Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το μήνυμα της Δούκισσας, η άνοδος των Παγιδευμένων και η αυλή που είδαμε ξανά στην ΕΡΤ



Κυριακάτικα και καταμεσήμερο (14.42, με τη μπουκιά στο στόμα με βρήκε) έστειλε ο ΑΝΤ1 την επίσημη ανακοίνωση ότι η Δούκισσα Νομικού από αύριο Δευτέρα, δεν θα είναι πια παρέα του Γιώργου Λιάγκα. Η παρουσιάστρια περπάτησε στο πλατό του Πρωινού μόλις 14 ημέρες. Οπότε την Παρασκευή, η Δούκισσα όντως έλειπε από την εκπομπή σε επαγγελματική υποχρέωση. Ζυμωνόταν η αποχώρηση. «Ο ΑΝΤ1 ανακοινώνει ότι η Δούκισσα Νομικού αποχωρεί από «Το Πρωινό». Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας, υπήρξαν διαφωνίες σε θέματα που δεν θα επέτρεπαν την ομαλή λειτουργία της εκπομπής. Η Δούκισσα παραμένει αγαπητό μέλος της οικογένειας του ΑΝΤ1» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. Τζάμπα τόσες ώρες γυρισμάτων για τους τίτλους έναρξης. Αλήθεια τώρα θα κάνουν καινούργιο γύρισμα ή με κάποιο «τρικ» θα εξαφανιστεί απλά η Δούκισσα από το υπάρχον; Θα δούμε αύριο το πρωί. Και αναρωτιέμαι γιατί δεν έστειλαν την ανακοίνωση αύριο το πρωί λίγο πριν ξεκινήσει το Πρωινό;

Πριν από μία ώρα η Δούκισσα Νομικού έστειλε το δικό της μήνυμα μέσω Instagram για την αποχώρησή της, τονίζοντας ότι ήταν δική της επιθυμία ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία και στον σεβασμό. "Ευχαριστώ τον ΑΝΤ1 που σεβάστηκε την επιθυμία μου να αποχωρήσω από το Πρωινό. Τιμώ τις συνεργασίες μου όλα αυτά τα χρόνια με επαγγελματισμό, αφοσίωση και συνέπεια. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, ήταν όμως αναπόφευκτη. Ο σεβασμός είναι για μένα αξία αδιαπραγμάτευτη και οδηγός ζωής. Η ευγένεια είναι δύναμη και όχι αδυναμία. Ευχαριστώ το σταθμό και τους συντελεστές της εκπομπής, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, για όσα (λίγα) προλάβαμε να μοιραστούμε και εύχομαι στον Γιώργο και στην ομάδα καλή συνέχεια και καλή επιτυχία" έγραψε μεταξύ άλλων.

Αλλάζω θέμα. Πολλά σήριαλ άρχισαν, αλλά θα είμαι ειλικρινής. Λίγα παρακολούθησα. Φυσικά δεν έχασα τους Παγιδευμένους. 

Είχα δει τη σειρά και στην ιδιωτική πρεμιέρα για τους δημοσιογράφους (είχαμε δει τα δυο πρώτα επεισόδια) την οποία είχε διοργανώσει το κανάλι και μου είχε αρέσει πάρα πολύ από τότε. Τα δυο νέα επεισόδια μου άρεσαν ακόμη περισσότερο και πιστεύω (όχι επειδή τη βλέπω) αν διατηρήσουν έτσι τις εξελίξεις, οι Παγιδευμένοι θα είναι η έκπληξη της σεζόν. Μόνο να προσέξουν ορισμένα λαθάκια. Για παράδειγμα στο 3ο επεισόδιο η Άννα Ροδίτη (η εξαιρετική Μάρθα Λαμπίρη – Φεντόρουφ) έχει λερώσει με αίμα το σακάκι του Μιχάλη Λεβεντογιάννη αλλά ως δια μαγείας στην αμέσως επόμενη σκηνή, το σακάκι του ήρωα είναι πεντακάθαρο. Κατά τ’ άλλα όλα είναι μια χαρά και έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις. Μάλιστα η σειρά μπορεί να έκανε χλιαρή πρεμιέρα- αλλά όπως φάνηκε στα δυο επόμενα επεισόδια κέντρισε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών αφού την Τετάρτη την παρακολούθησαν 463.000 και βρέθηκε στην 9η θέση του ημερήσιου top 10.  

Είδα και το πρώτο επεισόδιο της σειράς της ΕΡΤ1, Φλόγα και Άνεμος. Μου άρεσε. Δεν τρελάθηκα, δεν ενθουσιάστηκα. Αλλά ήταν καλό. Πρόσεξα βέβαια εδώ το εξής. Παρατηρούσα την αυλή του σπιτιού όπου ζουν η Κυβέλη και ο Δημήτρης Μυράτ, και σκεπτόμουν. Κάτι μου θυμίζει. Και θυμήθηκα: Είναι η ίδια (ελαφρώς αλλαγμένη) με εκείνη που είχαμε δει στην υπέροχη σειρά, Αγάπη παράνομη με πρωταγωνιστές τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Νίκο Ψαρρά.

