Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

 Η Ζέτα με 1000 και το κοινό διαλέγει στην ΕΡΤ

Το Rouk Zouk το πρωτομάθαμε από το Mega πριν από πολλά χρόνια αλλά τελικά στον Ant1 καθιερώθηκε ως η τηλεοπτική συνήθεια που έγινε λατρεία. Στην επιτυχία του τηλεπαιχνιδιού θεωρώ ότι σημαντικό ρόλο έχει παίξει η παρουσία της Ζέτας Μακρυπούλια, η οποία το πήρε πάνω της και το απογείωσε. Σήμερα το Rouk Zouk συμπληρώνει στον ΑΝΤ1, 1.000 επεισόδια! Χρόνια πολλά λοιπόν! Ο χρόνος άρχισε από.. Rouk Zouk τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017 με μόλις δυο παιχνίδια, τα «Ακουστικά» και τον «Τελικό». Φέτος, στην 6η του σεζόν, έφτασε τα 12 παιχνίδια. Όπως ενημερώνει το κανάλι και τις έξι σεζόν έχουν μοιραστεί πάνω από 1.000.000 ευρώ ενώ το τηλεπαιχνίδι ήταν σταθερά πρώτο στην τηλεθέαση στη ζώνη προβολής του. Well done! 

Πολλές φορές στο πλαίσιο του χιούμορ δεν ακούγονται ωραία πράγματα. Η πρόσφατη αντίδραση του Νίκου Μουτσινά προς τους δημοσιογράφους : «Παιδιά, είστε χαζά; Επικοινωνούμε; Γιατί ρωτάτε τέτοια πράγματα; Μετά κάνετε παράπονα ότι δεν μιλάμε στις κάμερες. Τι κερδίζουμε τώρα με όλο αυτό; Είναι κακή τηλεόραση», όταν τον ρώτησαν αν έχει υπάρξει παρεξήγηση με την Ελεονώρα Μελέτη, δεν ήταν ούτε καλή στιγμή του ούτε ευγενική.

Όσον αφορά την ανάγκη του να σταματήσει το καθημερινό, όπως είπε ο ίδιος στη Φαίη Σκορδά, είναι πολύ κατανοητό. Ειδικά όταν πια δεν σου αρέσουν τα ποσοστά τηλεθέασης που κάνει η εκπομπή σου. Μπορείς βέβαια να την ανανεώσεις. Αλλά και να φύγεις από το καθημερινό πρόγραμμα, πάλι ανανέωση είναι.  

Όσον αφορά στα σχόλια που ακούγονται πολύ καιρό τώρα, περί αντιγραφής του Happy Day από το Mega Καλημέρα, θα χειροκροτήσω την Ελεονώρα Μελέτη για όσα είπε χθες στην εκπομπή της.

Ξεχείλωσε τηλεοπτικά η... κόντρα Αφροδίτης Γραμμέλη - Ευρυδίκης Παπαδοπούλου. Κατά τη γνώμη μου, δεν έπρεπε καν να πάρει τηλεοπτικές διαστάσεις. Αλλά οι εκπομπές διψάνε για τέτοιες φάσεις. Η δεύτερη αποφασίζοντας τελευταία στιγμή να μην εμφανιστεί ως καλεσμένη στην εκπομπή της Μαρίας Μπακοδήμου την περασμένη Κυριακή, συζητήθηκε και φάνηκε τελικά πολύ περισσότερο, από το αν έβγαινε όντως στο Γεια σου. Εγώ θα πω μόνο ότι λίγοι έπιασαν το νόημα του κειμένου της Αφροδίτης.

Πάμε σε άλλα τώρα. Η ΕΡΤ προσαρμόζοντας φέτος τη διαδικασία επιλογής της ελληνικής συμμετοχής στη Εurovision στους νέους κανονισμούς της EBU, αποφάσισε τη συμμετοχή και του κοινού. Έτσι 70 φίλοι και φίλες της Eurovision θα αποτελέσουν τα μέλη της «Επιτροπής Κοινού» και θα έχουν μαζί με την Επιτροπή της ΕΡΤ τη δυνατότητα να μετέχουν ενεργά στην τελική φάση της επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα τον προσεχή Μάιο στο Λίβερπουλ.

