Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H άκυρη σκηνή στον Σασμό και οι νέες σειρές της ΕΡΤ 

Το έχω ξαναπεί για τον Σασμό. Πήραν ένα ωραίο μυθιστόρημα και του άλλαξαν τα φώτα. Καταλαβαίνω ότι όταν κάνεις καθημερινό σήριαλ, δύσκολα θα αποφύγεις να σου βγει σαπουνόπερα. Άλλο όμως αυτό, κι άλλο να επινοείς πλοκές, που παίζουν με τη νοημοσύνη του τηλεθεατή. 


Η χθεσινή σκηνή με τον Πετρή να απειλεί το σκυλάκι του Μανώλη, ήταν παντελώς άκυρη. Δηλαδή ο Πετρής που αγαπάει τα σκυλιά και έχει τη Μανταρίνα απείλησε τον τρισχαριτωμένο μούργο του Μανώλη, που απλά τον μύρισε, μόνο και μόνο για να δει ο δεύτερος εφιάλτη και να φωνάζει «Μην τον σκοτώσεις Πετρή», ώστε να τον ηχογραφήσει η αδερφή του Θεοδώρα – που τρώει κόλλημα με τον Πετρή επειδή την απέρριψε- να τον καταγγείλει στην αστυνομία για να ανοίξει πάλι ο φάκελος του φόνου του Στεφανή και να αποκαλυφτεί το ψεύτικο άλλοθι που είχε δώσει ο Πετρής. Ουφ κουράστηκα και μόνο που το έγραψα. Λες και η Θοδώρα δεν μπορούσε να σκαρφιστεί κάτι άλλο για να τον παγιδεύσει. Ασυνάρτητο το σκεπτικό σχετικά με την αφορμή. Γνώμη μου. Δεν κρίνω, σχολιάζω. Νομίζω ότι ώρες ώρες ο Σασμός σώζεται κυρίως, χάρη στους πολύ καλούς και εξαιρετικούς ηθοποιούς του.


Από εκεί και πέρα το χθεσινό επεισόδιο όπου κιόλας ο Αστέρης και ο Μαθιός έσωσαν την Αργυρώ από τον Διονύση, παρακολούθησαν 1.545.000 τηλεθεατές (30,8% μέσος όρος τηλεθέασης). 

Ο ΑΝΤ1 είδε τη νέα του σειρά, 42°C, που αντικαθιστά προσωρινά (για Τετάρτη-Πέμπτη), τις Άγριες Μέλισσες, να συγκεντρώνει 12,2%. 

Είναι πολύ ωραίο και απελευθερωτικό να μην έχεις κόμπλεξ και να αποδέχεσαι την πραγματικότητα. Όπως έκανε σήμερα το πρωί η Μπέττυ Μαγγίρα, η οποία αποκάλυψε στην εκπομπή της "Ποιος είναι πρωινιάτικα;" στο Open, ότι είχε κάνει δοκιμαστικό για την κωμική σειρά Μην αρχίζεις τη μουρμούρα, για τον ρόλο που κέρδισε τελικά η Κλέλια Ρένεση. «Ήταν πολύ καλύτερη από εμένα» παραδέχτηκε με περίσσεια άνεση η Μπέττυ και μπράβο της.

Αν δεν το πήρατε χαμπάρι η σειρά "Ζακέτα να πάρεις" της ΕΡΤ τέλειωσε. Αλλά θα ξεκινήσουν σύντομα τρία νέα σήριαλ: «Αγάπη παράνομη», «Κι όμως είμαι ακόμα εδώ», «Ο όρκος». Χθες παρουσιάστηκαν διαδικτυακά, οπότε αν θέλετε να μάθετε λεπτομέρειες, σας τις παρουσιάζω.


"Αγάπη παράνομη": Με φόντο την Κέρκυρα τού 1906, η νέα μίνι δραματική σειρά σε σκηνοθεσία Νίκου Κουτελιδάκη και σενάριο Ελένης Ζιώγα, με πρωταγωνιστές τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Νίκο Ψαρρά, «ζωντανεύει» το ομότιτλο διήγημα του Κωσταντίνου Θεοτόκη. Η σειρά, έξι επεισοδίων, θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο με διπλό επεισόδιο (22:00-24:00), αρχής γενομένης από το Σάββατο 15 Ιανουαρίου.  


Μια ιστορία εγκληματικού πάθους, σε μια καταπιεστική πατριαρχική κοινωνία, που δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές των ηρώων. Καθένας από τους ήρωες έρχεται αντιμέτωπος με τα πιο επικίνδυνα μυστικά, που δεν τολμάει να ομολογήσει ούτε στον εαυτό του. Το καστ συμπληρώνουν οι Ευγενία Ξυγκόρου, Γιάννης Νταλιάνης, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά.


