Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα Ψέματα ενθουσίασαν και το MasterChef εγκυμονεί


Η ελληνική μυθοπλασία δείχνει ξεκάθαρα την υπεροχή της τη φετινή σεζόν. Ο Σασμός έχει μπει στον αυτόματο πιλότο και ακολουθεί η Γη της Ελιάς. Οι Άγριες Μέλισσες στέκονται φυσικά με το κεφάλι ψηλά ενώ στον στίβο της prime time ζώνης έκανε δυναμική εμφάνιση το βράδυ της Πέμπτης και το νέο σήριαλ του Alpha, Ψέματα με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Λούλη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη.

Μάλιστα η σειρά, σε σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα και απόδοση σεναρίου Νίκου Μήτσα, στην πρεμιέρα της, κέρδισε την τέταρτη θέση στο ημερήσιο top 10 με συνολικό μέσο όρο τηλεθέασης 17,8% και 778.000 τηλεθεατές. Επιπλέον σύμφωνα με το κανάλι το σήριαλ, έστω και για ένα λεπτό παρακολούθησαν 2.168.000 τηλεθεατές. H σειρά, η οποία βασίζεται στο βρετανικό Liar, είναι μια ιστορία για τη συναίνεση, τα δύο φύλα, τις κοινωνικές συμβάσεις, την οικογενειακή ζωή και την εξαπάτηση.

Παρακολούθησα το πρώτο επεισόδιο, σήμερα το πρωί, μέσω web tv του Alpha. Oμολογώ ότι με εντυπωσίασε πάρα πολύ θετικά. Καταρχάς, έχει ένα εξαιρετικό καστ, με το ζευγάρι των πρωταγωνιστών Χρήστο Λούλη και Αλεξάνδρα Αϊδίνη να οδηγεί την κούρσα. Προσωπικά αισθάνθηκα ως θεατής ακόμα και την αμηχανία που είχαν βάση σεναρίου οι δυο ήρωες στο πρώτο τους ραντεβού ως απλά γνωστοί. Δεν θα κάνω spoiler αν ο Χρήστος Λούλης (Ανδρέας Ηλιάδης) είναι ένοχος ή όχι, αλλά όσον αφορά την ερμηνεία του στη σκηνή στην οποία σε έντονο ύφος λέει στην Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Έλενα Γιαννάτου) «Δεν μου είπες όχι», με έπεισε με το ψέμα ή την αλήθεια του. Με έπεισε ακόμα και ως μπαμπάς, στις σκηνές με τον τηλεοπτικό του γιο, Άρη. Πάντως, θέλω να σημειώσω ότι δεν είχα καμία μα καμία αμφιβολία για την υποκριτική δεινότητα των δυο ηθοποιών γιατί έτσι κι αλλιώς την έχουν αποδείξει στο θέατρο εδω και πολλά χρόνια. Οι θεατρόφιλοι τους έχουμε απολαύσει και καταχειροκροτήσει σε πάρα πολλές παραστάσεις, ειδικά τον Χρήστο Λούλη. Ξεχώρισα όμως και τη Βασιλική Τρουφάκου, η οποία μου άρεσε πάρα πολύ, κι ας είχε κρυφή ερωτική σχέση με τον πρώην άνδρα της αδερφής της, Έλενας, τον οποίο υποδύεται ο Γιώργος Χρανιώτης, επίσης εξαιρετικός ηθοποιός.

Τα κανάλια ξύπνησαν και την επόμενη σεζόν θα επενδύσουν στη μυθοπλασία. Πολλά θα είναι τα σήριαλ. Και το αγαπημένο συγγραφικό δίδυμο Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης το οποίο θα μας έφερνε το Ντέρτι, πάλι με σκηνοθέτη τον Λευτέρη Χαρίτο, τελικά αποφάσισε να αλλάξει ρότα, να αφήσει αυτό το σήριαλ προς το παρόν στην άκρη (αφού ο Alpha θα βγάλει με παρόμοιο θέμα νωρίτερα) και να τραβήξει τα βλέμματά μας με άλλη σειρά. Το ανακοίνωσαν οι ίδιοι μέσω Facebook χθες, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων «Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όσους συντελεστές και ηθοποιούς ήρθαν σ’ επαφή μαζί μας για να συμμετέχουν στην σειρά Ντέρτι η οποία ήταν προγραμματισμένη να προβληθεί τον Γενάρη του 2023, καθώς και τους τηλεθεατές που μας έχουν τιμήσει με το ενδιαφέρον τους για την επόμενη δουλειά μας, ότι η εν λόγω παραγωγή αναβάλλεται. Στη θέση της έρχεται μια νέα πρόταση, που κανονικά θα ακολουθούσε το Ντέρτι, αλλά λόγω των συνθηκών αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μ’ αυτήν στην παρούσα φάση και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν όταν πρέπει από τους αρμόδιους. Κι επειδή γράφτηκαν ήδη κάποια πράγματα για την απόφασή μας, να επιβεβαιώσουμε ότι η αλλαγή γίνεται γιατί ενημερωθήκαμε για την προετοιμασία μιας παρόμοιας σειράς που τοποθετεί την ιστορία της, στα νυχτερινά κέντρα, με επίκεντρο το λαϊκό τραγούδι και η οποία θα βγει νωρίτερα στους τηλεοπτικούς δέκτες. Γνωρίζουμε για ποιο λόγο έγινε αυτή η επιλογή από το συγκεκριμένο σταθμό, πότε αποφασίστηκε και πού αποσκοπούσε. Ο χώρος μας είναι μικρός άλλωστε. Τα στελέχη που επέλεξαν να φέρουν αυτά τα "νέα ήθη" στο χώρο της μυθοπλασίας προφανώς στοχεύουν κυρίως στην αποδυνάμωση του ανταγωνισμού, κι όχι στην ανάγκη του κοινού για διαφορετικό και πλούσιο περιεχόμενο...».

