Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο «μαέστρος» Χριστόφορος και η «Φλόγα» που σβήνει


Δεν ξέρω αν ήδη ξεκίνησε το περίφημο γαϊδουροκαλόκαιρο, αλλά είναι ωραίος αυτός ο ήλιος. Γιατί κακά τα ψέματα, πολύ σκοτάδι έπεσε τις τελευταίες εβδομάδες. Από τα λίγα που έχω παρακολουθήσει και τα πολλά ωστόσο που διαβάζω, αρκετές εκπομπές που ασχολούνται με την πολύ σοβαρή υπόθεση του 12χρονου παιδιού, οδηγούν την τηλεόραση στις κίτρινες αποχρώσεις του παρελθόντος. Θα μου πεις, οι ίδιοι που τα έκαναν τότε εξακολουθούν και παραμένουν στην τηλεόραση, οπότε πως να γίνει αλλαγή χρώματος; Πάντως όλα κι όλα. Το ΕΣΡ που δικαίως το καταέκραξαν συνάδελφοι, έστειλε χθες ανακοίνωση. Είπαν ότι ορίστηκαν εισηγητές και μελετάνε τα θέματα αν διαπράχθηκαν ή συνεχίζουν να διαπράττονται αδικήματα εις βάρος των θυμάτων. Μάλιστα και τώρα κατατρόμαξαν στην τηλεόραση! Γι’ αυτό δεν τοποθετήθηκαν τόσες μέρες βρε. Μελετούσαν οι άνθρωποι.

Τουρλουμπούκι έχει γίνει με τις αλλαγές προγράμματος στον ΑΝΤ1. Νομίζω ότι ούτε οι ίδιοι έχουν καταλάβει τις αλλαγές. Παγιδεύτηκαν. Να φανταστείτε ότι το καλοκαίρι μας κάλεσαν τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου για να μας παρουσιάσουν το νέο πρόγραμμα μαζί με τους αγώνες Μούντιαλ που εξασφάλισαν. Τότε μας είχαν πει μεταξύ άλλων, ότι λόγω Μουντιάλ – το οποίο διεξάγεται 21 Νοεμβρίου με 12 Δεκεμβρίου- ο Εκατομμυριούχος θα μεταδιδόταν από Σεπτέμβρη έως τέλη Οκτωβρίου. Έπειτα τη σκυτάλη θα έπαιρναν οι Ράδιο Αρβύλα και το Βινύλιο από 1η Νοεμβρίου και θα ολοκληρώνονταν το Πάσχα. Στη συνέχεια θα ξεκινούσε πάλι ο Εκατομμυριούχος και το The 2night show θα έβγαινε στον αέρα τρεις φορές την εβδομάδα. Άλλαξαν όμως τα πράγματα. Οι Ράδιο Αρβύλα βγήκαν νωρίτερα στον αέρα, χωρίς Βινύλιο. Μόλις ξεκινήσει το Μουντιάλ, η παρέα της Θεσσαλονίκης θα.. κάτσει σπίτι για να επιστρέψει το 2023 και θα επανέλθει ο Εκατομμυριούχος αλλά δεν θα μεταδίδεται το The 2night show το οποίο για κάποιες εβδομάδες στο εξής θα προβάλλεται τέσσερις φορές. Να σας πω την αλήθεια μου, λίγο με ενδιαφέρουν ως τηλεθεατή αυτές οι αλλαγές. Εγώ κυρίως για το αγαπημένο σήριαλ Παγιδευμένοι νοιάζομαι που μου μείωσαν τη μια μέρα μετάδοσης. Ευτυχώς θα είναι για λίγο. Αλλά πήγαν και διέκοψαν την προβολή Τετάρτης, που η σειρά κάνει τα υψηλότερά της ποσοστά τηλεθέασης. Τι να πεις από εκεί και πέρα.... Θα σας πω όμως ότι έρχονται ωραία γκεστ στη σειρά και πως η πρωταγωνίστρια Μάρθα Λαμπίρη Φεντόρουφ είναι η ανακάλυψη της σεζόν.

Οι εξελίξεις στη σειρά είναι καταγαιστικές και οι ανατροπές πολλές. Ήδη αποκαλύφθηκε ο δολοφόνος της Μυρτώς και πραγματικά θέλω να δω τι άλλο μας επιφυλάσσουν. Πως θα μας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον.

