτελεί και την πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους (έκανε και τη μετάφραση) η οποία επίσης πρωταγωνιστεί μαζί με τους Τάσο Γιαννόπουλου, Παύλο Λουτσίδη, Aurora Marion (καταπληκτική!!!), Ζωή Ρηγοπούλου, Σωσώ Χατζημανώλη.

Το έργο μεταξύ άλλων καταπιάνεται με τις αποφάσεις που παίρνει κάποιος για τη ζωή του. Αποφάσεις που καθορίζουν το τώρα, την πορεία και την εξέλιξή του. «Αποφάσεις που αντανακλούν το πώς αντιλαμβάνεται κάποιος τον κόσμο, τον εαυτό του και γιατί όχι το πώς τον βλέπουν οι άλλοι». Τρυφερό αλλά και σκληρό το κείμενο πραγματεύεται επιπλέον και το περίφημο «αμερικάνικο όνειρο». Πόσο αξιοκρατικά και απλόχερα προσφέρεται στον καθέναν «η δυνατότητα «να πιάσει την καλή» και να ξεφύγει από τη μιζέρια και την ταξική του ταυτότητα μόνο με τη σκληρή δουλειά και τη λίγη καλή τύχη. Είναι όντως «ίσες» οι ευκαιρίες για όλους;». Είδαμε την παράσταση μαζί με το Λιάκι χθες το βράδυ και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Στο μεταξύ η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους αυτό το διάστημα κάνει επίσης γυρίσματα για τη νέα σειρά της ΕΡΤ, Ο Όρκος, σε σενάριο της υπέροχης Τίνας Καμπίτση (Ονειροπαγίδα, Έξαψη, Ασυνήθεις Ύποπτοι) και σκηνοθεσία Σπύρου Μιχαλόπουλου. Η σειρά θα προβληθεί από το β΄μισό της σεζόν (δηλαδή από Ιανουάριο) και συμμετέχει ένα πολύ δυνατό καστ ηθοποιών: Γιάννης Στάνκογλου, Γιώργος Γάλλος, Λουκία Μιχαλοπούλου, Δημοσθένης Παπαδόπουλος,Ιωσήφ Πολυζωίδης, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Νίκος Πουρσανίδης, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Αντριάνα Ανδρέοβιτς (τη βλέπουμε στη σειρά Ζακέτα να πάρεις, ως φίλη του Ευθύμη).

Η ιστορία ακούγεται ωραία και ενδιαφέρουσα: "Ο Άγγελος Ράπτης (Γιάννης Στάνκογλου) είναι ένας αναγνωρισμένος επιστήμονας, παντρεμένος με τη δικηγόρο Ηρώ Αναγνωστοπούλου (Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους), με την οποία έχουν και μια κόρη, τη Μελίνα (Μαρία Σαριάβα). Η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει το βράδυ των γενεθλίων του, όταν του φέρνουν στο νοσοκομείο νεκρές, από τροχαίο, τη γυναίκα του και την κόρη του". 


"Ο Άγγελος τα χάνει όλα μέσα σε μια νύχτα και οδηγείται στην άρνηση της πραγματικότητας αλλά και της ζωής. Παραιτείται και φεύγει από το νοσοκομείο. Κάποια στιγμή, σ’ ένα ερημικό στενό, στο κέντρο της Αθήνας, μια ετοιμόγεννη γυναίκα, η Λουΐζα, τον παρακαλεί να τη βοηθήσει να γεννήσει και να μην τη αφήσει αβοήθητη στον δρόμο, ο Άγγελος δεν μπορεί να αρνηθεί. Η Λουΐζα (Αντριάνα Ανδρέοβιτς) είναι η σύζυγος του εφοπλιστή, Χάρη Ζαφείρη (Δημοσθένης Παπαδόπουλος), ο οποίος για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, χορηγεί το  εθελοντικό πρόγραμμα «Ιατρικής Δρόμου», που θέλει να υλοποιήσει ο αδελφός του Άγγελου, Παύλος (Γιώργος Γάλλος), πανεπιστημιακός καθηγητής και επιμελητής του νοσοκομείου". 

