Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

 Από τα πολλά λόγια στη σιωπή


Όλο αυτό τον καιρό ήταν λαλίστατη και έβγαινε παντού με το πρόσωπό της. Σήμερα φορούσε μπουφάν με κουκούλα, μάσκα προσώπου και είχε το κεφάλι της σκυμμένο. Διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση για την κόρη της Τζωρτζίνα. Ρούλα Πισπιρίγκου: Από τα πολλά λόγια, στη σιωπή. Και σε αυτό το βλέμμα, το μόνο που έπιασαν οι κάμερες. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πλέον λέξεις ή ότι μπορεί να ειπωθεί οτιδήποτε για την εξέλιξη που είχε τελικά η ιστορία της Πάτρας με τον θάνατο των τριών κοριτσιών. Πώς ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου και πως τελικά καταλήγει... Είναι άλλο να υποψιάζεσαι κι άλλο η ίδια υποψία να γίνεται πραγματικότητα. «Παρακολουθούμε από χθες αυτές τις τραγικές θα έλεγα εξελίξεις, αυτό που μάλλον κανείς μας δεν θα ήθελε να πιστέψει, αυτό που το βλέπαμε να έρχεται αλλά λέγαμε μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνουμε σωστά…» σχολίασε πολύ σωστά σήμερα η Ελένη Μενεγάκη στην εκπομπή της. Σοκ. Δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω.


H εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, Αλήθειες με τη Ζήνα, λόγω της επικαιρότητας ολοκληρώθηκε στις 15.00, αντί 14.00 ως συνήθως. Το ίδιο θα συμβεί κι αύριο. Σήμερα η εκπομπή είχε και αποκλειστικές συνεντεύξεις της μητέρας αλλά και της αδερφής της Ρούλας.

Αγαπήθηκε πολύ το Κόκκινο ποτάμι στο Open, γι’ αυτό και έρχεται σίκουελ από την καινούργια σεζόν με την υπογραφή πάλι του Μανούσου Μανουσάκη και σε σενάριο Σταύρου Αβδούλου- Ειρήνης Ριτσώνη. Η συνέχεια της ιστορίας – που δεν θα έχει καμία σχέση με το ομώνυμο βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη- θα αφορά τη Μικρασιατική καταστροφή και την άφιξη των προσφύγων στην Ελλάδα. Από το προηγούμενο καστ θα παραμείνει μόνο η Αναστασία Παντούση (Ιφιγένεια) αφού ήταν και η μόνη που επέζησε. Μέχρι στιγμής έχει κλείσει για το καστ ο Όμηρος Πουλάκης.

O Σιωπηλός δρόμος δικαίως ξεχώρισε την προηγούμενη σεζόν. Εξάλλου ήταν και το μοναδικό πρόγραμμα του Mega το οποίο φιγούραρε κάθε Κυριακή στο ημερήσιο τοπ 10 τηλεθέασης. Η δραματική σειρά λοιπόν, των δημιουργών των Άγριων Μελισσών, Μελίνας Τσαμπάνη – Πέτρου Καλκόβαλη, ανοίγει τα φτερά της για το εξωτερικό, έπειτα από την απόκτηση των δικαιωμάτων για την παγκόσμια διανομή της από την Beta Film, όπως μας ενημέρωσε το Mega: «Πρώτος διεθνής σταθμός του «Σιωπηλού Δρόμου» είναι η περίφημη τηλεοπτική αγορά των Καννών MIPTV, όπου η σειρά θα παρουσιαστεί σε ξένους αγοραστές τη Δευτέρα 4 Απριλίου με τον αγγλικό τίτλο «Silent Road». Αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον στελεχών ξένων τηλεοπτικών δικτύων και είναι η πρώτη ελληνική σειρά που αποκτά η γερμανική εταιρεία Beta Film, η οποία έχει εξασφαλίσει στο παρελθόν την παγκόσμια διανομή πολύ επιτυχημένων τηλεοπτικών παραγωγών (Babylon Berlin, Gomorrah, Grand Hotel κ.ά.)».

Τη Δευτέρα 4 Απριλίου κάνει πρεμιέρα στο Star και η νέα ελληνική καθημερινή σειρά Τρία μίλια, η οποία θα μεταδίδεται στις 17.30 (Δευτέρα με Παρασκευή). Η σκηνοθεσία είναι των Κώστα Κιμούλη, Βασίλη Ντούρου και το σενάριο του Άγγελου Χασάπογλου. Πρωταγωνιστούν: Ευγενία Παναγοπούλου, Νικόλας Μακρής, Γιάννης Ποιμενίδης, Χάρης Σώζος, Τόνυ Δημητρίου, Ευαγγελία Μουμούρη, Δημήτρης Λιακόπουλος, Χάρης Γρηγορόπουλος, Γιολάντα Μπαλαούρα κ.ά.

