Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Μάγισσα, οι Πανθέοι, η ξεχωριστή Τζο, κι ένας Γιατρός στον Alpha


Το μαντήλι για καλό καλοκαίρι μας κούνησαν χθες Παρασκευή, οι περισσότερες εκπομπές (δηλαδή παρουσιαστές – στριες). Καλές βουτιές και με προσοχή στην ηλιοθεραπεία να τους πούμε και ας επανακάμψουν από Σεπτέμβρη ανανεωμένοι έχοντας πάρει (;) μαθήματα από τη φετινή σεζόν και να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη. Γιατί πραγματικά νομίζω ότι τη σεζόν που μόλις αποχαιρετίσαμε, η αυτοαναφορικότητα της τηλεόρασης έφτασε στο ζενίθ. Στο μεταξύ τι ωραία λέξη η αυτοναφορικότητα, που έγινε τηλεοπτική μόδα. Σαν την ενσυναίσθηση που επικαλούνται πολλοί πια τα τελευταία δυο χρόνια.

Mε πολύ ενδιαφέρον αναμένω τα νέα ελληνικά σήριαλ με πρώτο και καλύτερο φυσικά τη Μάγισσα του ΑΝΤ1 που φέρει την υπογραφή των δημιουργών των Άγριων Μελισσών. 



Το τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακό και δημιουργεί μεγάλη ανυπομονησία (https://www.youtube.com/watch?v=GWNKd88OH98). 

Το ίδιο αισθάνομαι και για τον Γιατρό του Alpha με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. 

Η σειρά που αποτελεί προσαρμογή από ξένο φορμάτ είναι εμπνευσμένη από αληθινή ιστορία. Μαζί του θα βλέπουμε τη Δήμητρα Σιγάλα και τη Βασιλική Τρουφάκου (η οποία και σε αυτή τη σειρά επαγγελματικά παραμένει στον ιατρικό κλάδο αφού θα είναι γιατρός. Πέρσι στα Ψέματα ήταν νοσηλεύτρια).

Βέβαια προσμονή υπάρχει και για τους πολυσυζητημένους Πανθέους. Το εμβληματικό μυθιστόρημα του βραβευμένου συγγραφέα και ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη, μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στην ελληνική κρατική τηλεόραση και με μεγάλη επιτυχία τη διετία 1977-1979. Τώρα ο ΣΚΑΙ την ξανά φέρνει στις τηλεοπτικές οθόνες μας σε μία σύγχρονη παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, όπως λέει το κανάλι. 

Το μυθιστόρημα εξιστορεί τις περιπέτειες των «Πανθέων», μιας μεγαλοαστικής οικογένειας, κατά τα πρώτα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ιστορία των «Πανθέων» ξεκινά το 1939. «Καθώς στην Ευρώπη τα σύννεφα του μεγάλου πολέμου βαραίνουν απειλητικά, στην Αθήνα τα ετερόκλητα μέλη της μεγάλης οικογένειας των Πανθέων, παιδιά, νύφες και εγγόνια, συγκεντρώνονται στο αρχοντικό τους στην Κηφισιά, στο προσκέφαλο του ετοιμοθάνατου πατριάρχη της οικογένειας, Βλάση Πανθέου. Ο θάνατος του γηραιού Βλάση, σφραγίζεται από ένα γεγονός που θα σοκάρει τα παιδιά του. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, θα απαρνηθεί με αποτροπιασμό την εκλιπούσα σύζυγό του και μητέρα τους, τη Νένα. Τι σημαίνει αυτό; Ποιο μυστικό παίρνει μαζί του ο Βλάσης Πανθέος;. Ταυτόχρονα, η απρόσμενη εμφάνιση της Μάρμως, της νεαρής συζύγου του γιου του Βλάση, Ανδρέα, θα ταράξει τις ισορροπίες και θα ξυπνήσει ένα απαγορευμένο πάθος, με το νεότερο μέλος της οικογένειας, τον Κίτσο, έναν μποέμ ταλαντούχο ζωγράφο...».