Φλόγα & Άνεμος 

Αγάπη παράνομη 
Είδα επίσης την κωμική σειρά του ΑΝΤ1, Ποιος Παπαδόπουλος. Ωραία ξεκίνησε. Μου άρεσαν πολύ οι διάλογοι και είναι εξαιρετικοί οι αγαπημένοι Λένα Ουζουνίδου και Γιάννης Δρακόπουλος.

Προσπάθησα να παρακολουθήσω στον ANT1+ και το πρώτο επεισόδιο της νέας κωμικής σειράς Εκτός Υπηρεσίας, αλλά με πήρε ο ύπνος. Μάλλον θα έφταιγε ότι νύσταζα. Δεν θέλω να είμαι άδικος με το σήριαλ διότι παίζουν πολύ καλοί ηθοποιοί.

GNTM δεν είδα. Δεν είναι και τόσο του γούστου μου και δεν ξέρω καν αν θα το δω.

Η Μαρία Μπακοδήμου συμπλήρωσε δυο Σαββατοκύριακα στον ΣΚΑΙ και προς το παρόν φαίνεται ότι οι τηλεθεατές της λένε όντως Γεια σου (αλλά αυτό που λέμε όταν φεύγουμε από κάπου). Εντάξει η εκπομπή είναι καινούργια και η παρέα χρειάζεται χρόνο για να δέσει. Πάντως η σκαλέτα – θεματολογία μου κάνει κάπως ξεπερασμένη. Αυτά! Καλή εβδομάδα από αύριο και φιλούμπες.

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H νέα άφιξη – έκπληξη στους «Παγιδευμένους» και οι σταθερές Ναταλία & Σία   Χθες βράδυ οι Παγιδευμένοι του ΑΝΤ1 μας αποχαιρέτισαν για το καλοκαίρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους τηλεθεατές για το φθινόπωρο. Το φινάλε της πρώτης σεζόν, κατά τη γνώμη μου, ήταν αντάξιο με όλες τις έντονες στιγμές που μας χάρισε αυτό το σήριαλ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 13.600 tweets καταμετρήθηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του επεισοδίου της σειράς. Ανεξάρτητα από τα ποσοστά τηλεθέασης, κατά γενική ομολογία – και όχι επειδή παρακολουθώ φανατικά τη σειρά- οι Παγιδευμένοι αποτέλεσαν δικαίως τηλεοπτικό hit της σεζόν. Τα γυρίσματα του Α’ κύκλου ολοκληρώθηκαν μόλις στις 3 Ιουλίου και σύντομα οι συντελεστές θα συναντηθούν ξανά για να συνεχίσουν την ιστορία του δεύτερου κύκλου. Μάλιστα, όπως έμαθα, στη δεύτερη σεζόν, στο καστ πρόκειται να προστεθεί ένας καινούριος ήρωας, τον οποίο θα υποδυθεί ο Τάσος Χαλκιάς. Με λύπη όμως έμαθα ότι στον επόμενο κύκλο θα μας αποχαιρ
 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά. Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.   Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μα
  H M πέττυ, η Ναταλία, ο Κώστας και οι βραδινές πρεμιέρες της Δευτέρας   Τουλάχιστον τηλεοπτικά καθόλου αδιάφορο δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας. Τρεις εκπομπές, μια γνώριμη και δυο ολοκαίνουριες, μπήκαν στο τηλεοπτικό τερέν και είχαν ενδιαφέρον. Καταρχάς το πρωί του Σαββάτου έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 η υπέροχη Μπέττυ Μαγγίρα με την εκπομπή I love Σου Κου. Μαζί της είναι οι Δημήτρης Μακαλιάς, Τάσος Μπιμπισίδης και Τζο Κουτσοκώστα. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το κανάλι του Αμαρουσίου ενεργοποίησε ξανά την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου επιλέγοντας ένα πολύ ταλαντούχο πρόσωπο. Η Μπέττυ έχει πάρα πολύ έξυπνο χιούμορ, έχει αμεσότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ομαδικό πνεύμα το οποίο πρέπει να υπάρχει στην τηλεόραση. Και φαίνεται ότι η εκπομπή άρεσε πολύ στους τηλεθεατές καθώς απέσπασε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης με το καλημέρα σας. Μια ξεκάθαρα ψυχαγωγική εκπομπή, που τόσο έχει λείψει αυτό το είδος από την τηλεόραση, την οποία παρακολούθησα ευχάριστ