Το καλοκαίρι σε εκείνο το δημοσιογραφικό κάλεσμα, επίσης μας είχαν πει από τον ΑΝΤ1 ότι το Family Game ίσως να μην το παρουσιάσει ζευγάρι που είναι μαζί και στη ζωή. Εγώ είχα σχολιάσει τότε «Μα δεν πιάνει πάντα». Τελικά θα το παρουσιάσουν ο Μάρκος Σεφερλής με τη σύζυγό του Έλενα Τσαβαλιά. Δεν θα πω τίποτα προς το παρόν.

Επιμένω ότι η σειρά της ΕΡΤ, Κάνε ότι κοιμάσαι είναι από τις πιο ωραίες της σεζόν. Σε αντίθεση με το Φλόγα και Άνεμος που κάπως έχει αρχίσει να μου σβήνει η σπίθα του ενδιαφέροντος. Καθόλου δεν νιώθω το μεγάλο ερωτικό πάθος που έζησαν αυτές οι δυο μεγάλες προσωπικότητες, η Κυβέλη και ο Γιώργος Παπανδρέου, που τόσο πια διαφημίστηκε. Λίγο έως πολύ βαρετό, ανιαρό και αργό έχει γίνει το σήριαλ. Κρίμα. Ως τηλεθεατής είχα μεγαλύτερες προσδοκίες.

Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης


Εδώ και λίγες μόλις μέρες ξεκίνησαν και τα γυρίσματα της νέας σειράς της ΕΡΤ, Η Παραλία, η οποία βασίζεται στο βιβλίο της Πηνελόπης Κουρτζή «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι», και πρωταγωνιστεί η Δανάη Μιχαλάκη.

Είδα και το δεύτερο επεισόδιο της νέας σειράς του Παπακαλιάτη, Maestro και μου άρεσε πολύ περισσότερο φυσικά από το πρώτο. Εγω έτσι κι αλλιώς για τη Χαρούλα Αλεξίου θα το βλέπω, η οποία είναι υπέροχη. Σίγουρα η σειρά ξεχωρίζει για τη σκηνοθεσία, τη φωτογραφία και την αισθητική της γενικότερα. Το love story της Κλέλιας Ανδριολάτου με τον μαέστρο Παπακαλιάτη με αφήνει παγερά αδιάφορο και θέλω πολύ να γελάσω. Από εκεί και πέρα είναι μια πολύ ωραία δουλειά και είναι ξεκάθαρο ότι ο Παπακαλιάτης μελέτησε και το Ozark (για ξέπλυμα χρήματος και κρυψώνα μαύρου χρήματος. Υπάρχει παρόμοια κρυψώνα στη διάσημη αμερικάνικη σειρά). Η Μαρία Καβογιάννη ερμηνευτικά δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Είναι εξαιρετική. Ανατρίχιασα με εκείνο το βλέμμα και τον βουβό πόνο της με τον ξυλοδαρμό του παιδιού της και της ίδιας.

Υπέροχα και τα δυο αγόρια ο Ορέστης Χαλκιάς και ο Γιώργος Μπένος. Η σχέση τους αποτελεί από τις πολύ ωραίες ιστορίες της σειράς με σαφή σημαντικά μηνύματα για την κοινωνία: Άρνηση, φόβος, υποκρισία. “Με τον Σπύρο έχουμε μεγαλώσει μαζί. Θα μπορούσε να είναι ο καλύτερός μου φίλος…Και θα μπορούσαμε να είμαστε ευτυχισμένοι, αν ζούσαμε σε έναν άλλο κόσμο…Του αρέσει να λέει ψέματα σε όλους, να παίζει αυτόν τον ρόλο του μάτσο. Έχει πάει με όλες στο νησί από την αγωνία του να πείσει τον εαυτό του και όλο τον κόσμο πως είναι straight. Δεν είναι όμως. Έτσι τον θέλει ο πατέρας του, η μάνα του, οι γυναίκες, όλο το σύστημα που ζούμε στο 2022. Όμως όταν είμαστε μαζί μόνο τότε είναι ο εαυτός του. Όλα είναι πιο ωραία όταν είμαστε μαζί” αφηγήθηκε ο Αντώνης (Ορέστης Χαλκιάς) για τον Σπύρο του (Γιάννη Μπένο) στο επεισόδιο της Πέμπτης. Τροφή για σκέψη.