Το καστ φυσικά και είναι εντυπωσιακό: Κάτια Δανδουλάκη (Χρυσοστόμη Πανθέου), Αιμίλιος Χειλάκης (Ανδρέας Πανθέος), Μελία Κράιλινγκ (Μάρμω Πανθέου), Μιχάλης Σαράντης (Κίτσος Γαλάτης), Νίκος Χατζόπουλος (Ισίδωρος Πανθέος), Θανάσης Κουρλαμπάς (Φάνης Πανθέος), Μαρία Καλλιμάνη (Δέσποινα Γαλάτη), Πηνελόπη Πιτσούλη (Ιλαρία), Κόρα Καρβούνη (Νίνα Αυγουστάκη), Σπύρος Σταμούλης (Στάθης Μονογιός), Μιχάλης Συριόπουλος (Γιάννης Μαρμάρης), Έλενα Τοπαλίδου (Δασκάλα), Αθηνά Μαξίμου (Μερόπη Μονογιού), Κώστας Φιλλίπογλου (Ιορδάνης Βαλλίδης), Χριστίνα Αλεξανιάν (Βέτα Πανθέου), Ελένη Καρακάση (Σεβαστή), Αλέξανδρος Μούκανος (Χρυσίνας), Κωνσταντίνος Γαβαλάς (Τέλης Βαλέριος), Εύα Σιμάτου (Σοφία Στρατηγού), κ.ά. Τον Βλάση Πανθέο θα ενσαρκώσει ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Είδα ολόκληρη την ολοκαίνουρια σειρά του ΑΝΤ1+, Είμαι η Τζο (θα σέβεστε) με την ταλαντούχα Ιωάννα Ασημακοπούλου. Οκτώ επεισόδια διάρκειας 30 λεπτών. Πάρα πολύ ωραία, με σύγχρονη ματιά (σκηνοθεσία, φωτογραφία), επίκαιρα μηνύματα, καλοδουλεμένοι διάλογοι και δεν θα το χαρακτήριζα αμιγώς γυναικείο σήριαλ. Η σειρά βασίζεται σε ιδέα της Ιωάννας η οποία ήθελε να την υλοποιήσει εδώ και δέκα χρόνια, αλλά τώρα ήρθε το σωστό timing. Ποτέ δεν είναι αργά και ευτυχώς για τις ωραίες ιδέες πάντα βρίσκεται η σωστή στιγμή. Να τη δείτε τη σειρά.

Τελειώνει απόψε και το J2US και μέσα στις εκπλήξεις της βραδιάς είναι η on stage συνάντηση της Δέσποινας Βανδή και της Καίτης Γαρμπή. Τα τέσσερα ζευγάρια που διεκδικούν τη νίκη είναι η Ναταλία Αργυράκη με τον Γιώργο Βογιατζάκη, ο Ιάσονας Παπαματθαίου με την Ηρώ, η Λουίζα Πυριόχου με την Καλομοίρα και η Φελίσια Τσαλαπάτη με τον Τριαντάφυλλο.

Εδώ να σημειώσω πως κατά τη γνώμη μου ο Ιάσονας Παπαματθαίου αν δεν είχε coach την Ηρώ μόνο με τα κιάλια θα έβλεπε τον τελικό. Της χρωστάει πολλά ευχαριστώ διότι με άλλο coach θα είχε αποχαιρετίσει το παιχνίδι προ πολλού.

Το Star ανακοίνωσε χθες και επίσημα ότι ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είναι ο παρουσιαστής της Φάρμας.

Τέλειωσε και το The Chase χθες – για φέτος φυσικά- και η Μαρία Μπεκατώρου ανανέωσε συγκινημένη το ραντεβού με τους τηλεαθετές του τηλεπαιχνιδιού για τον Σεπτέμβριο.

Έπεσε η αυλαία και για τους Προδότες του ΑΝΤ1, και το κανάλι ήδη ανακοίνωσε ότι προχωράει σε δεύτερο κύκλο, αφού προβάλλει σχετική καρτέλα για δηλώσεις συμμετοχής. 

