Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

 Τα Mega Stories της Δώρας και το φινάλε της Σκοτεινής θάλασσας

Το έχω ξανά πει, ευτυχώς υπάρχουν και πολύ ωραίες εκπομπές στην τηλεόραση οι οποίες καταπιάνονται με σημαντικά κοινωνικά θέματα προσεγγίζοντάς τα με σοβαρότητα και σεμνότητα, χωρίς αδιακρισία. Δυο από αυτές τις εκπομπές είναι το Mega Stories με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου στο Mega και το Special Report του ΑΝΤ1. Χθες το βράδυ η Δώρα Αναγνωστοπούλου ασχολήθηκε με τις Ιστορίες Body Shaming: Όταν το σώμα έπαψε να ντρέπεται. Η δημοσιογράφος συνάντησε επτά ανθρώπους οι οποίοι επέλεξαν την περηφάνια από την ντροπή σε σχέση με το σώμα τους. Ανάμεσά τους η Σοφία Βογιατζάκη μίλησε για τα παραπανίσια κιλά. 

Δεν θα σταθώ στην προσωπική της εξομολόγηση αλλά στη σωστή τοποθέτηση που έκανε για την παχυσαρκία τονίζοντας «Μην απενεχοποιήσουμε την παχυσαρκία. Είναι πάθηση. Οτιδήποτε δεν έχει μέτρο, είναι πρόβλημα. Όταν έχεις 25 και 30 κιλά παραπανίσια, είναι πρόβλημα. Είναι θέμα υγείας. Δεν είναι θέμα αισθητικής μόνο. Δεν διαφωνώ με το body positivity αλλά έχεις δει κάποια με 150 κιλά παραπανίσια και να μην μπορεί να πάρει τα πόδια της; Όχι. Γιατί αυτό δεν είναι body positivity είναι παθολογική παχυσαρκία. Και είναι θέμα υγείας. Ούτε οι πολύ πολύ αδύνατες γυναίκες είναι καλό, ούτε οι πολύ πολύ χοντρές γυναίκες είναι καλό. Τίποτα που δεν έχει μέτρο δεν είναι καλό».

Στην ίδια εκπομπή η Αθηναΐς Νέγκα εξήγησε πως διαχειρίστηκε τη λεύκη από την οποία διαγνώστηκε στα 16 της και ο Γιώργος Χρανιώτης από πότε σταμάτησε να επιστρατεύει ως δικαιολογία ότι «έπεσε από το ποδήλατο» για να δικαιολογήσει τα σημάδια της ψωρίασής του. Τα στερεότυπα πρέπει να ανατρέπονται και πρέπει να νιώθουμε ευτυχισμένοι με την εικόνα μας αδιαφορώντας για τα πρότυπα που επιβάλλονται.

Την περασμένη Παρασκευή στην εκπομπή Special Report ο Αντώνης Φουρλής καταπιάστηκε επίσης με ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό θέμα, κατά πόσο προστατεύονται τα δικαιώματα των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα. Οι αόρατες οικογένειες. Στην εκπομπή μίλησε και ο Γιώργος Καπουτζίδης ο οποίος συνέβαλε ως δημιουργός στο βίντεο της καμπάνιας «Πες το ναι», στόχος της οποίας είναι η ευαισθητοποίηση γύρω από το πρόβλημα για την πρόσβαση των ομόφυλων ζευγαριών στον γάμο και στην τεκνοθεσία.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μεταξύ πολλών σημαντικών πραγμάτων τόνισε και το εξής, το οποίο ξεχώρισα και συμφωνώ απόλυτα. «Λέμε πολλές φορές η κοινωνία δεν είναι έτοιμη. Η κοινωνία δεν είναι ένας άνθρωπος, η κοινωνία είναι 10 εκατομμύρια άνθρωποι και από αυτούς υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι φυσικά και είναι έτοιμοι. Άλλο που η Πολιτεία λέει, περιμένω να ετοιμαστεί η κοινωνία. Φυσικά υπάρχει κι ένα κομμάτι της κοινωνίας, το οποίο όχι δεν είναι έτοιμο, δεν έχει και σκοπό να ετοιμαστεί. Δεν θα ετοιμαστεί και ποτέ. Κι αυτό είναι το λάθος. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε αυτό το κομμάτι. Γιατί δεν θα ετοιμαστεί ποτέ. Γι’ αυτό και δεν δέχομαι το επιχείρημα της Πολιτείας, η κοινωνία δεν είναι έτοιμη. Είναι χρέος της Πολιτείας να ετοιμάσει την κοινωνία». Όπως επίσης κράτησα και τη φράση του «Ο καλός άνθρωπος θα κάνει καλά παιδιά, ο καλός γονιός θα κάνει καλά παιδιά».

