Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

 H Mπέττυ, η Ναταλία, ο Κώστας και οι βραδινές πρεμιέρες της Δευτέρας

 


Τουλάχιστον τηλεοπτικά καθόλου αδιάφορο δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας. Τρεις εκπομπές, μια γνώριμη και δυο ολοκαίνουριες, μπήκαν στο τηλεοπτικό τερέν και είχαν ενδιαφέρον.

Καταρχάς το πρωί του Σαββάτου έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 η υπέροχη Μπέττυ Μαγγίρα με την εκπομπή I love Σου Κου. Μαζί της είναι οι Δημήτρης Μακαλιάς, Τάσος Μπιμπισίδης και Τζο Κουτσοκώστα. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το κανάλι του Αμαρουσίου ενεργοποίησε ξανά την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου επιλέγοντας ένα πολύ ταλαντούχο πρόσωπο. Η Μπέττυ έχει πάρα πολύ έξυπνο χιούμορ, έχει αμεσότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ομαδικό πνεύμα το οποίο πρέπει να υπάρχει στην τηλεόραση. Και φαίνεται ότι η εκπομπή άρεσε πολύ στους τηλεθεατές καθώς απέσπασε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης με το καλημέρα σας. Μια ξεκάθαρα ψυχαγωγική εκπομπή, που τόσο έχει λείψει αυτό το είδος από την τηλεόραση, την οποία παρακολούθησα ευχάριστα. Μικροδιορθώσεις χρειάζονται αλλά έχουν καιρό μπροστά τους για να τις κάνουν. «Νιώθω πραγματικά εδώ σαν το σπίτι μου και μιας και νιώθω σαν το σπίτι μου, νομίζω ότι ήρθα για να ριζώσω» ανέφερε μεταξύ άλλων η Μπέττυ στην έναρξη και της το εύχομαι ολόψυχα.

Ο Κώστας Τσουρός ξεκίνησε στο Mega με το «Ακόμα δεν είδες τίποτα». Όντως για να παίξω με τον τίτλο ακόμα δεν είδαμε τίποτα, το οποίο μας έκανε να πούμε ουάου. Η εκπομπή παρόλα αυτά κακή δεν ήταν. Αλλά το Live News του Νίκου Ευαγγελάτου με πάνελ ήταν και με παρόμοια γραφικά και με είσοδο στο πλατό των ρεπόρτερ. Όταν σου δίνεται η ευκαιρία στην τηλεόραση να κάνεις πρώτη φορά κάτι δικό σου, η γνώμη μου είναι αυτό που θα παρουσιάσεις να μην μοιάζει τόσο πολύ με κάτι ήδη επιτυχημένο. Όσο κι αν σου αρέσει αυτό το επιτυχημένο, όσο κι αν λές εγώ θα το προσαρμόσω στα δικά μου δεδομένα, δεν παύει το αποτέλεσμα να φανεί απομίμηση. Και το θέμα είναι να μη σου προκύψει κακή απομίμηση. Στην πρεμιέρα στη διάρκεια της συνέντευξης με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη η μεταφορά μέσω γραφικών στη Μύκονο, μόνο γέλια προκάλεσαν παρά ωραία εντύπωση. Κατά τη γνώμη μου. Εδώ να σημειώσω πάντως ότι ο Κώστας έδωσε στην καλεσμένη του έξυπνη πάσα με το Xαμογέλα και πάλι για να το συνδέσει με την προσωπική της ζωή. Μια χαρά ήταν και η απάντηση της Ελεωνόρας. 

