Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

 Η Ζήνα, η Μαλέσκου και η σταθερότητα των Alpha Open

Kαλή Κυριακή! 19 Ιουνίου σήμερα και να ευχηθούμε χρόνια πολλά στους μπαμπάδες μας. Γιορτή του πατέρα γαρ. Και όσοι τους έχουμε ακόμη στις ζωές μας να αισθανόμαστε τυχεροί και ευγνώμονες.

Η Ζήνα Κουτσελίνη πάντα τα λέει πολύ ωραία στις συνεντεύξεις της. Οι απαντήσεις της πάντοτε έχουν ενδιαφέρον. Βέβαια, νομίζω ότι όσα σχολιάζει περί τηλεοπτικών προσώπων πολύ περισσότερο ενδιαφέρουν τον μικρόκοσμο της τηλεόρασης και τους δημοσιογράφους παρά την πλειοψηφία του κοινού. Γνώμη μου. Η Ζήνα Κουτσελίνη έχει υπάρξει μέντορας για αρκετά τηλεοπτικά πρόσωπα. Δεν ξέρω πόσα ευχαριστώ έχει εισπράξει. Όπως επίσης έχει βοηθήσει και πάρα πολύ κόσμο προσφέροντας δουλειές και ευκαιρίες. Και εμένα με βοήθησε και μου πρόσφερε δουλειά λίγους μόνο μήνες αφότου μετακόμισα στην Αθήνα, το 2008. Kaι έναν  χρόνο αργότερα πάλι με βοήθησε. Γιατί το ήθελε. Δεν το ξεχνώ και πάντα θα το θυμάμαι. Δεν την έζησα πάρα πολύ από κοντά. Δεν είχαμε καθημερινή τριβή, αλλά πάντα θα την έχω στην καρδιά μου. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τους ανθρώπους που μας έχουν βοηθήσει και που γενικότερα μας δίνουν ευκαιρίες, που στο κάτω κάτω της γραφής δεν έχουν κανένα λόγο να το κάνουν. Δεν μας ξέρουν και από χθες. Την αγαπώ και πάντα θα την ευγνωμονώ. 

Να επιστρέψω σε όσα είπα στην αρχή του κειμένου. Η συνέντευξή της λοιπόν, προχθές, στον Θανάση Πάτρα και στην εκπομπή Mega Καλημέρα, συζητήθηκε και σχολιάστηκε δικαιολογημένα και ιδιαίτερα η απάντησή της στην ερώτηση του Θανάση Πάτρα: «Νέα Μενεγάκη η Μαλέσκου, νέα Μενεγάκη η Σπυροπούλου. Τελικά η σύγκριση είναι καταστροφική;». Τι απάντησε η Ζήνα Κουτσελίνη; «Το μεγαλύτερο λάθος της τηλεόρασης. Μενεγάκη είναι μία και στον κόσμο άλλη καμία. Ιωάννα Μαλέσκου είναι μια άλλη, και η Σπυροπούλου είναι μια άλλη. Αν κανείς πάει να μοιάσει στην Ελένη έχει χάσει από χέρι. Δεν θεωρώ ότι η Μαλέσκου αντέγραψε την Ελένη. Απλώς από παιδί ήταν το πρότυπό της η Ελένη. Και αυτό άθελά της νομίζω της το επέβαλαν στον σταθμό που είναι. Όλος ο ντόρος γύρω από το όνομα της Μαλέσκου θεωρώ ότι της έκανε κακό. Θεωρώ ότι στην τηλεόραση όταν θέλεις να βγάλεις ένα νέο πρόσωπο θέλει χαμηλούς τόνους». Μια και έχει γίνει πολύς λόγος για την Ιωάννα Μαλέσκου εγώ θέλω να πω για τη συγκεκριμένη παρουσιάστρια απλά το εξής. Δεν την έχω παρακολουθήσει φανατικά. Ωστόσο από τα λίγα που έχω δει, νομίζω ότι η Ιωάννα Μαλέσκου σαν να ήρθε από την Κρήτη σε πανελλαδικό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, με τον αέρα της ήδη φθασμένης παρουσιάστριας. Δεν εννοώ να έβγαινε στην τηλεόραση σαν φοβισμένο κουτάβι αλλά νομίζω ότι απουσίαζαν από πλευράς της η μετριοφροσύνη και η ταπεινότητα. Αυτό κάπως εισέπραξα ως τηλεθεατής, από το λίγο που την παρακολούθησα. Επίσης νομίζω ότι ως παρουσιάστρια δεν έχει ταυτότητα και επιπλέον θεωρώ ότι το κανάλι δεν την στήριξε όπως έπρεπε. Γνώμη μου. Μπορεί να είμαι και λάθος. Ο χρόνος δείχνει πάντα τον δρόμο και τη διάρκεια και είναι καλό πάντοτε να δίνονται ευκαιρίες στους ανθρώπους. Αυτά και αλλάζω κατηγορία.

