Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

 «Τα καλύτερά μας χρόνια»: Ο Μανώλης έφυγε, ήρθε ο Δημήτρης 

Η Δανάη Παππά νύφη και οι νέες σειρές της ΕΡΤ


Καλή χιονισμένη εβδομάδα με προσοχή και ασφάλεια για όσους μετακινούνται και καλό χουχούλιασμα για εκείνους που είναι σπίτι. Η Ελπίς έφερε αλλαγές και στο πρόγραμμα των καναλιών όπως στον ΣΚΑΙ καθώς σήμερα λόγω επικαιρότητας δεν μεταδόθηκαν οι εκπομπές Love it, Καλό μεσημεράκι, όπως επίσης δεν θα προβληθεί η καθημερινή σειρά Μόλις χθες, αφού το κεντρικό δελτίο ειδήσεων θα ξεκινήσει εκτάκτως λόγω των συνθηκών στις 18.30. Και στην ΕΡΤ1 δεν μεταδόθηκε το Στούντιο 4.

Αύριο Τρίτη επιστρέφει στην ΕΡΤ1, μια αγαπημένη σειρά «Τα καλύτερα μας χρόνια» - σενάριο Νίκος Απειρανθίτης, Δώρα Μασκλαβάνου, Κατερίνα Μπέη- κάνοντας μάλιστα άλμα κατά δυο χρόνια μεταφέροντας μας στο 1977. Άλλωστε στο φινάλε της δεύτερης σεζόν, πήραμε μια γεύση για το άλμα στον χρόνο, με το υπέροχο σκηνοθετικό τρικ όπου ο 14χρονος Άγγελος (Μανώλης Γκίνης) στα γενέθλιά του έσβησε τα κεριά της τούρτας του και ταυτόχρονα μεγάλωσε παραδίδοντας τη σκυτάλη στον 16χρονο εαυτό του. 

Δημήτρης Σέρφας

Έτσι ο γλυκύτατος Μανώλης Γκίνης μας αποχαιρέτισε και η σειρά υποδέχεται τον Δημήτρη Σέρφα και τους φίλους του, που επίσης φυσικά μεγάλωσαν. Τον κολλητό του, τον Λούη ενσαρκώνει ο Βαγγέλης Δαούσης, τον οποίο η εφηβεία βρίσκει αποκλειστικά απασχολημένο με το αντίθετο φύλο, και την καλύτερή του φίλη, Άννα, η Κωνσταντίνα Μεσσήνη.

Ο Άγγελος πλέον 16 χρόνων, περνάει την εφηβεία με εσωστρέφεια. Διαβάζει μελαγχολικούς ποιητές, ασχολείται με τη φωτογραφία και το σινεμά και ψάχνει διακαώς να βρει την κλίση του. Και, φυσικά, τον απασχολούν ακόμα τα κορίτσια.


Όσον αφορά τους γονείς του, το 1977 βρίσκει τη Μαίρη (Κατερίνα Παπουτσάκη) ιδιοκτήτρια μπουτίκ στο Κολωνάκι. Μάλιστα πολιορκείται επίμονα από τον κύριο Τεπενδρή (Ιωάννης Παπαζήσης, νέα είσοδος), έναν γόη, εργένη, γνωστό bon viveur στον κόσμο της μόδας και στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας. ο Στέλιος (Μελέτης Ηλίας) επιβιώνει με κόπο ως προϊστάμενος στο υπουργείο αλλά υφιστάμενος της κυρίας Αργυρίου (Έμιλυ Κολιανδρή), κι ένα αιφνίδιο black out θα τους φέρει πιο κοντά. Η Νανά (Τζένη Θεωνά) έχει αναλάβει την μπουτίκ στου Γκύζη και είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη (Μιχάλης Οικονόμου), που είναι πλέον ιδιοκτήτης super market και καφετέριας. Μαζί μεγαλώνουν τη μικρή Νόνη με αγάπη, με τη σκιά του απόντα, πατέρα Αποστόλη, να παραμένει.


