Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το «ΒΡΑΧΙΟΛΙ» συγκινεί και η «ΝΤΟΛΤΣΕ ΒΙΤΑ» επιστρέφει

Ένα από τα πιο ωραία, ανθρώπινα και βαθιά συγκινητικά σήριαλ της φετινής σεζόν αποτελεί το ολοκαίνουργιο «Το βραχιόλι της φωτιάς», το οποίο βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου, σκηνοθετημένο από τον Γιώργο Γκικαπέππα (Ψέματα). Το Σαββατοκύριακο παρακολούθησα και τα οκτώ επεισόδια μέσω Ertflix, και είναι αλήθεια, πώς δεν ήθελα να αφήσω τη σειρά με τίποτα. Πολύ αξιόλογη παραγωγή. Παρόλο που δεν ακολουθήθηκε πιστά η ιστορία του βιβλίου – και παραδέχομαι ότι δεν μου αρέσει αυτό όταν συμβαίνει, έγιναν πάρα πολλές αλλαγές- ωστόσο ως θεατής αισθάνθηκα ότι οι σεναριογράφοι Νίκος Απειρανθίτης και Σοφίας Σωτηρίου έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία και παρουσιάζουν μια τηλεοπτική δουλειά με σεβασμό προς τον τηλεθεατή. Μεταφέρουν την ιστορία του μυθιστορήματος όπως ίσως απαιτούν οι κανόνες της τηλεοπτικής μυθοπλασίας, δημιουργώντας παράλληλα εικόνες και αφηγήσεις αληθινές και βαθιά συγκινητικές. Εξάλλου διατήρησαν στο ακέραιο ορισμένες ιστορικές αναφορές όπως τις έχει καταγράψει η συγγραφέας.

Ο Νίκος Ψαρράς και ο Χρήστος Λούλης ήταν βέβαιο ότι θα απογείωναν τους ρόλους τους. Δεν είχα καμία αμφιβολία. Η Ελισάβετ Μουτάφη στον ρόλο της μητέρας, αρχόντισσας Μπενούτα, δίνει ρεσιτάλ. Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος τηλεοπτικός της ρόλος. Αβαντοδόρικος μεν, αλλά αν δεν έχεις ταλέντο, ο ρόλος από μόνος του δεν αρκεί. Θέλω όμως να σταθώ και στον νεαρό ηθοποιό, Δημήτρη Αριανούτσο, ο οποίος υποδύεται τον κεντρικό ήρωα Ιωσήφ (Χρήστος Λούλης) σε νεαρή ηλικία. Εξαιρετικός στον ρόλο του. Τον Δημήτρη τον έχουμε δει στο παρελθόν στα σήριαλ Μην ψαρώνεις, Αγάπη παράνομη ενώ την προηγούμενη σεζόν υποδύθηκε τον γιο του Χρήστου Λούλη στα Ψέματα του Alpha. Ταλαντούχος και πιστεύω ότι στο μέλλον θα δούμε κι άλλες πολύ δυνατές στιγμές του.

Μου άρεσε όμως πάρα πολύ και το τραγούδι των τίτλων τέλους, Πες μου που είσαι, ερμηνευμένο από τον σπουδαίο Γιάννη Πάριο, σε στίχους Σοφίας Καψούρου και μουσική Μίνωα Μάτσα. Απλά υπέροχο.

«Πες μου πού είσαι, πού δίνεις το φιλί σου
Σου περισσεύει μια μέρα απ’ τη ζωή σου;
Φωτιά να πάρω να έρθεις να με σώσεις
Θα σ’ αγαπάω έστω κι αν με προδώσεις»

Από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο (22.00) η σειρά θα μεταδίδεται από την ΕΡΤ1 -με διπλό επεισόδιο την πρώτη εβδομάδα.

Όσα θέλετε να μάθετε για «Το βραχιόλι της φωτιάς»

  • Η ιστορία διατρέχει τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες (1917-1962). Τα γυρίσματα διήρκεσαν 53 ημέρες. Έγινε ρεπεράζ σε περισσότερους από 300 εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε διάφορες περιοχές, καθώς έπρεπε να επιλεγούν σπίτια διαφορετικών εποχών και κατηγοριών (από αγροτόσπιτα έως νεοκλασικά και αρχοντικά, εκκλησίες, καταστήματα, σιδηροδρομικοί σταθμοί, ξενοδοχεία, στρατόπεδα, εργοστάσια κ.ά.).

  • Μεγάλες παρεμβάσεις έγιναν και στη βασική οικία της σειράς (535 τ.μ.,) την οποία η παραγωγή ανακατασκεύασε εσωτερικά με σκηνογραφικές παρεμβάσεις και επίπλωσε εξ ολοκλήρου με έπιπλα εποχής.

  • Για τις ανάγκες της σειράς χρειάστηκαν πολλά και διαφορετικά μέσα μεταφοράς. Από χειράμαξες, σούστες και κάρα έως και οχήματα της δεκαετίας του ’30, του ’60 αλλά και φορτηγό του ’40, όπως και αυθεντική μοτοσικλέτα της γερμανικής κατοχής.

  • Σε ό,τι αφορά τα κουστούμια: Ξεπέρασαν τα 1.400 ενδύματα. Για τους ηθοποιούς που ερμήνευσαν ρόλους Γερμανών στρατιωτών χρησιμοποιήθηκαν αυθεντικές γερμανικές στολές, ενώ για τις σκηνές στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ράφτηκαν 60 στολές, στις οποίες έγινε ειδική πατίνα παλαίωσης. Τέλος συμμετείχαν περισσότεροι από 400 βοηθητικοί ηθοποιοί.

