Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

 Παγιδευμένοι, Hλέκτρα κι ακόμα 9 σήριαλ έρχονται στις οθόνες μας

Της μυθοπλασίας γίνεται και φέτος. Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά 25 συνολικά ελληνικά σήριαλ περιλαμβάνει η φετινή σεζόν. Αλήθεια πόσα σήριαλ να προλάβει να δει κάποιος; Αν νομίζατε ότι τελειώσαμε με τις πρεμιέρες,γελιέστε. Χθες Κυριακή, μπήκαν στην τηλεοπτική αρένα, Ο Γιατρός (Alpha) και το Ναυάγιο (Mega) τα οποία από σήμερα θα μεταδίδονται ως εξής: Δευτέρα & Τρίτη το πρώτο σήριαλ, Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη το δεύτερο. Επιπλέον, χθες στις 20.00, επέστρεψε επίσης στον Alpha για 11η χρονιά, η κωμική σειρά, Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα. Aν δεν κάνω λάθος, πρόκειται πια για τη μακροβιότερη κωμική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης.

Εν τάχει αυτή τη στιγμή σε ΕΡΤ1, Mega, ANT1, Open, ΣΚΑΙ και Alpha προβάλλονται τα εξής σήριαλ: Η γη της ελιάς, Η Μάγισσα, Σασμός, Ο παράδεισος των κυριών, Κάνε ότι κοιμάσαι, η Παραλία, Τρίτος όροφος, Ο Όρκος ΙΙ, Στα σύρματα, Οι Πανθέοι, Έρωτας φυγάς.

Απόψε όμως οι επιλογές των τηλεθεατών αυξάνονται. Καταρχάς στον ΑΝΤ1, αμέσως μετά τη Μάγισσα, επιστρέφει το τηλεοπτικό hit της περσινής σεζόν, Παγιδευμένοι, με ανατροπές που σίγουρα θα συζητηθούν και νέα πρόσωπα. Για να φρεσκαριστεί λίγο η μνήμη μας, το φινάλε του Α’ κύκλου μας είχε αφήσει ένα τεράστιο ερωτηματικό: «Σκότωσε η Άννα τον Δημήτρη; Και αν ναι, πώς και γιατί συνέβη αυτό;». Όλα τα γεγονότα του Β’ κύκλου, το ένα μετά το άλλο, θα οδηγήσουν στη συγκλονιστική απάντηση. Στον δεύτερο κύκλο δυστυχώς θα υπάρξουν απώλειες προσώπων, αλλά έρχονται και νέοι ήρωες. 

TA NEA ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Τάσος Χαλκιάς θα υποδυθεί τον επιχειρηματία Πάνο Βερβερίδη. Δυναμικός, αυστηρός, αυταρχικός, λακωνικός στα λόγια. Ένα τραγικό οικογενειακό γεγονός έχει σημαδέψει τη ζωή του. Ο Σπύρος Μαρκέτος (Παύλος Ορκόπουλος), έχοντας απομακρυνθεί από το Σώμα έχει αναλάβει υπεύθυνος Ασφαλείας του Βερβερίδη. 


Ο Λάμπρος Κωνσταντέας είναι ο αστυνομικός ρεπόρτερ Παναγιώτης Βερβερίδης, ο οποίος θα μπει στην παρέα του Θοδωρή (Σταύρος Τσουμάνης)Παρένθεση: Προσέχετε τη συνωνυμία του επιχειρηματία και του νεαρού ρεπόρτερ! Αν υπάρχει σύνδεση μεταξύ τους θα αποκαλυφθεί φυσικά στο μέλλον. Just wait που λέμε και στην Ελλάδα. Κλείνω την παρένθεση και συνεχίζω με τα νέα πρόσωπα:

Ο Γιώργης Τσαμπουράκης ως Περικλής Νικολάου, θα έρθει κοντά με τη Χρύσα (Σοφία Φαραζή).