Ο Δημήτρης Σέρφας με τους Βαγγέλη Δαούση και Κωνσταντίνα Μεσσήνη

Η Ερμιόνη (Υβόννη Μαλτέζου) και ο κυρ Νίκος (Ερρίκος Λίτσης) έχουν μετακομίσει μαζί στο παλιό σπίτι της κυρίας Ρούλας και προσπαθούν να συνηθίσουν τη συμβίωσή τους ως παντρεμένοι, έπειτα από τόσα χρόνια μοναξιάς. Δίπλα τους παραμένει πάντα η Πελαγία (Νατάσα Ασίκη), η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να διεκδικήσει τον διευθυντή του αστυνομικού τμήματος της γειτονιάς τους. Η Ελπίδα (Εριφύλη Κιτζόγλου), αν και απογοητευμένη από τον χώρο της υποκριτικής, επιμένει να προσπαθεί να τα καταφέρει ενώ ο Αντώνης (Δημήτρης Καπουράνης) γνωρίζει ξανά τον έρωτα στο πρόσωπο της Δώρας (Νατάσα Εξηνταβελώνη, επίσης καινούρια είσοδος), μιας νεαρής και ανεξάρτητης δημοσιογράφου της «Ελευθεροτυπίας», η οποία θα τον βοηθήσει να κάνει τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία. Η σειρά μεταδίδεται Τρίτη και Πέμπτη στις 23.00.

Η ΕΡΤ συνεχίζοντας από πέρσι τις εκπλήξεις στη μυθοπλασία ετοιμάζει για την επόμενη σεζόν δυο ολοκαίνουρια σήριαλ, που αποτελούν τηλεοπτικές μεταφορές μυθιστορημάτων και θα προβληθούν στην ΕΡΤ1. Μάλιστα πρόκειται να «ζωντανέψει» ο έρωτας του Γιώργου Παπανδρέου με την ηθοποιό Κυβέλη Ανδριανού και θα τους ενσαρκώσουν ο Άρης Λεμπεσόπουλος και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Η σειρά βασίζεται στο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου, «Φλόγα και άνεμος». Το σενάριο υπογράφει η Ρένα Ρίγγα ενώ τη σκηνοθεσία η Ρέινα Εσκενάζυ. Το καστ είναι εντυπωσιακό αφού στη σειρά -12 επεισοδίων- θα πρωταγωνιστήσουν επίσης οι Αργύρης Πανταζάρας, Κατερίνα Λέχου, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Λένα Παπαληγούρα, Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

Το δεύτερο σήριαλ με τίτλο το «Βραχιόλι της φωτιάς» βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της συγγραφέως, Βεατρίκης Σαΐας Μαγρίζου. Το σενάριο είναι του Νίκου Απειρανθίτη και η σκηνοθεσία του Γιώργου Γκικαπέπα. Μια ιστορία μυθοπλασία η οποία όμως στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα. Πραγματεύεται τη δύναμη της οικογένειας και πως παραμένει ενωμένη παρά τις αντίξοες συνθήκες. Το στόρι, όπως περιγράφεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Το δραματικό οδοιπορικό μιας εβραϊκής οικογένειας στις ζοφερές στιγμές του 20ου αιώνα. Το χρονικό μιας κοινωνίας που συντρίβεται και αναφύεται μέσα από τα ερείπιά της. Η θυελλώδης ιστορία του μικρού Ιωσήφ, όπως την καταγράφει ένα νυχτερινό παραμύθι: Θεσσαλονίκη, 1917. Οι φλόγες ζώνουν την εβραϊκή συνοικία. Η Μπενούτα με τα παιδιά της βρίσκονται στο σπίτι. Ένας Τσιγγάνος, ο Αγγελής, τους διασώζει την τελευταία στιγμή. Τους μεταφέρει στον καταυλισμό του, μακριά απ' τον όλεθρο. Μεγάλο μέρος της πόλης καταστρέφεται. Ένα πολύτιμο κόσμημα σώζεται. Ένα κειμήλιο που συνδέει ανθρώπους και γεγονότα. Εβραίους και Τσιγγάνους. Δυο λαούς με διαφορετική κοσμοαντίληψη αλλά με πεπρωμένο κοινό. Πόλεμος, ναζιστική θηριωδία, Άουσβιτς. Οι σκληρές σελίδες του Ολοκαυτώματος. Η οδύσσεια ενός βραχιολιού». Η Βεατρίκη Σαΐας Μαγρίζου έχει γράψει επίσης τα μυθιστορήματα, Στην Πολυξένη, Ο Νέστορας που Τόρη τον φώναζε αυτή, Μοιραία ταύτιση, Με τα φτερά της ψυχής.