Στην εκπομπή μίλησε σχετικά και η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία απάντησε και για το αν η Εκκλησία έχει ρόλο και θέση σε αυτή τη συζήτηση. «Η Εκκλησία βεβαίως έχει θέση πάνω σε όλα τα κοινωνικά ζητήματα που αφορούν στη χώρα. Η Εκκλησία στη χώρα μας έχει σπουδαίο κοινωνικό έργο, και βεβαίως όπως όλοι οι εταίροι και συνδαιτημόνες ενός πολύ μεγάλου παζλ που λέγεται κοινωνική προστασία κι εντός αυτού παιδική προστασία, βεβαίως οφείλει αλλά και σίγουρα έχει άποψη πάνω σε αυτό». Εγώ θεωρώ ότι σκοπός και προορισμός Πολιτείας και Εκκλησίας πρέπει να είναι η αγκαλιά προς όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως σεξουαλικών προτιμήσεων – προσανατολισμού αν θέλουμε να μιλάμε για ένα κράτος δικαίου και για μια κοινωνία που έχει ως προτεραιότητα τα ίσα δικαιώματα.

Ένα από τα σήριαλ τα οποία ξεχώρισα φέτος είναι και η υπέροχη Σκοτεινή θάλασσα του Mega. Την Τρίτη 10 Μαΐου λοιπόν, η σειρά φτάνει στο τέλος της. «Στο φινάλε, οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη και η νέμεση έρχεται με αναπάντεχο τρόπο».

Ο Γιάννης Κουκουράκης, ο τηλεοπτικός Κωνσταντής Σεβαστός των Άγριων Μελισσών θα αντικαταστήσει τον Αναστάση Ροϊλό στην καλοκαιρινή περιοδεία του Γυάλινου κόσμου που θα παρουσιάσει ξανά ο Γιώργος Νανούρης. Στον θίασο παραμένουν οι Άννα Μάσχα, Λένα Παπαληγούρα, Κωνσταντίνος Μπιμπής. Η περιοδεία του έργου του Τενεσί Γουίλιαμς θα ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου.

Φιλούμπες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H νέα άφιξη – έκπληξη στους «Παγιδευμένους» και οι σταθερές Ναταλία & Σία   Χθες βράδυ οι Παγιδευμένοι του ΑΝΤ1 μας αποχαιρέτισαν για το καλοκαίρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους τηλεθεατές για το φθινόπωρο. Το φινάλε της πρώτης σεζόν, κατά τη γνώμη μου, ήταν αντάξιο με όλες τις έντονες στιγμές που μας χάρισε αυτό το σήριαλ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 13.600 tweets καταμετρήθηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του επεισοδίου της σειράς. Ανεξάρτητα από τα ποσοστά τηλεθέασης, κατά γενική ομολογία – και όχι επειδή παρακολουθώ φανατικά τη σειρά- οι Παγιδευμένοι αποτέλεσαν δικαίως τηλεοπτικό hit της σεζόν. Τα γυρίσματα του Α’ κύκλου ολοκληρώθηκαν μόλις στις 3 Ιουλίου και σύντομα οι συντελεστές θα συναντηθούν ξανά για να συνεχίσουν την ιστορία του δεύτερου κύκλου. Μάλιστα, όπως έμαθα, στη δεύτερη σεζόν, στο καστ πρόκειται να προστεθεί ένας καινούριος ήρωας, τον οποίο θα υποδυθεί ο Τάσος Χαλκιάς. Με λύπη όμως έμαθα ότι στον επόμενο κύκλο θα μας αποχαιρ
 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά. Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.   Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μα
  H M πέττυ, η Ναταλία, ο Κώστας και οι βραδινές πρεμιέρες της Δευτέρας   Τουλάχιστον τηλεοπτικά καθόλου αδιάφορο δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας. Τρεις εκπομπές, μια γνώριμη και δυο ολοκαίνουριες, μπήκαν στο τηλεοπτικό τερέν και είχαν ενδιαφέρον. Καταρχάς το πρωί του Σαββάτου έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 η υπέροχη Μπέττυ Μαγγίρα με την εκπομπή I love Σου Κου. Μαζί της είναι οι Δημήτρης Μακαλιάς, Τάσος Μπιμπισίδης και Τζο Κουτσοκώστα. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το κανάλι του Αμαρουσίου ενεργοποίησε ξανά την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου επιλέγοντας ένα πολύ ταλαντούχο πρόσωπο. Η Μπέττυ έχει πάρα πολύ έξυπνο χιούμορ, έχει αμεσότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ομαδικό πνεύμα το οποίο πρέπει να υπάρχει στην τηλεόραση. Και φαίνεται ότι η εκπομπή άρεσε πολύ στους τηλεθεατές καθώς απέσπασε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης με το καλημέρα σας. Μια ξεκάθαρα ψυχαγωγική εκπομπή, που τόσο έχει λείψει αυτό το είδος από την τηλεόραση, την οποία παρακολούθησα ευχάριστ