"Κι όμως είμαι ακόμα εδώ": Η ρομαντική κωμωδία -50 επεισοδίων- θα καλύψει το κενό που άφησε η σειρά «Ζακέτα να πάρεις», καθώς θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:00. Το σενάριο είναι των Κωνσταντίνας Γιαχαλή-Παναγιώτη Μαντζιαφού, και η σκηνοθεσία του Σπύρου Ρασιδάκη. Πρωταγωνιστούν οι Κατερίνα Γερονικολού, Γιάννης Τσιμιτσέλης που ως γνωστόν είναι και ζευγάρι στη ζωή. Το στόρι: Η Κατερίνα μεγάλωσε με την ιδέα ότι θα πεθάνει νέα από μια σπάνια αρρώστια, ακριβώς όπως η μητέρα της. Αυτή η ιδέα την έκανε υποχόνδρια και εμμονική με τον θάνατο. Τώρα, στα 33 της, μαθαίνει από τον Αλέξανδρο, διακεκριμένο νευρολόγο, ότι έχει μόνο έξι μήνες ζωής και ο φόβος της επιβεβαιώνεται. Όμως, αντί να καταρρεύσει, απελευθερώνεται. Η Κατερίνα, που μια ζωή φοβόταν τον θάνατο, τώρα ξεπερνάει μεμιάς τις αναστολές και τους αυτοπεριορισμούς της και αρχίζει, επιτέλους, να απολαμβάνει τη ζωή. Φτιάχνει μια λίστα με όλες τις πιθανές και απίθανες εμπειρίες που θέλει να ζήσει πριν πεθάνει και μία-μία τις πραγματοποιεί. Ξεχύνεται στη ζωή και παρασέρνει τους πάντες γύρω της: από την οικογένειά της και την κολλητή της Κέλλυ (Ελπίδα Νικολάου) μέχρι τον άπιστο σύντροφό της Δημήτρη (Σταύρο Σβήγκο) αλλά και τον Αλέξανδρο, αυτόν που έκανε, απ’ ό,τι όλα δείχνουν, λάθος διάγνωση και πλέον προσπαθεί να μαζέψει όπως μπορεί τα ασυμμάζευτα. Παίζουν επίσης οι: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος και Λαέρτης Μαλκότσης. Η σειρά έχει πρεμιέρα το Σάββατο 22 Ιανουαρίου.


Ο Όρκος: Η δραματική ιατρική – αστυνομική σειρά, σε σενάριο της Τίνας Καμπίτση (Ονειροπαγίδα, Έξαψη, Ασυνήθεις Ύποπτοι) που πολύ αγαπώ για τη γραφή της, και σκηνοθεσία Σπύρου Μιχαλόπουλου. Η σειρά 36 επεισοδίων, θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 22:00 με διπλό επεισόδιο, και θα ξεκινήσει το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου. Το καστ είναι πολύ δυνατό: Γιάννης Στάνκογλου, Γιώργος Γάλλος, Λουκία Μιχαλοπούλου, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Ιωσήφ Πολυζωίδης, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Νίκος Πουρσανίδης, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Αντριάνα Ανδρέοβιτς. Η ιστορία: «Ο Άγγελος Ράπτης (Γιάννης Στάνκογλου) είναι ένας αναγνωρισμένος επιστήμονας, παντρεμένος με τη δικηγόρο Ηρώ Αναγνωστοπούλου (Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους), με την οποία έχουν και μια κόρη, τη Μελίνα (Μαρία Σαριάβα). Η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει το βράδυ των γενεθλίων του, όταν του φέρνουν στο νοσοκομείο νεκρές, από τροχαίο, τη γυναίκα του και την κόρη του. Τα χάνει όλα μέσα σε μια νύχτα και οδηγείται στην άρνηση της πραγματικότητας αλλά και της ζωής. Παραιτείται και φεύγει από το νοσοκομείο. Κάποια στιγμή, σ’ ένα ερημικό στενό, στο κέντρο της Αθήνας, μια ετοιμόγεννη γυναίκα, η Λουΐζα, τον παρακαλεί να τη βοηθήσει να γεννήσει και να μην τη αφήσει αβοήθητη στον δρόμο, ο Άγγελος δεν μπορεί να αρνηθεί. Η Λουΐζα (Αντριάνα Ανδρέοβιτς) είναι η σύζυγος του εφοπλιστή, Χάρη Ζαφείρη (Δημοσθένης Παπαδόπουλος), ο οποίος για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, χορηγεί το  εθελοντικό πρόγραμμα «Ιατρικής Δρόμου», που θέλει να υλοποιήσει ο αδελφός του Άγγελου, Παύλος (Γιώργος Γάλλος), πανεπιστημιακός καθηγητής και επιμελητής του νοσοκομείου. Ο Άγγελος, αν και έχει βάσιμες υποψίες ότι το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στη γυναίκα και στην κόρη του δεν ήταν τυχαίο γεγονός αλλά προσχεδιασμένο έγκλημα, τελικά πείθεται να ηγηθεί του προγράμματος. Ο γενικός ιατρός Φάνης Μαρκάτος (Προμηθέας Αλειφερόπουλος), η νοσηλεύτρια Πάτι Στιούαρτ (Αρετή Τίλη), ο γνώστης του δρόμου και των νόμων του Σαλβαντόρο Κρασσάς (Ιωσήφ Πολυζωίδης), η κοινωνική λειτουργός και επιστήθια φίλη της Ηρώς Χλόη Τερζάκη (Λουκία Μιχαλοπούλου) και ο αναισθησιολόγος Στέφος Καρούζος (Νίκος Πουρσανίδης) μαζί με τον Παύλο και τον Άγγελο θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας και θα έρθουν αντιμέτωποι με περιστατικά που θα δοκιμάσουν τις ιατρικές τους γνώσεις αλλά και τα ψυχικά τους αποθέματα».

