Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

 Η Ζέτα μας ξεναγεί στο Διαφάνι και η ΕΡΤ «Κάνει ότι Κ#ιμάται»


Χθες το βράδυ η Φωκίδα γινόταν παρανάλωμα του πυρός αλλά όλα τα κανάλια ήταν στον κόσμο τους. Ντρακάρις. 

Οι φανατικοί τηλεθεατές (διότι υπάρχουν και... προδότες) των Άγριων Μελισσών έχουμε εμπεδώσει ότι την Πέμπτη 7 Ιουλίου η σειρά ολοκληρώνεται οριστικά με ένα απολαυστικό δίωρο επεισόδιο. Τρία βράδια λοιπόν αργότερα, ο Αnt1 θα προβάλει ένα μεγάλο αφιέρωμα για τη σειρά φαινόμενο, με τον γενικό τίτλο Το τελευταίο πέταγμα (ο τίτλος προφανώς είναι εμπνευσμένος από το μυθιστόρημα της σεναριογράφου, Μελίνας Τσαμπάνη, Το πρώτο πέταγμα). 

Με ξεναγό τη Ζέτα Μακρυπούλια και μαζί με τους συντελεστές της σειράς, «θα περπατήσουμε για τελευταία φορά στο Διαφάνι, θα ξετυλίξουμε την ιστορία από την αρχή και θα θυμηθούμε όλα εκείνα που μας έκαναν να μην φοβηθούμε το κεντρί τους. Συνεντεύξεις, backstage, χαρακτηριστικές σκηνές, αξέχαστες ατάκες, αλλά και πολλές απαντήσεις σε ερωτήσεις που θα θέλαμε να κάνουμε στους ίδιους τους δημιουργούς και τους πρωταγωνιστές έρχονται ως επιμύθιο για τη σειρά που άνοιξε μεγάλους δρόμους στην ελληνική μυθοπλασία». Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 10 Ιουλίου στις 22.00. Το αφιέρωμα διαρκεί 2 ώρες και 45 λεπτά.

Μια και αναφέρομαι στις Άγριες Μέλισσες, να σας πω ότι όπως έμαθα ο ταλαντούχος Αναστάσης Ροϊλός - αυτό το διάστημα περιοδεύει με τη Μήδεια- προς το παρόν τηλεοπτικά έχει κλείσει μόνο να υποδυθεί τον Δημήτρη Χορν στη σειρά της ΕΡΤ, Φλόγα και Άνεμος. Τα υπόλοιπα σχέδιά του αφορούν για το β’ μισό της επόμενης σεζόν. Πάντως, πληροφορήθηκα ότι δεν έχει συμφωνήσει για τη Μάγισσα τη νέα σειρά της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη.

Σήμερα ο Όμιλος ANTENNA ανακοίνωσε ότι ο Γιώργος Λεβέντης αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος για τις εταιρίες ΑΝΤ1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV και ANTENNA STUDIOS.

Συνεχίζω με σήριαλ καθώς όπως είναι γνωστό την επόμενη σεζόν δεν θα ξέρουμε τι να πρωταδούμε. Έχει ξυπνήσει από φέτος και η ΕΡΤ οπότε η μυθοπλασία ζωντανεύει και εύχομαι να είναι στα καλύτερά της. Νωρίτερα το μεσημέρι η ΕΡΤ μας έστειλε ανακοίνωση για την καινούργια ψυχολογική σειρά, Κάνε ότι κοιμάσαι, με πρωταγωνιστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο, σκηνοθεσία των Αλέξανδρου Πανταζούδη και Αλέκου Κυράνη και σε πρωτότυπο σενάριο του βραβευμένου συγγραφέα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, Γιάννη Σκαραγκά. Η ιστορία έχει ως εξής: «Ο Νικόλας (Σπύρος Παπαδόπουλος), καθηγητής λυκείου, στη διάρκεια μιας έντονης κρίσης στον γάμο του, εμπλέκεται ερωτικά, για μια νύχτα, με τη μητέρα ενός μαθητή του ο οποίος εμφανίζει προβλήματα συμπεριφοράς.  Λίγες ημέρες αργότερα, η σύζυγός του (Μαρίνα Ασλάνογλου) δολοφονείται στη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στο ίδιο τους το σπίτι και η κόρη του μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική. Αντιμέτωπος με την οικογενειακή τραγωδία, αλλά και την άγρια και παραβατική πραγματικότητα του περιθωριοποιημένου σχολείου, στο οποίο διδάσκει, ο Νικόλας προσπαθεί να ξετυλίξει ένα κουβάρι μυστικών και ανατροπών, για να μπορέσει να εντοπίσει τους εγκληματίες και να αποκαλύψει μια σκοτεινή συνωμοσία σε βάρος του...». Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Έμιλυ Κολιανδρή, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Δημήτρης Καπετανάκος, Βασίλης Ευταξόπουλος, Τάσος Γιαννόπουλος, Μαρία Κατσανδρή, Γιάννης Σίντος, Αλέξανδρος Piechowiak κ.ά.

