Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποδαρικό με το δεξί για Φαίη - Μαρία και οι πρώτες θετικές εντυπώσεις
από τη σειρά "Κάνε ότι κοιμάσαι"

Είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν και για τη λήξη της υπάρχει μεγάλη απόσταση που πρέπει να διανύσουν προγράμματα, εκπομπές και παρουσιαστές. Εδώ η βραδινή prime time ζώνη ακόμη δεν έχει ξεκινήσει. Από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου και έπειτα θα υπάρχει νέα εικόνα τηλεθέασης. Οπότε ας μην υπάρχουν ούτε πανηγυρισμοί ούτε και απογοητεύσεις. Είναι ακόμη πολύ νωρίς. 

Η Φαίη Σκορδά έκανε χθες δυναμικότατο ποδαρικό στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του ΣΚΑΙ φέρνοντας τα πάνω κάτω στα πρωινά και αφήνοντας πίσω της τα ανταγωνιστικά προγράμματα. Όπως και το Πρωινό του ΑΝΤ1, στο οποίο σήμερα είχαμε αλλαγή στη σκαλέτα αφού τα lifestyle θέματα και η είσοδος της Δούκισσας Νομικού έγινε πολύ νωρίτερα (λίγο μετά τις 11.00) συγκριτικά με τις υπόλοιπες μέρες (που έμπαινε στο πλατό στις 11.30). To Πρωινό μας λοιπόν με τη Φαίη, όπως μας ενημέρωσε ο ΣΚΑΙ, κατέκτησε την κορυφή στην τηλεθέαση με ποσοστό 21,4% στο γενικό σύνολο, 18,9% στο δυναμικό κοινό ενώ στο γυναικείο κοινό 18-24 χρονών σημείωσε μέσο όρο 51,3%. Περίφημα. Το έγραψα και χθες. Η πρεμιέρα ήταν ωραία. Αν ο κόσμος είδε τη Φαίη απλά από περιέργεια ή επειδή όντως του άρεσε η εκπομπή, θα φανεί από σήμερα και τις επόμενες μέρες.

Και η Μαρία Μπεκατώρου με το αγαπημένο The Chase επέστρεψε χθες στο Mega με τον δεύτερο κύκλο του τηλεπαιχνιδιού και οι τηλεθεατές της επεφύλαξαν θερμότατη υποδοχή. Το The Chase στη ζώνη προβολής του κέρδισε την πρώτη θέση στην τηλεθέαση και στο δυναμικό κοινό 18-54 χρονών με ποσοστό 13,7%. Σύμφωνα με το κανάλι η κάλυψη στην πρώτη μέρα μετάδοσης του τηλεπαιχνιδιού άγγιξε τους 711.481 τηλεθεατές. Τέλος σε επιμέρους γυναικείο κοινό σημείωσε 27%.

Χθες βράδυ ξεκίνησε και η νέα ψυχολογική σειρά με έντονο σασπένς της ΕΡΤ1, Κάνε ότι κοιμάσαι με πρωταγωνιστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο και με προβολή των δυο πρώτων επεισοδίων. Πάντως κόντρα στον τίτλο, ούτε το Twitter ούτε οι τηλεθεατές κοιμήθηκαν όπως έδειξαν και τα ποσοστά τηλεθέασης.

Η τηλεθέαση ξεπέρασε το 15% (απόρησαν και στην ΕΡΤ). Στα πρώτα λεπτά μετάδοσής της η σειρά έγινε το πρώτο hashtag στο Twitter. Mάλιστα ήδη από την Κυριακή όταν το σήριαλ έκανε αρχικά πρεμιέρα στο Ertflix, αναρτήθηκαν πολύ θετικά σχόλια στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης. Ανάλογα ήταν και τα post στο Facebook που συνεχίζονταν έως και σήμερα το πρωί, όπως ενημέρωσε η ΕΡΤ. «Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία σε όλη σχεδόν τη διάρκεια η σειρά είχε κατά μέσο όρο διψήφιο ποσοστό, ενώ τουλάχιστον για ένα τέταρτο έφτασε το 15,5%». Well done. Είδα κι εγώ φυσικά τη σειρά και ναι μου άρεσε αρκετά. Καταρχάς έχει πολύ ατμοσφαιρική σκηνοθεσία με την υπογραφή του Θεσσαλονικιού Αλέξανδρου Πανταζούδη και του Αλέκου Κυράνη. Ο Αλέξανδρος Πανταζούδης έχει σκηνοθετήσει στο παρελθόν τις σειρές: 504 χλμ βόρεια της Αθήνας, Μαζί σου, Η εκδρομή, Έρωτας με διαφορά. Η Μαρίνα Ασλάνογλου, η οποία υποδύεται τη σύζυγο του Σπύρου Παπαδόπουλου, είναι εξαιρετική. Η ηθοποιός είχε πολλά χρόνια (12 αν θυμάμαι καλά) να παίξει στην τηλεόραση και επέστρεψε με έναν δυναμικό ρόλο, ο οποίος της ταίριαξε γάντι. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος, αν και μου αρέσει ως ηθοποιός, τον έχω δει και στο θέατρο, δεν με ενθουσίασε σε όλες τις σκηνές του, στα δυο πρώτα επεισόδια. Μου άρεσε πολύ στις κοινές σκηνές με τη Μαρίνα Ασλάνογλου, αλλά δεν ξετρελάθηκα σε εκείνες με την τηλεοπτική του κόρη και σε ορισμένες με τους τηλεοπτικούς μαθητές του. Αλλά είμαστε ακόμη στην αρχή της ιστορίας. Η σειρά θα πάει μέχρι Μάιο. Επίσης μου άρεσε πολύ και η Φωτεινή Μπαξεβάνη. Να σημειώσω μόνο ότι το κλείσιμο του επεισοδίου απλά με τη γυναικεία κραυγή, χωρίς άλλη εικόνα, ως ιδέα την είδαμε και σε τρέιλερ των Άγριων Μελισσών, λίγο πριν από το φινάλε του δεύτερου κύκλου. 

