Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

 Nέα προγράμματα στον Alpha και ο Κωνσταντής ξανά στο νοσοκομείο  


Φαίνεται ότι στον Alpha δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια και σίγουρα δεν επαναπαύονται στην επιτυχία του Σασμού. Το κανάλι της Κάντζας ενισχύει κι άλλο το πρόγραμμα της ψυχαγωγίας και ιδιαίτερα της μυθοπλασίας.

Πρώτα απ’ όλα τον Μάρτιο έρχονται Τα Νεοκλασικά. Κάτω από αυτή την ομπρέλα, θα δούμε δημοφιλή και αγαπημένα θεατρικά έργα, τα οποία ήδη έχουμε απολαύσει στον κινηματογράφο, να αναβιώνουν ξανά για την τηλεόραση. Όπως για παράδειγμα Ο φίλος μου ο Λευτεράκης, Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Η σειρά θα μεταδίδεται μια φορά την εβδομάδα και κάθε επεισόδιο θα αναλαμβάνει διαφορετικός σεναριογράφος και σκηνοθέτης ενώ φυσικά θα παίζουν και διαφορετικοί ηθοποιοί. Μεταξύ άλλων πρόκειται να δούμε τους Χάρη Ρώμα, Θοδωρή Αθερίδη, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Λευτέρη Ελευθερίου.

Το δεύτερο σήριαλ, είναι βασισμένο στο βρετανικό ψυχολογικό θρίλερ του BBC, Liar. Ωστόσο το σενάριο θα γραφτεί από την αρχή και πολύ κοντά για να πρωταγωνιστήσουν βρίσκονται οι ηθοποιοί Χρήστος Λούλης και Αλεξάνδρα Αϊδίνη. 

Το θέμα της είναι επίκαιρο καθώς στο επίκεντρο μπαίνουν σημαντικά ζητήματα που αφορούν την έμφυλη βία και τη συναίνεση. Σύμφωνα με την υπόθεση στο βρετανικό θρίλερ μια καθηγήτρια κατηγορεί έναν περίφημο χειρουργό για βιασμό. Η σειρά προγραμματίζεται να βγει στον αέρα την άνοιξη.

Επίσης όπως είναι γνωστό το κανάλι θα προβάλλει τα παιχνίδια Total Black Out και Πλάκα κάνεις. Όσον αφορά το δεύτερο πρότζεκτ, αν και έχει ακουστεί το όνομα του Γιώργου Τσαλίκη για την παρουσίαση, το κανάλι δεν το επιβεβαιώνει. Το Τοtal Black Out σύμφωνα με το πρόγραμμα θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου (22.30).


Μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται επιπλέον να αναβιώσει ξανά το Chart Show: Your Countdown, με επικρατέστερη οικοδέσποινα τη Δέσποινα Βανδή ενώ το κανάλι έχει εξασφαλίσει και το σόου Secret Song.

Και σε άλλα νέα περί Σασμού. Η Καλλιόπη σύντομα θα διαπιστώσει ότι πλέον έχει χάσει κάθε εξουσία πάνω στους γιους της, ειδικά, μόλις φυλακιστεί ο Αστέρης αφού το σχέδιο απόδρασης που έχουν ετοιμάσει με τον Μαθιό δεν θα ευοδωθεί φυσικά. Μάλιστα η Καπετάνισσα θα μάθει ότι γι’ αυτό ευθύνεται ο ίδιος ο Μαθιός, και πολύ πιθανόν να την πληρώσει η Βασιλική. 


Στο μεταξύ τα τρία τελευταία επεισόδια της σειράς που αφορούσαν τη δολοφονία του Πετρή σάρωσαν σε τηλεθέαση. Πέθανε ο Πετρής,  ανέβηκαν ακόμα περισσότερο τα νούμερα τηλεθέασης. Σύμφωνα με την AGB, τη Δευτέρα παρακολούθησαν Σασμό 1.582.000 τηλεθεατές. Την επομένη το νούμερο σκαρφάλωσε σε 1.742.000 τηλεθεατές και χθες το βράδυ το επεισόδιο είδαν 1.713.000 τηλεθεατές. 

Από την άλλη, στις Άγριες Μέλισσες, ο Κωνσταντής θα βρεθεί ξανά στο νοσοκομείο, αλλά αυτή τη φορά λόγω απόπειρας δολοφονίας του. Σύμφωνα πάντως με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η αγαπημένη σειρά του ΑΝΤ1, αναμένεται να επιστρέψει και πάλι με προβολή τεσσάρων επεισοδίων από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου.