«Το τραγούδι της Ελλάδας θα προκύψει από συνδυασμό των δύο αποτελεσμάτων, τόσο της Επιτροπής Κοινού όσο και της 7μελούς Επιτροπής της ΕΡΤ, με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της Επιτροπής Κοινού, έναντι 49,4% της ψήφου της Επιτροπής της ΕΡΤ. Δηλαδή ακριβώς όπως θα προκύψει το νικητήριο τραγούδι στον Τελικό της Εurovision 2023, ύστερα από την πρόσφατη αλλαγή στους κανόνες ψηφοφορίας. Είναι η πρώτη φορά που η ΕΡΤ ακολουθεί αυτή τη διαδικασία για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής.Ο 67ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στη Λίβερπουλ στις 9, 11 και 13 Μαΐου 2023».

Να κλείσω με δυο κουίζ; Ναι.

  • Σε ποιον αγαπημένο παρουσιαστή έγινε κρούση για να παρουσιάσει ένα ολοκαίνουριο τηλεπαιχνίδι; Εεε; 
  • Και το δεύτερο: Κάποτε εκείνος κορόιδευε την παρουσιάστρια συνέχεια πίσω από την πλάτη της. Και εκείνη βέβαια δεν τον συμπαθεί πολύ. Φέτος όμως βρίσκονται στο ίδιο πλατό πρωινής εκπομπής.

Φιλούμπες.

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H νέα άφιξη – έκπληξη στους «Παγιδευμένους» και οι σταθερές Ναταλία & Σία   Χθες βράδυ οι Παγιδευμένοι του ΑΝΤ1 μας αποχαιρέτισαν για το καλοκαίρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους τηλεθεατές για το φθινόπωρο. Το φινάλε της πρώτης σεζόν, κατά τη γνώμη μου, ήταν αντάξιο με όλες τις έντονες στιγμές που μας χάρισε αυτό το σήριαλ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 13.600 tweets καταμετρήθηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του επεισοδίου της σειράς. Ανεξάρτητα από τα ποσοστά τηλεθέασης, κατά γενική ομολογία – και όχι επειδή παρακολουθώ φανατικά τη σειρά- οι Παγιδευμένοι αποτέλεσαν δικαίως τηλεοπτικό hit της σεζόν. Τα γυρίσματα του Α’ κύκλου ολοκληρώθηκαν μόλις στις 3 Ιουλίου και σύντομα οι συντελεστές θα συναντηθούν ξανά για να συνεχίσουν την ιστορία του δεύτερου κύκλου. Μάλιστα, όπως έμαθα, στη δεύτερη σεζόν, στο καστ πρόκειται να προστεθεί ένας καινούριος ήρωας, τον οποίο θα υποδυθεί ο Τάσος Χαλκιάς. Με λύπη όμως έμαθα ότι στον επόμενο κύκλο θα μας αποχαιρ
 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά. Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.   Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μα
  H M πέττυ, η Ναταλία, ο Κώστας και οι βραδινές πρεμιέρες της Δευτέρας   Τουλάχιστον τηλεοπτικά καθόλου αδιάφορο δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας. Τρεις εκπομπές, μια γνώριμη και δυο ολοκαίνουριες, μπήκαν στο τηλεοπτικό τερέν και είχαν ενδιαφέρον. Καταρχάς το πρωί του Σαββάτου έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 η υπέροχη Μπέττυ Μαγγίρα με την εκπομπή I love Σου Κου. Μαζί της είναι οι Δημήτρης Μακαλιάς, Τάσος Μπιμπισίδης και Τζο Κουτσοκώστα. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το κανάλι του Αμαρουσίου ενεργοποίησε ξανά την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου επιλέγοντας ένα πολύ ταλαντούχο πρόσωπο. Η Μπέττυ έχει πάρα πολύ έξυπνο χιούμορ, έχει αμεσότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ομαδικό πνεύμα το οποίο πρέπει να υπάρχει στην τηλεόραση. Και φαίνεται ότι η εκπομπή άρεσε πολύ στους τηλεθεατές καθώς απέσπασε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης με το καλημέρα σας. Μια ξεκάθαρα ψυχαγωγική εκπομπή, που τόσο έχει λείψει αυτό το είδος από την τηλεόραση, την οποία παρακολούθησα ευχάριστ