Με σταθερότητα, χωρίς ριζικές αλλαγές στο καθημερινό πρόγραμμα θα κινηθούν τα περισσότερα κανάλια την επόμενη σεζόν. Στον Alpha αμετακίνητες παραμένουν οι εκπομπές Happy Day, Super Kατερίνα, TLive  και το τηλεπαιχνίδι Deal. Ο Σασμός θα παραμείνει ακούνητος στις 21.00 και επιπλέον η βραδινή ζώνη ενισχύεται με τη νέα καθημερινή σειρά Παράδεισος (προσωρινός τίτλος) η οποία θα κάνει είσοδο στη ζώνη των 20.00 – τελειώνει η σειρά Άσε μας ρε μαμά- αλλά και με το φιλόδοξο σήριαλ Αυτή η νύχτα μένει. Όπως έμαθα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη πόσες μέρες θα προβάλλεται η σειρά. Και μην ξεχνάμε, τη σταθερά, Μην αρχίζεις τη μουρμούρα, η οποία συνεχίζει για 10η χρονιά. Από τη βραδινή ζώνη δεν θα απουσιάσουν και τα σόου. Just the 2 of us και το ολοκαίνουργιο All together now με τους 100 κριτές βρίσκονται αυτό το διάστημα στο επίπεδο των συζητήσεων. Όποιο από τα δυο στελεχωθεί πιο εύκολα και πιο γρήγορα σε πρόσωπα θα βγει και πρώτο στον αέρα από το φθινόπωρο. Επιπλέον και το Chart Show - Your Countdown με τη Δέσποινα Βανδή θα κρατήσει συντροφιά στους τηλεθεατές και την επόμενη σεζόν. Τα γυρίσματα συνεχίζονται, θα ολοκληρωθεί για φέτος στις αρχές Ιουλίου και ορισμένα επεισόδια θα διατηρηθούν ώστε να μεταδοθούν με την καινούργια σεζόν. Αυτό έμαθα.

Και το Open θα προχωρήσει με σταθερά βήματα. Δηλαδή, Ποιος είναι πρωινιάτικα με την Μπέττυ Μαγγίρα, Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον Μιχελιδάκη και Open Weekend με την Ελένη Τσολάκη παραμένουν στις θέσεις τους και στο πρόγραμμα. Το ίδιο ισχύει και για τις εκπομπές, Ανοιχτά με την Αννίτα Πάνια, Ένα τραγούδι ακόμα με τον Γιώργο Θεοφάνους και After Dark με τον Θέμη Γεωργαντά. Νέα είσοδος φαίνεται να αποτελεί η Ίνα Ταράντου η οποία θα παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τη Μάριον Μιχελιδάκη. Πάντως ήταν πολύ ωραία η εκπομπή Η ζωή αλλιώς που παρουσίαζε η Ίνα Ταράντου στην ΕΡΤ1. Αναζητείται και το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τη Φαίη Μαυραγάνη στην πολύ πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου. Το Open όμως θα επενδύσει και στη μυθοπλασία αφού πέρα από τη συνέχεια του Κόκκινου ποταμιού, θα φέρει επίσης δυο ακόμα σήριαλ, καθημερινά, μια κωμωδία κι ένα δράμα. Εδώ να σημειώσω ότι διαψεύδονται οι φήμες ότι Κατερίνα Καραβάτου και Ιωάννα Μαλέσκου οδεύουν προς Open.

Σας αφήνω τώρα, και λέω αντί με... ταξί να την κάνω με τα πόδια. Άλλωστε το περπάτημα είναι υγεία. Φιλούμπες.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H νέα άφιξη – έκπληξη στους «Παγιδευμένους» και οι σταθερές Ναταλία & Σία   Χθες βράδυ οι Παγιδευμένοι του ΑΝΤ1 μας αποχαιρέτισαν για το καλοκαίρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους τηλεθεατές για το φθινόπωρο. Το φινάλε της πρώτης σεζόν, κατά τη γνώμη μου, ήταν αντάξιο με όλες τις έντονες στιγμές που μας χάρισε αυτό το σήριαλ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 13.600 tweets καταμετρήθηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του επεισοδίου της σειράς. Ανεξάρτητα από τα ποσοστά τηλεθέασης, κατά γενική ομολογία – και όχι επειδή παρακολουθώ φανατικά τη σειρά- οι Παγιδευμένοι αποτέλεσαν δικαίως τηλεοπτικό hit της σεζόν. Τα γυρίσματα του Α’ κύκλου ολοκληρώθηκαν μόλις στις 3 Ιουλίου και σύντομα οι συντελεστές θα συναντηθούν ξανά για να συνεχίσουν την ιστορία του δεύτερου κύκλου. Μάλιστα, όπως έμαθα, στη δεύτερη σεζόν, στο καστ πρόκειται να προστεθεί ένας καινούριος ήρωας, τον οποίο θα υποδυθεί ο Τάσος Χαλκιάς. Με λύπη όμως έμαθα ότι στον επόμενο κύκλο θα μας αποχαιρ
 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά. Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.   Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μα
  H M πέττυ, η Ναταλία, ο Κώστας και οι βραδινές πρεμιέρες της Δευτέρας   Τουλάχιστον τηλεοπτικά καθόλου αδιάφορο δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας. Τρεις εκπομπές, μια γνώριμη και δυο ολοκαίνουριες, μπήκαν στο τηλεοπτικό τερέν και είχαν ενδιαφέρον. Καταρχάς το πρωί του Σαββάτου έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 η υπέροχη Μπέττυ Μαγγίρα με την εκπομπή I love Σου Κου. Μαζί της είναι οι Δημήτρης Μακαλιάς, Τάσος Μπιμπισίδης και Τζο Κουτσοκώστα. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το κανάλι του Αμαρουσίου ενεργοποίησε ξανά την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου επιλέγοντας ένα πολύ ταλαντούχο πρόσωπο. Η Μπέττυ έχει πάρα πολύ έξυπνο χιούμορ, έχει αμεσότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ομαδικό πνεύμα το οποίο πρέπει να υπάρχει στην τηλεόραση. Και φαίνεται ότι η εκπομπή άρεσε πολύ στους τηλεθεατές καθώς απέσπασε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης με το καλημέρα σας. Μια ξεκάθαρα ψυχαγωγική εκπομπή, που τόσο έχει λείψει αυτό το είδος από την τηλεόραση, την οποία παρακολούθησα ευχάριστ