Υπάρχει τηλεθεατής που δεν λατρεύει τη σειρά Ντόλτσε Βίτα; Ή βαριέται να βλέπει ξανά και ξανά τα επεισόδια;



 Από το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου και κάθε Σαββατοκύριακο (στις 17.00) λοιπόν, η σειρά έρχεται ξανά στο Mega, με νέα αναβαθμισμένη ποιότητα εικόνας. Έχουν περάσει 28 ολόκληρα χρόνια από την προβολή του πρώτου επεισοδίου. Ήταν 5 Οκτωβρίου του 1995 όταν γνωρίσαμε για πρώτη φορά τη Χριστίνα Μαρκάτου, τη Σάσα, τον Αντώνη Καλούδη, την Ασπασία και την υπόλοιπη σπαρταριστή παρέα. Το αγαπημένο σίριαλ λοιπόν ξανά στις οθόνες μας ανανεωμένο και με εντυπωσιακή επεξεργασία εικόνας.

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς πόσες ακόμα φορές θα μιλήσει για το τέλος του γάμου του με την Σταυρούλα Χρυσαειδή; Φτάνει. Όπως αρκετά κράτησε το αδιάφορο στόρι της Καρολίνας. Λυπηθείτε μας.

Στα νέα της Eurovision τώρα. Όπως έκανε γνωστό η Panik Records, ο μόλις 16 χρόνων Victor Vernicos, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη φετινή διοργάνωση η οποία θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Λίβερπουλ, με το τραγούδι «What They Say», που έγραψε ο ίδιος!

Ο Victor Vernicos, είναι ο νεότερος εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στη Eurovision και ο πρώτος solo άνδρας εδώ και 12 χρόνια. Έτσι να δίνονται ευκαιρίες σε νέα ταλαντούχα παιδιά και να του ευχηθούμε ολόψυχα καλή επιτυχία.

Ο Δημήτρης Μαρκέτος (Μιχάλης Λεβεντογιάννης) χθες το βράδυ είπε «Σ’ αγαπώ» στην Άννα (Μάρθα Λαμπίρη Φεντόρουφ) και το Twitter έβαλε τα κλάματα από τη συγκίνηση, όπως επίσης και κάθε ευαίσθητη ψυχούλα.

Νέο μεγάλο ποσοστό τηλεθέασης για τον Έρωτα φυγά του Open. 16,3% στο σύνολο του κοινού χθες. Μπράβο μπράβο.

Μια και είχα καιρό να γράψω, θα κλείσω με δυο κουίζ, τα οποία δεν γράφονται με άλλο τρόπο. Πρώτον: Ποιος γοητευτικός πρωταγωνιστής δημιουργεί εκνευρισμό στους συνεργάτες του, λόγω των συχνών αργοποριών του στα γυρίσματα; Δεύτερον: Ποιο καλλιτεχνικό ζευγάρι όπως όλα δείχνουν έχει χωρίσει αλλά ακόμη δεν το δημοσιοποιεί;  Εεε; 

Φιλούμπες 








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H νέα άφιξη – έκπληξη στους «Παγιδευμένους» και οι σταθερές Ναταλία & Σία   Χθες βράδυ οι Παγιδευμένοι του ΑΝΤ1 μας αποχαιρέτισαν για το καλοκαίρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους τηλεθεατές για το φθινόπωρο. Το φινάλε της πρώτης σεζόν, κατά τη γνώμη μου, ήταν αντάξιο με όλες τις έντονες στιγμές που μας χάρισε αυτό το σήριαλ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 13.600 tweets καταμετρήθηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του επεισοδίου της σειράς. Ανεξάρτητα από τα ποσοστά τηλεθέασης, κατά γενική ομολογία – και όχι επειδή παρακολουθώ φανατικά τη σειρά- οι Παγιδευμένοι αποτέλεσαν δικαίως τηλεοπτικό hit της σεζόν. Τα γυρίσματα του Α’ κύκλου ολοκληρώθηκαν μόλις στις 3 Ιουλίου και σύντομα οι συντελεστές θα συναντηθούν ξανά για να συνεχίσουν την ιστορία του δεύτερου κύκλου. Μάλιστα, όπως έμαθα, στη δεύτερη σεζόν, στο καστ πρόκειται να προστεθεί ένας καινούριος ήρωας, τον οποίο θα υποδυθεί ο Τάσος Χαλκιάς. Με λύπη όμως έμαθα ότι στον επόμενο κύκλο θα μας αποχαιρ
 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά. Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.   Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μα
  H M πέττυ, η Ναταλία, ο Κώστας και οι βραδινές πρεμιέρες της Δευτέρας   Τουλάχιστον τηλεοπτικά καθόλου αδιάφορο δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας. Τρεις εκπομπές, μια γνώριμη και δυο ολοκαίνουριες, μπήκαν στο τηλεοπτικό τερέν και είχαν ενδιαφέρον. Καταρχάς το πρωί του Σαββάτου έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 η υπέροχη Μπέττυ Μαγγίρα με την εκπομπή I love Σου Κου. Μαζί της είναι οι Δημήτρης Μακαλιάς, Τάσος Μπιμπισίδης και Τζο Κουτσοκώστα. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το κανάλι του Αμαρουσίου ενεργοποίησε ξανά την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου επιλέγοντας ένα πολύ ταλαντούχο πρόσωπο. Η Μπέττυ έχει πάρα πολύ έξυπνο χιούμορ, έχει αμεσότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ομαδικό πνεύμα το οποίο πρέπει να υπάρχει στην τηλεόραση. Και φαίνεται ότι η εκπομπή άρεσε πολύ στους τηλεθεατές καθώς απέσπασε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης με το καλημέρα σας. Μια ξεκάθαρα ψυχαγωγική εκπομπή, που τόσο έχει λείψει αυτό το είδος από την τηλεόραση, την οποία παρακολούθησα ευχάριστ