Μια και είπα Άγριες Μέλισσες. Του πηγαίνουν και τα γένια του Αναστάση Ροϊλού – πέρα από το clean cut look-. Τα άφησε για τον νέο του ρόλο στη Μάγισσα. Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι ο ταλαντούχος ηθοποιός θα είναι και στην καινούργια σειρά των δημιουργών των Άγριων Μελισσών, Μελίνας Τσαμπάνη & Πέτρου Καλκόβαλη, η οποία θα προβληθεί μετά τον Ιανουάριο του΄23 στον ΑΝΤ1.

Αννίτα Πάνια και Ηλίας Ψινάκης μαζί σε late night show στο Mega; Ακούγεται όντως ανατρεπτική τηλεοπτική πρόταση αλλά θέλει υπομονή και λεπτό χειρισμό.

Φιλούμπες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H νέα άφιξη – έκπληξη στους «Παγιδευμένους» και οι σταθερές Ναταλία & Σία   Χθες βράδυ οι Παγιδευμένοι του ΑΝΤ1 μας αποχαιρέτισαν για το καλοκαίρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους τηλεθεατές για το φθινόπωρο. Το φινάλε της πρώτης σεζόν, κατά τη γνώμη μου, ήταν αντάξιο με όλες τις έντονες στιγμές που μας χάρισε αυτό το σήριαλ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 13.600 tweets καταμετρήθηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του επεισοδίου της σειράς. Ανεξάρτητα από τα ποσοστά τηλεθέασης, κατά γενική ομολογία – και όχι επειδή παρακολουθώ φανατικά τη σειρά- οι Παγιδευμένοι αποτέλεσαν δικαίως τηλεοπτικό hit της σεζόν. Τα γυρίσματα του Α’ κύκλου ολοκληρώθηκαν μόλις στις 3 Ιουλίου και σύντομα οι συντελεστές θα συναντηθούν ξανά για να συνεχίσουν την ιστορία του δεύτερου κύκλου. Μάλιστα, όπως έμαθα, στη δεύτερη σεζόν, στο καστ πρόκειται να προστεθεί ένας καινούριος ήρωας, τον οποίο θα υποδυθεί ο Τάσος Χαλκιάς. Με λύπη όμως έμαθα ότι στον επόμενο κύκλο θα μας αποχαιρ
 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά. Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.   Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μα
  H M πέττυ, η Ναταλία, ο Κώστας και οι βραδινές πρεμιέρες της Δευτέρας   Τουλάχιστον τηλεοπτικά καθόλου αδιάφορο δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας. Τρεις εκπομπές, μια γνώριμη και δυο ολοκαίνουριες, μπήκαν στο τηλεοπτικό τερέν και είχαν ενδιαφέρον. Καταρχάς το πρωί του Σαββάτου έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 η υπέροχη Μπέττυ Μαγγίρα με την εκπομπή I love Σου Κου. Μαζί της είναι οι Δημήτρης Μακαλιάς, Τάσος Μπιμπισίδης και Τζο Κουτσοκώστα. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το κανάλι του Αμαρουσίου ενεργοποίησε ξανά την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου επιλέγοντας ένα πολύ ταλαντούχο πρόσωπο. Η Μπέττυ έχει πάρα πολύ έξυπνο χιούμορ, έχει αμεσότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ομαδικό πνεύμα το οποίο πρέπει να υπάρχει στην τηλεόραση. Και φαίνεται ότι η εκπομπή άρεσε πολύ στους τηλεθεατές καθώς απέσπασε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης με το καλημέρα σας. Μια ξεκάθαρα ψυχαγωγική εκπομπή, που τόσο έχει λείψει αυτό το είδος από την τηλεόραση, την οποία παρακολούθησα ευχάριστ