Είναι ωραίο να δίνονται ευκαιρίες στους ανθρώπους. Θεωρώ ότι ο Κώστας Τσουρός  είναι ικανός να ηγηθεί μιας εκπομπής. Έχει εφόδια, όπως τηλεοπτική εμπειρία, είναι δημοσιογράφος, ξέρει να κάνει ρεπορτάζ και έχει παρουσιάσει στο παρελθόν ωραίες συνεντεύξεις. Ήταν πολύ χαρούμενος με το νέο του ξεκίνημα (απολύτως λογικό καθώς το ήθελε πολύ), είχε και άγχος, επίσης απόλυτα δικαιολογημένο. Κι έχω την εντύπωση ότι δεν ήρθε κάνοντας σημαία, θα σας δείξω μια εκπομπή που δεν έχετε ξανά δει. Πάντως έχουν όλο τον καιρό μπροστά τους για να κάνουν διορθώσεις. Θέλω να επισημάνω ότι από τη θεματολογία των δυο ημερών, μου άρεσαν πολύ οι συνεντεύξεις που έκαναν οι Θάνος Ακριτίδης (με τον Στέλιο Τσατσαρώνη) και Στέργιος Σαμαρτζής (με τον Χρήστο Ρούσσο). Μπράβο τους.

Η δεύτερη εκπομπή είχε καλύτερη ροή συγκριτικά με την πρεμιέρα, και μάλιστα υψηλότερα ποσοστά τηλεθέασης. Το 9,6% της πρεμιέρας στο σύνολο του κοινού, έγινε 14,2% την επομένη. Πολύ καλή αρχή κατά τη γνώμη μου.

Επέστρεψε και η Ναταλία Γερμανού με το στρωμένο Καλύτερα δε γίνεται. Θεαματικές αλλαγές δεν είδαμε, ίδιους καλεσμένους είδαμε ωστόσο. Η Καίτη Γαρμπή έκανε ποδαρικό για δεύτερη σεζόν. Πιστεύω ότι η φετινή της εμφάνιση ήταν πολύ καλύτερη από την περσινή, στην οποία μου είχε φανεί ότι είχε πάει με το ζόρι. Τώρα, ήταν πολύ χαλαρή, ένιωθε άνετα, είχε κέφι, διάθεση για χιούμορ, έδειχνε ότι της άρεσε πολύ που καθόταν στον καναπέ του Καλύτερα δε γίνεται για δεύτερη φορά. Έκαναν και μια πολύ ωραία κουβέντα και θα κρατήσω κυρίως τη στάση της ότι η ηθική και το δίκιο είναι παντός καιρού. Είναι αξίες που είτε τις έχεις είτε δεν τις έχεις. Την Κυριακή, προσκεκλημένη ήταν η Μαρία Τζομπανάκη (λόγω της πρεμιέρας απόψε του τρίτου κύκλου του Σασμού). Νομίζω ότι ήταν η τρίτη φορά που βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής τις τελευταίες τρεις σεζόν. Για να είμαι ειλικρινής δεν την παρακολούθησα την κουβέντα. Και να μην ξεχάσω, θεωρώ ότι ήταν επιτυχία η πολύ ωραία συνέντευξη του Γούντι Άλεν στη Ναταλία Αργυράκη. Πόσες φορές έχουν ευκαιρίες οι εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης να φιλοξενούν διεθνώς αναγνωρισμένα σημαντικά πρόσωπα της 7ης Τέχνης; Ελάχιστες.

Εκεί στο Γεια σου του ΣΚΑΙ, επανεξετάστε λίγο τη θεματολογία της εκπομπής η οποία προς το παρόν βγαίνει παρωχημένη.

Σταματήστε οι εκπομπές να δίνετε λόγο σε πρόσωπα που δεν έχουν τίποτα να πουν ή βγάζουν μόνο δηλητήριο όπως η παντελώς αδιάφορη Super Κική.

Το Σάββατο το απόγευμα έσκασε και η ανακοίνωση από το Open ότι εντάχθηκε στο δυναμικό του η Έλλη Στάη με ρόλο σχολιάστριας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και στα μεγάλα γεγονότα. Καλοστέριωτη.

