Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στο κρεβάτι με τον Αλέξη και η μεταμόρφωση του Σεφερλή

Θεωρώ ότι έχουμε πολύ αξιόλογους διεθνολόγους στην Ελλάδα. Από όλους όσοι πέρασαν αυτές τις μέρες από τις εκπομπές, νομίζω ότι ακούσαμε εμπεριστατωμένες αναλύσεις τοποθετώντας τα πράγματα στη σωστή τους βάση.

Θα σταθώ όμως και στην εμφάνιση που έκανε ο συγγραφέας και φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1. Μου άρεσε η οπτική του για Πούτιν και Ερντογάν. Για τον πρώτο σχολίασε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι τυχαίο ότι ο τρόπος με τον οποίο ζει στο παρελθόν είναι κάνοντας λίφτινγκ στο πρόσωπό του. Έχει μια τέτοια νεανικότητα και είναι τόσο τσιτωμένο το πρόσωπο ώστε κάτι έχει κάνει και το διατηρεί με αυτόν τον τρόπο. Έχει ανάγκη να νεάζει. Και ξέρετε, αν έχεις την ανάγκη να νεάζεις, έχεις και την ανάγκη να δέρνεις κιόλας, εάν δεν μπορείς να μιλήσεις και να πείσεις». Μιλώντας επιπλέον για τον Ερντογάν, είπε «Και τα δυο αυτά άτομα προσπαθούν με τη θέση τους και τον τρόπο τους να δώσουν χώρο σε όριά τους, σε νεανικότερα αδιέξοδα και στριγμώματά τους. Οπότε αντικαθιστούν την εσωτερική φτώχεια με μεγάλες ιδέες, οι οποίες όταν είναι για το παρελθόν είναι πολύ καταστροφικές. Δεν είναι τυχαίο ο τρόπος με τον οποίο φτιάχνουν τα παλάτια τους για να κατοικήσουν. Είναι η εικόνα του εαυτού τους. Είναι δέσμιοι της εικόνας του εαυτού τους, αυτοί οι άνθρωποι». 

Έπειτα από μέρες, η πρωινή ζώνη ορισμένων καναλιών επανήλθε σήμερα στα γνώριμα μονοπάτια της. Έτσι ξανά μπήκαν στο πλατό οι εκπομπές Super Κατερίνα, Mega Καλημέρα και Breakfast@Star. Μόνο Open και ΣΚΑΙ συνέχισαν τον ενημερωτικό μαραθώνιο, οπότε Μπέττυ Μαγγίρα και Ιωάννα Μαλέσκου παρέμειναν εκτός αέρα. Και καλώς αποφασίστηκε.

Διότι για παράδειγμα στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου έγινε της... κλειδαρότρυπας. Είχαν καλεσμένο τον Αλέξη Παππά. Δεν παρακολούθησα από την αρχή την κουβέντα τους, αλλά πέτυχα το σημείο όπου ο Ανδρέας Μικρούτσικος ο οποίος γενικά δεν έχει μέτρο στις ερωτήσεις του, ρώτησε τον Αλέξη, μεταξύ άλλων για την Αθηνά (η νικήτρια στο ριάλιτι The Bachelor): «Ολοκληρώσατε τη σχέση σας σαν ζευγάρι;». Τα μυστικά της κρεβατοκάμαρας πήγαν περίπατο. 