"Ο Άγγελος, αν και έχει βάσιμες υποψίες ότι το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στη γυναίκα και στην κόρη του δεν ήταν τυχαίο γεγονός αλλά προσχεδιασμένο έγκλημα, τελικά πείθεται να ηγηθεί του προγράμματος. Ο γενικός ιατρός Φάνης Μαρκάτος (Προμηθέας Αλειφερόπουλος), η διασώστρια, νοσηλεύτρια Πάτι Στιούαρτ (Αρετή Τίλη), ο γνώστης του δρόμου και των νόμων του Σαλβαντόρο Κρασσάς (Ιωσήφ Πολυζωίδης), η κοινωνική λειτουργός και επιστήθια φίλη της Ηρώς Χλόη Τερζάκη (Λουκία Μιχαλοπούλου) και ο αναισθησιολόγος Στέφος Καρούζος (Νίκος Πουρσανίδης) μαζί με τον Παύλο και τον Άγγελο θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας και θα έρθουν αντιμέτωποι με περιστατικά που θα δοκιμάσουν τις ιατρικές τους γνώσεις αλλά και τα ψυχικά τους αποθέματα".

Η Ναταλία Δραγούμη έδωσε χθες συνέντευξη στον Άρη Καβατζίκη και στην εκπομπή Πάμε Δανάη στο Mega και είπε κάτι πολύ ωραίο με το οποίο συμφωνώ και επαυξάνω. Οι εκπομπές πρέπει να σταματήσουν να σχολιάζουν τι φόρεσε ο καθένας και η κάθε μία. Προσωπικά ανέκαθεν βαριόμουν τις συγκεκριμένες στήλες στις εκπομπές. Οι εποχές αλλάζουν. Πλέον είναι παρωχημένο αλλά και αγένεια και τις περισσότερες φορές άνθρωποι έρχονται σε δύσκολη θέση. Στο κάτω κάτω της γραφής δεν ζητήσαμε τη γνώμη σας. Φιλούμπες.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H νέα άφιξη – έκπληξη στους «Παγιδευμένους» και οι σταθερές Ναταλία & Σία   Χθες βράδυ οι Παγιδευμένοι του ΑΝΤ1 μας αποχαιρέτισαν για το καλοκαίρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους τηλεθεατές για το φθινόπωρο. Το φινάλε της πρώτης σεζόν, κατά τη γνώμη μου, ήταν αντάξιο με όλες τις έντονες στιγμές που μας χάρισε αυτό το σήριαλ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 13.600 tweets καταμετρήθηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του επεισοδίου της σειράς. Ανεξάρτητα από τα ποσοστά τηλεθέασης, κατά γενική ομολογία – και όχι επειδή παρακολουθώ φανατικά τη σειρά- οι Παγιδευμένοι αποτέλεσαν δικαίως τηλεοπτικό hit της σεζόν. Τα γυρίσματα του Α’ κύκλου ολοκληρώθηκαν μόλις στις 3 Ιουλίου και σύντομα οι συντελεστές θα συναντηθούν ξανά για να συνεχίσουν την ιστορία του δεύτερου κύκλου. Μάλιστα, όπως έμαθα, στη δεύτερη σεζόν, στο καστ πρόκειται να προστεθεί ένας καινούριος ήρωας, τον οποίο θα υποδυθεί ο Τάσος Χαλκιάς. Με λύπη όμως έμαθα ότι στον επόμενο κύκλο θα μας αποχαιρ
 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά. Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.   Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μα
  H M πέττυ, η Ναταλία, ο Κώστας και οι βραδινές πρεμιέρες της Δευτέρας   Τουλάχιστον τηλεοπτικά καθόλου αδιάφορο δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας. Τρεις εκπομπές, μια γνώριμη και δυο ολοκαίνουριες, μπήκαν στο τηλεοπτικό τερέν και είχαν ενδιαφέρον. Καταρχάς το πρωί του Σαββάτου έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 η υπέροχη Μπέττυ Μαγγίρα με την εκπομπή I love Σου Κου. Μαζί της είναι οι Δημήτρης Μακαλιάς, Τάσος Μπιμπισίδης και Τζο Κουτσοκώστα. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το κανάλι του Αμαρουσίου ενεργοποίησε ξανά την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου επιλέγοντας ένα πολύ ταλαντούχο πρόσωπο. Η Μπέττυ έχει πάρα πολύ έξυπνο χιούμορ, έχει αμεσότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ομαδικό πνεύμα το οποίο πρέπει να υπάρχει στην τηλεόραση. Και φαίνεται ότι η εκπομπή άρεσε πολύ στους τηλεθεατές καθώς απέσπασε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης με το καλημέρα σας. Μια ξεκάθαρα ψυχαγωγική εκπομπή, που τόσο έχει λείψει αυτό το είδος από την τηλεόραση, την οποία παρακολούθησα ευχάριστ