Στις 21.00 ξεκινάει επίσημα η μάχη της prime time, καθώς ήδη μετά την έναρξη των Πανθεών στον ΣΚΑΙ την προηγούμενη εβδομάδα και (εδώ και καιρό) των σειρών της ΕΡΤ1, από απόψε στον χορό μπαίνουν ο ANT1, με το βαρύ πυροβολικό, την πολυδάπανη Μάγισσα και ο Alpha καθώς επιστρέφει για τον επίλογό του ο Σασμός (νέες προσθήκες ο Βασίλης Μπισμπίκης και η Πηνελόπη Τσιλίκα). Επιπλέον στις 20.00 στο ίδιο κανάλι ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος του επιτυχημένου καθημερινού σήριαλ Ο παράδεισος των κυριών (νέα άφιξη ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος). Από την άλλη στο Star, κάνει την πρώτη του εμφάνιση το ριάλιτι των αγροτών Η Φάρμα, με παρουσιαστή τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο.

Η dream team των Άγριων Μελισσών, Μελίνα Τσαμπάνη & Πέτρος Καλκόβαλης (στο σενάριο) και ο Λευτέρης Χαρίτος στη σκηνοθεσία, μας παρουσιάζουν το νέο τους φιλόδοξο εγχείρημα Η Μάγισσα, με την ιστορία να τοποθετείται στη Μάνη το 1817.


«Δύο αντίπαλες πατριές, του Καπεταναίου Λάσκαρη και του Γερακάρη, είναι πια ενωμένες μέσω του γάμου των παιδιών τους. Η εξαφάνιση, όμως, του μόλις 40 ημερών εγγονιού των δύο οικογενειών, θα ταράξει την εύθραυστη ισορροπία της σχέσης τους. Ποιος κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση του βρέφους; Με το πρώτο φως της αυγής, η νεαρή υπηρέτρια των Λασκαραίων, η Θεοφανώ, θα οδηγηθεί από ένα όραμα στις όχθες του ποταμού της Άρνας… Τι είναι αυτό που θα έρθει στο φως και θα αποκαλύψει καλά κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν, που μπορεί να οδηγήσουν σε αλληλοσπαραγμό;». Το καστ απαρτίζουν οι: Έλλη Τρίγγου, Κατερίνα Λέχου, Γιώργος Γάλλος, Τάσος Νούσιας, Θέμις Μπαζάκα, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Νίκος Ψαρράς, Αναστάσης Ροϊλός, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Βασίλης Μηλιώνης κ.ά.

Φιλούμπες

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H νέα άφιξη – έκπληξη στους «Παγιδευμένους» και οι σταθερές Ναταλία & Σία   Χθες βράδυ οι Παγιδευμένοι του ΑΝΤ1 μας αποχαιρέτισαν για το καλοκαίρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους τηλεθεατές για το φθινόπωρο. Το φινάλε της πρώτης σεζόν, κατά τη γνώμη μου, ήταν αντάξιο με όλες τις έντονες στιγμές που μας χάρισε αυτό το σήριαλ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 13.600 tweets καταμετρήθηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του επεισοδίου της σειράς. Ανεξάρτητα από τα ποσοστά τηλεθέασης, κατά γενική ομολογία – και όχι επειδή παρακολουθώ φανατικά τη σειρά- οι Παγιδευμένοι αποτέλεσαν δικαίως τηλεοπτικό hit της σεζόν. Τα γυρίσματα του Α’ κύκλου ολοκληρώθηκαν μόλις στις 3 Ιουλίου και σύντομα οι συντελεστές θα συναντηθούν ξανά για να συνεχίσουν την ιστορία του δεύτερου κύκλου. Μάλιστα, όπως έμαθα, στη δεύτερη σεζόν, στο καστ πρόκειται να προστεθεί ένας καινούριος ήρωας, τον οποίο θα υποδυθεί ο Τάσος Χαλκιάς. Με λύπη όμως έμαθα ότι στον επόμενο κύκλο θα μας αποχαιρ
 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά. Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.   Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μα