Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

 ΕΙΔΑ ΤΗ NEA ΣΕΙΡΑ THΣ ΕΡΤ1 Ο ΟΡΚΟΣ ΚΑΙ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΕΝΤΡΙΣΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 Η μεταμόρφωση του Στάνκογλου 


Παρακολούθησα σήμερα στο Ertflix την πρεμιέρα της νέας σειράς της Τίνας Καμπίτση, Ο όρκος (κανονικά θα μεταδοθεί στην ΕΡΤ1 το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου). Λοιπόν, ομολογώ ότι μου άρεσε αρκετά και ως επεισόδιο πιλότος γρήγορα κεντρίζει το ενδιαφέρον σου και σε προϊδεάζει για το τι μέλει γενέσθαι. Έχει γρήγορη πλοκή, προσεγμένη σκηνοθεσία (Σπύρος Μιχαλόπουλος), ωραίους διαλόγους και φωτογραφία. Πολύ βασικό επίσης είναι η διάρκεια των 40 λεπτών, παρακολουθείς την ιστορία σαν νεράκι, χωρίς να κουράζεσαι. Επιπλέον, το καστ, όπως έχω ξανά γράψει είναι εξαιρετικό: Γιάννης Στάνκογλου, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Γιώργος Γάλλος, Λουκία Μιχαλοπούλου, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Σήφης Πολυζωίδης, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Νίκος Πουρσανίδης.


Ο κεντρικός ήρωας Άγγελος Ράπτης (Γιάννης Στάνκογλου), γενικός χειρούργος, παίρνει πολύ γρήγορα ένα βαρύ μάθημα ζωής και επίσης πολύ γρήγορα θα αρχίσει να ενώνει κομμάτια ενός παζλ που αφορούν στο κατά πόσο ήταν τυχαίο το τροχαίο δυστύχημα που κόστισε τις ζωές της συζύγου του Ηρώς (Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους) και της κόρης τους Μελίνας. Μόνο εδώ να πω ότι η σκηνή του τροχαίου, που δεν είδαμε με λεπτομερή αναπαράσταση, φάνηκε σαν έκπτωση στο σύνολο του επεισοδίου. Είναι γεγονός ότι στα ελληνικά σήριαλ, μάλλον λόγω μπάτζετ (δεν ξέρω, δεν είμαι και ειδικός) δεν γυρίζονται σκηνές τροχαίων ατυχημάτων με αληθοφάνεια ή τέλος πάντων που να πείθουν και να εντυπωσιάζουν. Η συγκεκριμένη σκηνή, δεν μπαίνει στα highlights.

Σε αυτά θα προσθέσω όμως τη μεταμόρφωση του Γιάννη Στάνκογλου, μετά την απώλεια της οικογένειάς του, ο οποίος απομονώνεται για έναν χρόνο στο πατρικό του στη λίμνη, και τον βλέπουμε με μακριά γενειάδα και μαλλιά. Λίγο πριν το τέλος του επεισοδίου βέβαια ξυρίζεται και κουρεύεται για να ηγηθεί του εθελοντικού προγράμματος «Ιατρικής Δρόμου», που θέλει να αρχίσει ο αδελφός του, Παύλος (Γιώργος Γάλλος), πανεπιστημιακός καθηγητής και επιμελητής του νοσοκομείου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χορηγεί ο εφοπλιστής Ζαφείρης (Δημ. Παπαδόπουλος) για τον οποίο ο Άγγελος ανακαλύπτει ότι γνωριζόταν με τη σύζυγό του, Ηρώ.


Από εκεί και πέρα, φαίνεται ότι είναι μια αξιοπρεπής προσπάθεια και σίγουρα θα κρατήσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Άλλωστε η Τίνα Καμπίτση γράφει πολύ ωραία και μας έχει κερδίσει (κι εμένα προσωπικά) με όλα τα σήριαλ που έχει γράψει όπως Έξαψη, Ασυνήθεις ύποπτοι, Σαράντα κύματα, Ονειροπαγίδα.