Μια πολύ ωραία συνέντευξη έδωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου στον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Καταρχάς μου άρεσε πολύ που δέχτηκε να συναντήσει και τον μικρό Σπύρο Ντούγια στο πλαίσιο του The 2night Show


Ένα από τα ωραία που είπε, αφορούσαν τα στερεότυπα. «Εκεί που καταλαβαίνει κανείς ότι το στερεότυπο είναι βαθιά ριζωμένο μέσα σε μια κοινωνία, είναι όταν έρχεται και καλοπροαίρετα. Πρώτη μέρα ορκίζομαι στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ιούλιο του 2019. Μπαίνω στο Προεδρικό Μέγαρο, μού είπαν καλοπροαίρετα «όχι από εκεί, από εκεί πάει η κυβέρνηση, οι συνοδοί είναι από την άλλη». Μια ώρα μετά  πηγαίνω να παραλάβω το γραφείο μου (σ.σ. άδειο το υπουργείο, αυτό είναι μια άλλη συζήτηση, εξίσου ενδιαφέρουσα αν όχι πιο ενδιαφέρουσα) μου λέει, ο κύριος που γνωρίζει τις αίθουσες, «εσείς θα πάτε μπροστά, και όποιο από τα τρία θέλετε, μπορείτε να πάρετε και να καθίσετε». Εννοώντας ένα από τα τρία γραφεία της γραμματείας. Οπότε δεν υπήρχε κάτι κακοπροαίρετο σε όλο αυτό. Ο άνθρωπος αυτός, είχε αυτό το στερεότυπο, ότι η γυναίκα νέα, ο ρόλος της είναι αυτός στη γραμματεία, να περιμένει τον υπουργό τον 50άρη, πολύ πιθανόν, ο οποίος θα έρθει και θα λάβει την έδρα του υπουργείου. Οπότε όλα αυτά τα στερεότυπα υπάρχουν, ενώ πλέον οι γυναίκες έχουμε θέση στο τραπέζι λήψης αποφάσεων, πολύ περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν. Ακόμη δεν έχουμε ίση φωνή». Και δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανείς. 


Ο Κωνσταντίνος Καζάκος με τον Αντώνη Βλάχο, ο Δημήτρης Μπάσης, η Βιολέτα Ίκαρη με τον Νίκο Ξύδη, ο Ηλίας Μπόγδανος και οι Εncardia έρχονται «Δυνατά» με τον Κωστή Μαραβέγια αύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου (22:00, ΕΡΤ1).

Η νέα ιστορική-βιογραφική σειρά «Άγιος Παΐσιος» θα κάνει πρεμιέρα στο MEGA την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου (22:30). Φιλούμπες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H νέα άφιξη – έκπληξη στους «Παγιδευμένους» και οι σταθερές Ναταλία & Σία   Χθες βράδυ οι Παγιδευμένοι του ΑΝΤ1 μας αποχαιρέτισαν για το καλοκαίρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους τηλεθεατές για το φθινόπωρο. Το φινάλε της πρώτης σεζόν, κατά τη γνώμη μου, ήταν αντάξιο με όλες τις έντονες στιγμές που μας χάρισε αυτό το σήριαλ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 13.600 tweets καταμετρήθηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του επεισοδίου της σειράς. Ανεξάρτητα από τα ποσοστά τηλεθέασης, κατά γενική ομολογία – και όχι επειδή παρακολουθώ φανατικά τη σειρά- οι Παγιδευμένοι αποτέλεσαν δικαίως τηλεοπτικό hit της σεζόν. Τα γυρίσματα του Α’ κύκλου ολοκληρώθηκαν μόλις στις 3 Ιουλίου και σύντομα οι συντελεστές θα συναντηθούν ξανά για να συνεχίσουν την ιστορία του δεύτερου κύκλου. Μάλιστα, όπως έμαθα, στη δεύτερη σεζόν, στο καστ πρόκειται να προστεθεί ένας καινούριος ήρωας, τον οποίο θα υποδυθεί ο Τάσος Χαλκιάς. Με λύπη όμως έμαθα ότι στον επόμενο κύκλο θα μας αποχαιρ
 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά. Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.   Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μα
  H M πέττυ, η Ναταλία, ο Κώστας και οι βραδινές πρεμιέρες της Δευτέρας   Τουλάχιστον τηλεοπτικά καθόλου αδιάφορο δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας. Τρεις εκπομπές, μια γνώριμη και δυο ολοκαίνουριες, μπήκαν στο τηλεοπτικό τερέν και είχαν ενδιαφέρον. Καταρχάς το πρωί του Σαββάτου έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 η υπέροχη Μπέττυ Μαγγίρα με την εκπομπή I love Σου Κου. Μαζί της είναι οι Δημήτρης Μακαλιάς, Τάσος Μπιμπισίδης και Τζο Κουτσοκώστα. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το κανάλι του Αμαρουσίου ενεργοποίησε ξανά την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου επιλέγοντας ένα πολύ ταλαντούχο πρόσωπο. Η Μπέττυ έχει πάρα πολύ έξυπνο χιούμορ, έχει αμεσότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ομαδικό πνεύμα το οποίο πρέπει να υπάρχει στην τηλεόραση. Και φαίνεται ότι η εκπομπή άρεσε πολύ στους τηλεθεατές καθώς απέσπασε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης με το καλημέρα σας. Μια ξεκάθαρα ψυχαγωγική εκπομπή, που τόσο έχει λείψει αυτό το είδος από την τηλεόραση, την οποία παρακολούθησα ευχάριστ