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου κάνουν πρεμιέρα τρεις νέες καλοκαιρινές εκπομπές. Έχουμε και λέμε. Στον ΑΝΤ1 ξεκινάει το Καλοκαίρι μαζί (Δευτέρα – Παρασκευή, 08:00) με τους Μαρία Αναστασοπούλου, Νίκο Ρογκάκο, Γιώργο Γρηγοριάδη, Ηρώ Ράντου και Αντώνη Φουρλή. Η Βίκυ Χαντζή και ο Σταύρος Μονεμβασιώτης θα μας λένε Αlpha Τώρα, από Δευτέρα έως Παρασκευή (09:45-13:00). Τέλος, η Μαριάντα Πιερίδη, ο Τριαντάφυλλος, Φελίσσια Τσαλαπάτη, μαζί με τον Φοίβο Παπαδάκη και τον Γιάννη Μπούτο θα παρουσιάζουν το Καλοκαίρι... #yes από τις 9:50 στο Open. Οπότε όλοι αυτοί δεν θα πάνε για βουτιές.

Εκεί στον ΑΝΤ1 πάντως τη Μαρία Αναστασοπούλου λάστιχο την έχετε κάνει γυναίκα.

Φιλούμπες

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H νέα άφιξη – έκπληξη στους «Παγιδευμένους» και οι σταθερές Ναταλία & Σία   Χθες βράδυ οι Παγιδευμένοι του ΑΝΤ1 μας αποχαιρέτισαν για το καλοκαίρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους τηλεθεατές για το φθινόπωρο. Το φινάλε της πρώτης σεζόν, κατά τη γνώμη μου, ήταν αντάξιο με όλες τις έντονες στιγμές που μας χάρισε αυτό το σήριαλ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 13.600 tweets καταμετρήθηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του επεισοδίου της σειράς. Ανεξάρτητα από τα ποσοστά τηλεθέασης, κατά γενική ομολογία – και όχι επειδή παρακολουθώ φανατικά τη σειρά- οι Παγιδευμένοι αποτέλεσαν δικαίως τηλεοπτικό hit της σεζόν. Τα γυρίσματα του Α’ κύκλου ολοκληρώθηκαν μόλις στις 3 Ιουλίου και σύντομα οι συντελεστές θα συναντηθούν ξανά για να συνεχίσουν την ιστορία του δεύτερου κύκλου. Μάλιστα, όπως έμαθα, στη δεύτερη σεζόν, στο καστ πρόκειται να προστεθεί ένας καινούριος ήρωας, τον οποίο θα υποδυθεί ο Τάσος Χαλκιάς. Με λύπη όμως έμαθα ότι στον επόμενο κύκλο θα μας αποχαιρ
 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά. Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.   Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μα
  H M πέττυ, η Ναταλία, ο Κώστας και οι βραδινές πρεμιέρες της Δευτέρας   Τουλάχιστον τηλεοπτικά καθόλου αδιάφορο δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας. Τρεις εκπομπές, μια γνώριμη και δυο ολοκαίνουριες, μπήκαν στο τηλεοπτικό τερέν και είχαν ενδιαφέρον. Καταρχάς το πρωί του Σαββάτου έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 η υπέροχη Μπέττυ Μαγγίρα με την εκπομπή I love Σου Κου. Μαζί της είναι οι Δημήτρης Μακαλιάς, Τάσος Μπιμπισίδης και Τζο Κουτσοκώστα. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το κανάλι του Αμαρουσίου ενεργοποίησε ξανά την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου επιλέγοντας ένα πολύ ταλαντούχο πρόσωπο. Η Μπέττυ έχει πάρα πολύ έξυπνο χιούμορ, έχει αμεσότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ομαδικό πνεύμα το οποίο πρέπει να υπάρχει στην τηλεόραση. Και φαίνεται ότι η εκπομπή άρεσε πολύ στους τηλεθεατές καθώς απέσπασε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης με το καλημέρα σας. Μια ξεκάθαρα ψυχαγωγική εκπομπή, που τόσο έχει λείψει αυτό το είδος από την τηλεόραση, την οποία παρακολούθησα ευχάριστ