Να σημειώσω ότι στο καστ περιλαμβάνονται επίσης οι Μανώλης Εμμανουήλ, Αρετή Τίλη, Ντίνα Αβαγιανού, Γιώργος Μπανταδάκης, Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Βίκη Χαλαύτρη, Βένια Σταματιάδη, Νεφέλη Παπαδερού2, Αλεξία Σαπρανίδου, Λάμπρος Κωνσταντέας, Άλκηστις Ζιρώ, Γεωργία Σωτηριανάκου, Βασιλική Διαλυνά, Ελένη Στεργίου, και η μικρή Μαρία Σιαράβα.

Η σειρά θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο βράδυ με διπλό επεισόδιο (22.00).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά. Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.   Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μα
Τα unfollow των «Παγιδευμένων», η νέα θεατρική συνεργασία Λαγούτη & Φεντόρουφ και οι «Τρεις Χάριτες» Μια πολύ αγαπημένη σειρά ολοκληρώνει σύντομα την τηλεοπτική της διαδρομή και λίγο πριν από το μεγάλο φινάλε, συζητείται κυρίως για τα unfollow στο Ι nstagram μεταξύ των πρωταγωνιστών παρά για το τέλος της. Ο λόγος φυσικά γίνεται για τους Παγιδευμένους του ΑΝΤ1 που μάλιστα την Παρασκευή 21 Ιουνίου οι συντελεστές ολοκλήρωσαν τα γυρίσματα. Οι χρήστες του Twitter  και φανατικοί της σειράς  εντόπισαν τα unfollow  - μα τι Σέρλοκ Χολμς σας έπιασε κι εσάς😂😂-  μεταξύ των δυο πρωταγωνιστών Μιχάλη Λεβεντογιάννη και Μάρθας Λαμπίρη Φεντόρουφ ενώ είχε προηγηθεί εδώ και καιρό κι εκείνο του Πέτρου Λαγούτη προς τον συνάδελφό του. Ανάμεσα στα πολλά σχόλια, ξεχώρισα ένα: Οι σχέσεις των ανθρώπων δεν ορίζονται από τα follow και τα unfollow . Όσοι αγαπήσαμε τη σειρά ας μείνουμε στην ουσία: Μια ωραία ιστορία μυθοπλασίας που οι ερμηνείες των ηθοποιών μας έκαναν να την αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο. Αν
Οι ερμηνείες στις «Ψυχοκόρες» και η Σάττι έριξε τη ζαριά της                                                                                                                                                                                        Credit: Peggy Theodorogianni Από την αρχή της σεζόν ακούστηκαν τα καλύτερα λόγια για ένα σήριαλ στον ΑΝΤ1+, τις περίφημες «Ψυχοκόρες». Οπότε είχα μεγάλη περιέργεια να δω αυτό το σήριαλ. Αναρωτιόμουν: «Τόσος ντόρος να είναι για το τίποτα;» Και είδα λοιπόν, τα δυο πρώτα επεισόδια τα οποία μετέδωσε ο ΑΝΤ1 το βράδυ της Τετάρτης 6 Μαρτίου. Δεν θα συγκρίνω τις «Ψυχοκόρες» με άλλες σειρές διότι είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση και δεν γίνεται να συγκρίνεις ανόμοια προγράμματα. Επιπλέον ο χρόνος είναι αυτός που επιβεβαιώνει αν αξίζει μια τηλεοπτική παραγωγή ή όχι. Εγώ θα σταθώ απλά στην πρώτη αίσθηση που μου άφησε η σειρά με τα δυο αρχικά επεισόδια. Με τόσα που είχα ακούσει είχα άλλες προσδοκίες. Δεν απορρίπτω φυσικά το σήριαλ γιατί ομολογουμένως εί