Αύριο Παρασκευή επιστρέφουν στο Mega και οι "Συμπέθεροι από τα Τίρανα". Ωραία, να γελάσουμε ξανά. Φιλούμπες!

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H νέα άφιξη – έκπληξη στους «Παγιδευμένους» και οι σταθερές Ναταλία & Σία   Χθες βράδυ οι Παγιδευμένοι του ΑΝΤ1 μας αποχαιρέτισαν για το καλοκαίρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους τηλεθεατές για το φθινόπωρο. Το φινάλε της πρώτης σεζόν, κατά τη γνώμη μου, ήταν αντάξιο με όλες τις έντονες στιγμές που μας χάρισε αυτό το σήριαλ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 13.600 tweets καταμετρήθηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του επεισοδίου της σειράς. Ανεξάρτητα από τα ποσοστά τηλεθέασης, κατά γενική ομολογία – και όχι επειδή παρακολουθώ φανατικά τη σειρά- οι Παγιδευμένοι αποτέλεσαν δικαίως τηλεοπτικό hit της σεζόν. Τα γυρίσματα του Α’ κύκλου ολοκληρώθηκαν μόλις στις 3 Ιουλίου και σύντομα οι συντελεστές θα συναντηθούν ξανά για να συνεχίσουν την ιστορία του δεύτερου κύκλου. Μάλιστα, όπως έμαθα, στη δεύτερη σεζόν, στο καστ πρόκειται να προστεθεί ένας καινούριος ήρωας, τον οποίο θα υποδυθεί ο Τάσος Χαλκιάς. Με λύπη όμως έμαθα ότι στον επόμενο κύκλο θα μας αποχαιρ
 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά. Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.   Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μα
  H M πέττυ, η Ναταλία, ο Κώστας και οι βραδινές πρεμιέρες της Δευτέρας   Τουλάχιστον τηλεοπτικά καθόλου αδιάφορο δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας. Τρεις εκπομπές, μια γνώριμη και δυο ολοκαίνουριες, μπήκαν στο τηλεοπτικό τερέν και είχαν ενδιαφέρον. Καταρχάς το πρωί του Σαββάτου έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 η υπέροχη Μπέττυ Μαγγίρα με την εκπομπή I love Σου Κου. Μαζί της είναι οι Δημήτρης Μακαλιάς, Τάσος Μπιμπισίδης και Τζο Κουτσοκώστα. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το κανάλι του Αμαρουσίου ενεργοποίησε ξανά την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου επιλέγοντας ένα πολύ ταλαντούχο πρόσωπο. Η Μπέττυ έχει πάρα πολύ έξυπνο χιούμορ, έχει αμεσότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ομαδικό πνεύμα το οποίο πρέπει να υπάρχει στην τηλεόραση. Και φαίνεται ότι η εκπομπή άρεσε πολύ στους τηλεθεατές καθώς απέσπασε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης με το καλημέρα σας. Μια ξεκάθαρα ψυχαγωγική εκπομπή, που τόσο έχει λείψει αυτό το είδος από την τηλεόραση, την οποία παρακολούθησα ευχάριστ