Εκεί στον ΣΚΑΙ πόσο ακόμα θα ταλαιπωρείτε αυτόν τον Γλυκάνισο με τις προβολές; Ξινό τον έχετε βγάλει πια στους τηλεθεατές. Πλέον θα μεταδίδεται Σαββατοκύριακα στις 18.45. Πάντως δεν έχει τεθεί θέμα περί διακοπής του σήριαλ, και ευτυχώς γιατί είναι ωραία δουλειά και αρέσει σε όσους την παρακολουθούν.

Στο Πρωινό μας το έριξαν χθες στο τραγούδι. Φαίη Σκορδά, Έλενα Χριστοπούλου και Αφροδίτη Γραμμέλη (καρδούλες σε Φαίη και Αφροδίτη) σίγουρα μας πήραν τα αυτιά τραγουδώντας αλλά μπράβο για το θάρρος τους. Κάτι λείπει από το Πρωινό μας. Η Φαίη καλώς και πολύ σωστά έχει μπει μπροστά αλλά νομίζω ότι οι τρεις κυρίες δεν έχουν δέσει μεταξύ τους. Θέλουν χρόνο και είναι λογικό καθώς είναι μια καινούργια παρέα. Πιστεύω ότι η Φαίη θα το βρει αυτό που χρειάζεται η εκπομπή της.

Φιλούμπες

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H νέα άφιξη – έκπληξη στους «Παγιδευμένους» και οι σταθερές Ναταλία & Σία   Χθες βράδυ οι Παγιδευμένοι του ΑΝΤ1 μας αποχαιρέτισαν για το καλοκαίρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους τηλεθεατές για το φθινόπωρο. Το φινάλε της πρώτης σεζόν, κατά τη γνώμη μου, ήταν αντάξιο με όλες τις έντονες στιγμές που μας χάρισε αυτό το σήριαλ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 13.600 tweets καταμετρήθηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του επεισοδίου της σειράς. Ανεξάρτητα από τα ποσοστά τηλεθέασης, κατά γενική ομολογία – και όχι επειδή παρακολουθώ φανατικά τη σειρά- οι Παγιδευμένοι αποτέλεσαν δικαίως τηλεοπτικό hit της σεζόν. Τα γυρίσματα του Α’ κύκλου ολοκληρώθηκαν μόλις στις 3 Ιουλίου και σύντομα οι συντελεστές θα συναντηθούν ξανά για να συνεχίσουν την ιστορία του δεύτερου κύκλου. Μάλιστα, όπως έμαθα, στη δεύτερη σεζόν, στο καστ πρόκειται να προστεθεί ένας καινούριος ήρωας, τον οποίο θα υποδυθεί ο Τάσος Χαλκιάς. Με λύπη όμως έμαθα ότι στον επόμενο κύκλο θα μας αποχαιρ
 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά. Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.   Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μα
  H M πέττυ, η Ναταλία, ο Κώστας και οι βραδινές πρεμιέρες της Δευτέρας   Τουλάχιστον τηλεοπτικά καθόλου αδιάφορο δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας. Τρεις εκπομπές, μια γνώριμη και δυο ολοκαίνουριες, μπήκαν στο τηλεοπτικό τερέν και είχαν ενδιαφέρον. Καταρχάς το πρωί του Σαββάτου έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 η υπέροχη Μπέττυ Μαγγίρα με την εκπομπή I love Σου Κου. Μαζί της είναι οι Δημήτρης Μακαλιάς, Τάσος Μπιμπισίδης και Τζο Κουτσοκώστα. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το κανάλι του Αμαρουσίου ενεργοποίησε ξανά την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου επιλέγοντας ένα πολύ ταλαντούχο πρόσωπο. Η Μπέττυ έχει πάρα πολύ έξυπνο χιούμορ, έχει αμεσότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ομαδικό πνεύμα το οποίο πρέπει να υπάρχει στην τηλεόραση. Και φαίνεται ότι η εκπομπή άρεσε πολύ στους τηλεθεατές καθώς απέσπασε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης με το καλημέρα σας. Μια ξεκάθαρα ψυχαγωγική εκπομπή, που τόσο έχει λείψει αυτό το είδος από την τηλεόραση, την οποία παρακολούθησα ευχάριστ