Πρόσφατα είχα γράψει ότι το Open θα έχει στο πρόγραμμά του δυο καθημερινά σήριαλ. Σήμερα μας ανακοίνωσε το ένα, με τον ρομαντικό τίτλο Έρωτας φυγάς. Mία δραματική σειρά εποχής σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσελεμέγκου σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Πορτοκαλάκη, διασκευή σεναρίου Ρένας Ρίγγα, επιμέλεια σεναρίου Δημήτρη Αποστόλου κι ένα δυνατό καστ. Μεταξύ άλλων πρωταγωνιστούν: Πέμη Ζούνη, Σταύρος Ζαλμάς, Αντώνης Καρυστινός, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Σταύρος Σβήγκος, Γεράσιμος Γεννατάς, Μαρία Κωνσταντάκη, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Κώστας Κάππας, Κώστας Καζανάς, Λεωνίδας Καλφαγιάννης και η αγαπημένη Θεοπούλα, Έφη Παπαθεοδώρου.

Το στόρι: «Ο έρωτας του Μάρκου, ενός μηχανικού αυτοκινήτων και της Αλεξάνδρας, μιας ράφτρας,  που αρχίζει στην Αθήνα το 1955 με τις πιο απλές, καθημερινές και ευοίωνες προοπτικές, φτάνει να γίνει η αιτία μιας τεράστιας αντιπαράθεσης κάπου στη Μεσσηνία, σε αγροτική περιοχή με μεγάλα τσιφλίκια. Όλη η  περιοχή συγκλονίζεται από τον πόλεμο που ξεσπάει εξαιτίας αυτού του έρωτα. Μια δολοφονία για λόγους τιμής φέρνει το ζευγάρι σε μια απόμακρη επαρχία. Κρύβονται σ’ ένα μεγάλο τσιφλίκι ως εργάτες γης. Κανείς δεν ξέρει ότι είναι ζευγάρι. Αυτό οδηγεί σε παρεξηγήσεις και την προοπτική λάθος σχέσεων. Γεννιούνται ίντριγκες και υπόγειες κόντρες. Ο άρχοντας της περιοχής, Ιάσωνας Δεμερτζής ερωτεύεται την Αλεξάνδρα. Όταν εκείνη χάνει τον Μάρκο, που καταδικάζεται για δολοφονία, την παντρεύεται αγνοώντας ότι εκείνη είναι έγκυος. Ο Μάρκος βγαίνοντας από την φυλακή βάζει σκοπό στη ζωή του να εκδικηθεί. Για να το πετύχει αυτό θα καταφέρει να γίνει εξίσου ισχυρός με τον αντίπαλό του. Ο πόλεμος μεταξύ τους θα είναι πόλεμος ως το τέλος…».

Φιλούμπες



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H νέα άφιξη – έκπληξη στους «Παγιδευμένους» και οι σταθερές Ναταλία & Σία   Χθες βράδυ οι Παγιδευμένοι του ΑΝΤ1 μας αποχαιρέτισαν για το καλοκαίρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους τηλεθεατές για το φθινόπωρο. Το φινάλε της πρώτης σεζόν, κατά τη γνώμη μου, ήταν αντάξιο με όλες τις έντονες στιγμές που μας χάρισε αυτό το σήριαλ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 13.600 tweets καταμετρήθηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του επεισοδίου της σειράς. Ανεξάρτητα από τα ποσοστά τηλεθέασης, κατά γενική ομολογία – και όχι επειδή παρακολουθώ φανατικά τη σειρά- οι Παγιδευμένοι αποτέλεσαν δικαίως τηλεοπτικό hit της σεζόν. Τα γυρίσματα του Α’ κύκλου ολοκληρώθηκαν μόλις στις 3 Ιουλίου και σύντομα οι συντελεστές θα συναντηθούν ξανά για να συνεχίσουν την ιστορία του δεύτερου κύκλου. Μάλιστα, όπως έμαθα, στη δεύτερη σεζόν, στο καστ πρόκειται να προστεθεί ένας καινούριος ήρωας, τον οποίο θα υποδυθεί ο Τάσος Χαλκιάς. Με λύπη όμως έμαθα ότι στον επόμενο κύκλο θα μας αποχαιρ
 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά. Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.   Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μα
  H M πέττυ, η Ναταλία, ο Κώστας και οι βραδινές πρεμιέρες της Δευτέρας   Τουλάχιστον τηλεοπτικά καθόλου αδιάφορο δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας. Τρεις εκπομπές, μια γνώριμη και δυο ολοκαίνουριες, μπήκαν στο τηλεοπτικό τερέν και είχαν ενδιαφέρον. Καταρχάς το πρωί του Σαββάτου έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 η υπέροχη Μπέττυ Μαγγίρα με την εκπομπή I love Σου Κου. Μαζί της είναι οι Δημήτρης Μακαλιάς, Τάσος Μπιμπισίδης και Τζο Κουτσοκώστα. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το κανάλι του Αμαρουσίου ενεργοποίησε ξανά την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου επιλέγοντας ένα πολύ ταλαντούχο πρόσωπο. Η Μπέττυ έχει πάρα πολύ έξυπνο χιούμορ, έχει αμεσότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ομαδικό πνεύμα το οποίο πρέπει να υπάρχει στην τηλεόραση. Και φαίνεται ότι η εκπομπή άρεσε πολύ στους τηλεθεατές καθώς απέσπασε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης με το καλημέρα σας. Μια ξεκάθαρα ψυχαγωγική εκπομπή, που τόσο έχει λείψει αυτό το είδος από την τηλεόραση, την οποία παρακολούθησα ευχάριστ