Η τηλεθέαση της νέας τουρκικής σειράς Η ζωή του άλλου παραμένει στο 2,5%. Οι τηλεοπτικές συνήθειες έχουν αλλάξει, αλλά στον ΑΝΤ1 δεν λένε να το καταλάβουν και επαναλαμβάνουν τα λάθη τους. Όπως έκαναν με τον Υπηρέτη του λάου. Τρέξανε να αγοράσουν το τηλεοπτικό.... κελεπούρι αλλά άνθρακας ο θησαυρός. Και με την τουρκική σειρά βλέπω τα ίδια να παθαίνουν. Οι Άγριες Μέλισσες αντέχουν και παραμένουν αξιοπρεπείς και μάλιστα τις αντιγράφουν. Κακά τα ψέματα ο Σασμός – που είναι και της ίδιας εταιρίας παραγωγής- προσπαθεί να έχει κοινά με το Διαφάνι. Πέρα από το μισό καστ που έχει περάσει από το Διαφάνι και τις συχνές σκηνές στο καφενείο, όπως ακριβώς κάνουν και οι Διαφανιώτες, έρχονται να προστεθούν κι άλλα κοινά σημεία. Όπως η αποψινή σκηνή, σύμφωνα πάντα και με το τρέιλερ, με την απόπειρα αυτοκτονίας με απαγχονισμό του Βαγγέλη (Γιώργος Τριανταφυλλίδης). Έχει ήδη συμβεί στις Άγριες Μέλισσες, κάνοντας μάλιστα τεράστια αίσθηση στο κοινό, τον Δεκέμβριο, όταν ο Λευτέρης Μεγαρίτης προσπάθησε να αυτοκτονήσει με τον ίδιο τρόπο μέσα στο δωμάτιό του και τον έσωσαν η μητέρα του, η αδερφή του και η θεία του. Επιπλέον, αν όντως συμβεί στον Σασμό, όπως έχει γραφτεί, και ερωτευτούν Άγγελος και Άσπα οι οποίοι είναι ξαδέρφια, θυμίζουμε ότι επίσης συνέβη και παραμένει ως ιστορία στις Άγριες Μέλισσες με πρώτους διδάξαντες Μελέτη – Πηνελόπη.

Έρχεται το καλοκαίρι ένας υπέροχος Ματωμένος Γάμος με ωραίο θίασο: Μαρία Τζομπανάκη, Νίκος Πουρσανίδης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μαρία Χάνου, Κώστας Βασαρδάνης, Μαριάνα Πολυχρονίδη, Χριστίνα Τσάφου, Γιάννης Καλατζόπουλος.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H νέα άφιξη – έκπληξη στους «Παγιδευμένους» και οι σταθερές Ναταλία & Σία   Χθες βράδυ οι Παγιδευμένοι του ΑΝΤ1 μας αποχαιρέτισαν για το καλοκαίρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους τηλεθεατές για το φθινόπωρο. Το φινάλε της πρώτης σεζόν, κατά τη γνώμη μου, ήταν αντάξιο με όλες τις έντονες στιγμές που μας χάρισε αυτό το σήριαλ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 13.600 tweets καταμετρήθηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του επεισοδίου της σειράς. Ανεξάρτητα από τα ποσοστά τηλεθέασης, κατά γενική ομολογία – και όχι επειδή παρακολουθώ φανατικά τη σειρά- οι Παγιδευμένοι αποτέλεσαν δικαίως τηλεοπτικό hit της σεζόν. Τα γυρίσματα του Α’ κύκλου ολοκληρώθηκαν μόλις στις 3 Ιουλίου και σύντομα οι συντελεστές θα συναντηθούν ξανά για να συνεχίσουν την ιστορία του δεύτερου κύκλου. Μάλιστα, όπως έμαθα, στη δεύτερη σεζόν, στο καστ πρόκειται να προστεθεί ένας καινούριος ήρωας, τον οποίο θα υποδυθεί ο Τάσος Χαλκιάς. Με λύπη όμως έμαθα ότι στον επόμενο κύκλο θα μας αποχαιρ
 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά. Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.   Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μα
  H M πέττυ, η Ναταλία, ο Κώστας και οι βραδινές πρεμιέρες της Δευτέρας   Τουλάχιστον τηλεοπτικά καθόλου αδιάφορο δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας. Τρεις εκπομπές, μια γνώριμη και δυο ολοκαίνουριες, μπήκαν στο τηλεοπτικό τερέν και είχαν ενδιαφέρον. Καταρχάς το πρωί του Σαββάτου έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 η υπέροχη Μπέττυ Μαγγίρα με την εκπομπή I love Σου Κου. Μαζί της είναι οι Δημήτρης Μακαλιάς, Τάσος Μπιμπισίδης και Τζο Κουτσοκώστα. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το κανάλι του Αμαρουσίου ενεργοποίησε ξανά την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου επιλέγοντας ένα πολύ ταλαντούχο πρόσωπο. Η Μπέττυ έχει πάρα πολύ έξυπνο χιούμορ, έχει αμεσότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ομαδικό πνεύμα το οποίο πρέπει να υπάρχει στην τηλεόραση. Και φαίνεται ότι η εκπομπή άρεσε πολύ στους τηλεθεατές καθώς απέσπασε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης με το καλημέρα σας. Μια ξεκάθαρα ψυχαγωγική εκπομπή, που τόσο έχει λείψει αυτό το είδος από την τηλεόραση, την οποία παρακολούθησα ευχάριστ