Απόψε στον Σασμό όλα αλλάζουν. Από τη μία ο γάμος της Θοδώρας και του Γιώργη φέρνει χαρές στην Άνω Ποριά και από την άλλη η δολοφονία του Πετρή, ισοπεδώνει τα πάντα.

Φιλούμπες.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H νέα άφιξη – έκπληξη στους «Παγιδευμένους» και οι σταθερές Ναταλία & Σία   Χθες βράδυ οι Παγιδευμένοι του ΑΝΤ1 μας αποχαιρέτισαν για το καλοκαίρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους τηλεθεατές για το φθινόπωρο. Το φινάλε της πρώτης σεζόν, κατά τη γνώμη μου, ήταν αντάξιο με όλες τις έντονες στιγμές που μας χάρισε αυτό το σήριαλ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 13.600 tweets καταμετρήθηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του επεισοδίου της σειράς. Ανεξάρτητα από τα ποσοστά τηλεθέασης, κατά γενική ομολογία – και όχι επειδή παρακολουθώ φανατικά τη σειρά- οι Παγιδευμένοι αποτέλεσαν δικαίως τηλεοπτικό hit της σεζόν. Τα γυρίσματα του Α’ κύκλου ολοκληρώθηκαν μόλις στις 3 Ιουλίου και σύντομα οι συντελεστές θα συναντηθούν ξανά για να συνεχίσουν την ιστορία του δεύτερου κύκλου. Μάλιστα, όπως έμαθα, στη δεύτερη σεζόν, στο καστ πρόκειται να προστεθεί ένας καινούριος ήρωας, τον οποίο θα υποδυθεί ο Τάσος Χαλκιάς. Με λύπη όμως έμαθα ότι στον επόμενο κύκλο θα μας αποχαιρ
 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά. Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.   Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μα
  H M πέττυ, η Ναταλία, ο Κώστας και οι βραδινές πρεμιέρες της Δευτέρας   Τουλάχιστον τηλεοπτικά καθόλου αδιάφορο δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας. Τρεις εκπομπές, μια γνώριμη και δυο ολοκαίνουριες, μπήκαν στο τηλεοπτικό τερέν και είχαν ενδιαφέρον. Καταρχάς το πρωί του Σαββάτου έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 η υπέροχη Μπέττυ Μαγγίρα με την εκπομπή I love Σου Κου. Μαζί της είναι οι Δημήτρης Μακαλιάς, Τάσος Μπιμπισίδης και Τζο Κουτσοκώστα. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το κανάλι του Αμαρουσίου ενεργοποίησε ξανά την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου επιλέγοντας ένα πολύ ταλαντούχο πρόσωπο. Η Μπέττυ έχει πάρα πολύ έξυπνο χιούμορ, έχει αμεσότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ομαδικό πνεύμα το οποίο πρέπει να υπάρχει στην τηλεόραση. Και φαίνεται ότι η εκπομπή άρεσε πολύ στους τηλεθεατές καθώς απέσπασε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης με το καλημέρα σας. Μια ξεκάθαρα ψυχαγωγική εκπομπή, που τόσο έχει λείψει αυτό το είδος από την τηλεόραση, την οποία παρακολούθησα ευχάριστ