Εγκυμοσύνες στη σόου μπιζ. Η εκπομπή Πάμε Δανάη είχε αποκαλύψει στις αρχές της εβδομάδας ότι θα γίνουν γονείς η Λάουρα Νάργες με τον Χρήστο Σαντικάι και σήμερα λίγες ώρες νωρίτερα το ζευγάρι το ανακοίνωσε και το ίδιο μέσω Instagram δημοσιεύοντας μάλιστα και μια κοινή του φωτογραφία κρατώντας τον υπέρηχο. 

«Θα γίνουμε γονείς και πετάμε από την χαρά και την ευτυχία μας! Ανυπομονούμε σαν τρελοί να κρατήσουμε στην αγκαλιά μας το αγγελουδάκι μας! Είμαστε τόσο τυχεροί και νιώθουμε ευλογημένοι» έγραψαν στο ποστ. Επιπλέον το πρωί η εκπομπή Mega Καλημέρα, αποκάλυψε ότι και ο σεφ και κριτής του MasterChef, Λεωνίδας Κουτσόπουλος με την ηθοποιό σύντροφό του, Χρύσα Μιχαλοπούλου, θα γίνουν για πρώτη φορά γονείς. Με το καλό τα δυο ζευγάρια να υποδεχτούν τα παιδάκια τους.

Από την Κυριακή 8 Μαΐου η κωμική σειρά του Alpha, Μην αρχίζεις τη μουρμούρα, αλλάζει ραντεβού με τους τηλεθεατές και γίνεται διπλή. Θα προβάλλεται πλέον κάθε Κυριακή στις 21:30 με διπλά επεισόδια. 

Φιλούμπες. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H νέα άφιξη – έκπληξη στους «Παγιδευμένους» και οι σταθερές Ναταλία & Σία   Χθες βράδυ οι Παγιδευμένοι του ΑΝΤ1 μας αποχαιρέτισαν για το καλοκαίρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους τηλεθεατές για το φθινόπωρο. Το φινάλε της πρώτης σεζόν, κατά τη γνώμη μου, ήταν αντάξιο με όλες τις έντονες στιγμές που μας χάρισε αυτό το σήριαλ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 13.600 tweets καταμετρήθηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του επεισοδίου της σειράς. Ανεξάρτητα από τα ποσοστά τηλεθέασης, κατά γενική ομολογία – και όχι επειδή παρακολουθώ φανατικά τη σειρά- οι Παγιδευμένοι αποτέλεσαν δικαίως τηλεοπτικό hit της σεζόν. Τα γυρίσματα του Α’ κύκλου ολοκληρώθηκαν μόλις στις 3 Ιουλίου και σύντομα οι συντελεστές θα συναντηθούν ξανά για να συνεχίσουν την ιστορία του δεύτερου κύκλου. Μάλιστα, όπως έμαθα, στη δεύτερη σεζόν, στο καστ πρόκειται να προστεθεί ένας καινούριος ήρωας, τον οποίο θα υποδυθεί ο Τάσος Χαλκιάς. Με λύπη όμως έμαθα ότι στον επόμενο κύκλο θα μας αποχαιρ
 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά. Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.   Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μα
  H M πέττυ, η Ναταλία, ο Κώστας και οι βραδινές πρεμιέρες της Δευτέρας   Τουλάχιστον τηλεοπτικά καθόλου αδιάφορο δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας. Τρεις εκπομπές, μια γνώριμη και δυο ολοκαίνουριες, μπήκαν στο τηλεοπτικό τερέν και είχαν ενδιαφέρον. Καταρχάς το πρωί του Σαββάτου έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 η υπέροχη Μπέττυ Μαγγίρα με την εκπομπή I love Σου Κου. Μαζί της είναι οι Δημήτρης Μακαλιάς, Τάσος Μπιμπισίδης και Τζο Κουτσοκώστα. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το κανάλι του Αμαρουσίου ενεργοποίησε ξανά την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου επιλέγοντας ένα πολύ ταλαντούχο πρόσωπο. Η Μπέττυ έχει πάρα πολύ έξυπνο χιούμορ, έχει αμεσότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ομαδικό πνεύμα το οποίο πρέπει να υπάρχει στην τηλεόραση. Και φαίνεται ότι η εκπομπή άρεσε πολύ στους τηλεθεατές καθώς απέσπασε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης με το καλημέρα σας. Μια ξεκάθαρα ψυχαγωγική εκπομπή, που τόσο έχει λείψει αυτό το είδος από την τηλεόραση, την οποία παρακολούθησα ευχάριστ