Ο φετινός Bachelor πρώτα πληροφόρησε αβίαστα πως δεν ολοκλήρωσαν (μάλιστα η Καινούργιου σιγοντάροντας απόρησε «Τι εννοείς δεν κάνατε σεξ καθόλου;») και κατόπιν εορτής σκέφτηκε «Αυτή η ερώτηση, μας βλέπουν και μικρά παιδιά δεν νομίζω ότι είναι της ώρας». Η ώρα σε πείραξε. Ότι είναι αδιάκριτη και too much πληροφορία για να τη γνωρίζουμε, δεν σε ενόχλησε. Super άβολο και δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε να συζητηθεί. Ήταν χρήσιμη πληροφορία για τον τηλεθεατή; Και η αντιμετώπισή μου δεν έχει να κάνει με ταμπού. Αφορά το πλαίσιο της αισθητικής γενικότερα στις πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές. Ο Ανδρέας Μικρούτσικος επιχείρησε να αιτιολογήσει την ερώτησή του και να τον ψυχαναλύσει τον Αλέξη, εξηγώντας «Ξέρεις γιατί το λέω αυτό; Το να μην καταλήξει κάπου, το καταλαβαίνω. Πολλές σχέσεις ξεκινάνε με τους καλύτερους ή χειρότερους οιωνούς και καταλήγουν. Αλλά εαν δεν ολοκληρώσατε τη σχέση σας ήταν κάτι το οποίο ήταν επιλογή, αν θες και στρατηγική. Να είσαι με έναν άνθρωπο που θα πάει στην Αμερική για να μην δεσμευτείς».

Απλή απορία για τις εκπομπές που αναζήτησαν ομογενείς μας στο Κίεβο, άλλον πέρα από τον Τάσο Τσιάμη δεν βρήκαν; Ο άνθρωπος έχει παρελάσει από όλες. Τουλάχιστον άλλαξε μπουφάν σήμερα. 

Ξεκίνησαν και τα γυρίσματα της νέας κωμικής σειράς του ΑΝΤ1, mamacita, με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Σεφερλή και το κανάλι μας έστειλε τις πρώτες φωτογραφίες. Ο Μάρκος Σεφερλής, στην καινούργια σειρά αυτοτελών επεισοδίων μεταμορφώνεται στη Χαρίκλεια, στο απόλυτο mama-symbol

Όπως ενημερώνει ο σταθμός, η πολύτεκνη Χαρίκλεια έχει πέντε παιδιά «που τα μεγάλωσε μόνη της γιατί χήρεψε πολύ νέα! Ο συχωρεμένος ο άντρας της, της άφησε αμανάτι τον πατέρα του, και η Χαρίκλεια έχει βάλει τον πεθερό της στο… σαλόνι! Τα παιδιά της! Όλα έχουν τις δικές τους ζωές ή καλύτερα προσπαθούν να έχουν, γιατί η Χαρίκλεια χώνει τη μύτη της παντού και τα αντιμετωπίζει σαν να είναι 5χρονα». Μαζί με τους ηθοποιούς στο πλατό, θα υπάρχει κοινό live, το οποίο θα παρακολουθεί από κοντά όλα τα ευτράπελα που θα συμβαίνουν στη ζωή των ηρώων. Κι αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά σε σειρά της ελληνικής τηλεόρασης. 

Ο Μάρκος Σεφερλής με τον Γιάννη Καπετάνιο και την Έλενα Τσαβαλιά

H mamacita βασίζεται στην κωμική σειρά του BBC «Mrs Browns Boys». Το σενάριο και τη διασκευή ανέλαβαν ο Μάρκος Σεφερλής (επίσης σκηνοθετεί) με τον Στέλιο Παπαδόπουλο. Εκτός από τον Μ. Σεφερλή, παίζουν ακόμα οι:  Δημήτρης Σταρόβας, Γιάννης Καπετάνιος, Έλενα Τσαβαλιά, Κώστας Σόμμερ, Τάνια Τρύπη, Σταύρος Νικολαΐδης, Αρετή Ζαχαριάδου, Χριστιάνα Καρνέζη, Γιώργης Κοντοπόδης κ.ά.

Ο Θοδωρής Βαμβακάρης και ο Τάκης Γιαννούτσος κάνουν πολύ ωραίες συζητήσεις και αύριο, καλεσμένος στην εκπομπή τους, Αυτός και ο άλλος (ΕΡΤ1, 00.15) είναι ο Μανούσος Μανουσάκης.

Είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί η μεταγραφή της Μάριον Μιχελιδάκη στο Open, όπου θα αναλάβει την παρουσίαση καθημερινής infotainment εκπομπής στην πολύπαθη ζώνη του σταθμού 14.00-16.00. Και λέω πολύπαθη, γιατί από την εποχή του Epsilon, οι εκπομπές σε αυτό το δίωρο δεινοπάθησαν σε ό,τι αφορά τα νούμερα τηλεθέασης. Ούτε με το κυάλι δεν τα έβλεπαν. Από εκεί και πέρα όπως έχει γραφτεί μαζί με τη Μάριον Μιχελιδάκη θα είναι ο Φοίβος Παπαδάκης, η Μαριέλλα Σαββίδου, ο Αλέξανδρος Κλώσσας και ο Γιάννης Μπούτος (πρώην παίκτης GNTM). Την αρχισυνταξία της εκπομπής θα αναλάβει ο Μιχάλης Προβατάς. 

Φιλούμπες.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H νέα άφιξη – έκπληξη στους «Παγιδευμένους» και οι σταθερές Ναταλία & Σία   Χθες βράδυ οι Παγιδευμένοι του ΑΝΤ1 μας αποχαιρέτισαν για το καλοκαίρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους τηλεθεατές για το φθινόπωρο. Το φινάλε της πρώτης σεζόν, κατά τη γνώμη μου, ήταν αντάξιο με όλες τις έντονες στιγμές που μας χάρισε αυτό το σήριαλ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 13.600 tweets καταμετρήθηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του επεισοδίου της σειράς. Ανεξάρτητα από τα ποσοστά τηλεθέασης, κατά γενική ομολογία – και όχι επειδή παρακολουθώ φανατικά τη σειρά- οι Παγιδευμένοι αποτέλεσαν δικαίως τηλεοπτικό hit της σεζόν. Τα γυρίσματα του Α’ κύκλου ολοκληρώθηκαν μόλις στις 3 Ιουλίου και σύντομα οι συντελεστές θα συναντηθούν ξανά για να συνεχίσουν την ιστορία του δεύτερου κύκλου. Μάλιστα, όπως έμαθα, στη δεύτερη σεζόν, στο καστ πρόκειται να προστεθεί ένας καινούριος ήρωας, τον οποίο θα υποδυθεί ο Τάσος Χαλκιάς. Με λύπη όμως έμαθα ότι στον επόμενο κύκλο θα μας αποχαιρ
 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά. Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.   Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μα
  H M πέττυ, η Ναταλία, ο Κώστας και οι βραδινές πρεμιέρες της Δευτέρας   Τουλάχιστον τηλεοπτικά καθόλου αδιάφορο δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας. Τρεις εκπομπές, μια γνώριμη και δυο ολοκαίνουριες, μπήκαν στο τηλεοπτικό τερέν και είχαν ενδιαφέρον. Καταρχάς το πρωί του Σαββάτου έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 η υπέροχη Μπέττυ Μαγγίρα με την εκπομπή I love Σου Κου. Μαζί της είναι οι Δημήτρης Μακαλιάς, Τάσος Μπιμπισίδης και Τζο Κουτσοκώστα. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το κανάλι του Αμαρουσίου ενεργοποίησε ξανά την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου επιλέγοντας ένα πολύ ταλαντούχο πρόσωπο. Η Μπέττυ έχει πάρα πολύ έξυπνο χιούμορ, έχει αμεσότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ομαδικό πνεύμα το οποίο πρέπει να υπάρχει στην τηλεόραση. Και φαίνεται ότι η εκπομπή άρεσε πολύ στους τηλεθεατές καθώς απέσπασε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης με το καλημέρα σας. Μια ξεκάθαρα ψυχαγωγική εκπομπή, που τόσο έχει λείψει αυτό το είδος από την τηλεόραση, την οποία παρακολούθησα ευχάριστ