Ο Δημήτρης Λιόλιος είναι ο νέος Διοικητής της Αστυνομίας, Κυριάκος Παπαδημητρίου, αντικαταστάτης του Σπύρου Μαρκέτου.

Η Γιάννα Παπαγεωργίου, ως Μελίνα Οικονόμου, νοικιάζει το άδειο σπίτι της Ελένης Μαρκέτου και γίνεται γειτόνισσα του Σπύρου και του Δημήτρη.

Τέλος, ο Παναγιώτης Μαργέτης είναι ο Σωτήρης Παναγιωτίδης, απόφοιτος Νομικής, έξυπνος και φιλόδοξος. Γνωρίζει την Άννα κατά τη διάρκεια της πρακτικής του στο γραφείο της αντίδικου δικηγόρου σε μία υπόθεση που εκείνη έχει αναλάβει.

Μένουμε ΑΝΤ1 (κατά το μένουμε σπίτι που λέγαμε στις καραντίνες) καθώς την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου ανοίγει η αυλαία μιας ακόμα νέας σειράς, της δραματικής κομεντί «Ο πρώτος από εμάς» η οποία θα μεταδίδεται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή στις 22:30.

Το στόρι: Έξι φίλοι χρόνων θα έρθουν αντιμέτωποι με κάτι αναπάντεχο. Κατά τη διάρκεια μιας εξόδου τους ο ένας από αυτούς, ο Άλκης, καταρρέει. Η ιατρική γνωμάτευση θα τον οδηγήσει σε έναν δύσκολο δρόμο, συνειδητοποιώντας ότι τα πάντα στη ζωή μπορούν να ανατραπούν από τη μία στιγμή στην άλλη. Η ιατρική περιπέτεια του κολλητού τους θα κάνει όλα τα μέλη της παρέας να επαναπροσδιορίσουν τους εαυτούς τους, τα θέλω και τις ανάγκες τους. Παίζουν: Μάριος Αθανασίου, Λένα Δροσάκη, Βίβιαν Κοντομάρη, Αθηνά Οικονομάκου, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Γιάννης Βούρος, Κώστας Φαλελάκης κ.ά. Η σειρά είναι διασκευή της επιτυχημένης σειράς “The First of Us” της Paramount Pictures International.

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου κάνει πρεμιέρα επίσης στον ΑΝΤ1 η δραματική σειρά, «Μετά τη φωτιά», η οποία θα μεταδίδεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00. H σειρά βασίζεται στο «Le Bazar de la Charité» των Catherine Ramberg και Karine Spreuzkouski, παραγωγή της Iris Bucher για την Quad Television, σε συμπαραγωγή με το TF1 και σε συνεργασία με το Netflix. 

Πρωταγωνιστούν: Αντρέας Κωνσταντίνου, Ντόρα Μακρυγιάννη, Λευτέρης Ελευθερίου,  Άλκηστις Ζιρώ, Ελπίδα Νικολάου,  Nathan Thomas, Γιάννης Καράμπαμπας και η Πηνελόπη Μαρκοπούλου. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γρηγόρης Καραντινάκης ενώ τη διασκευή σεναρίου η Ρένα Ρίγγα. Τρεις γυναίκες, η Ειρήνη, η Ιωάννα και η Ανθή, θα βρεθούν σε μία φιλανθρωπική εκδήλωση, όπου θα βιώσουν μία πυρκαγιά, έναν εφιάλτη, που αλλάξει μοιραία τις ζωές τους.

Στο μεταξύ σήμερα το απόγευμα, στην ΕΡΤ1, κάνει πρεμιέρα η νέα της καθημερινή σειρά Ηλέκτρα, η οποία θα προβάλλεται Δευτέρα έως Πέμπτη στις 19.10. Πρόκειται για ερωτικό δράμα εποχής βασισμένο σε ιδέα της συγγραφέως, Ελένης Καπλάνη. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Βίκυ Μανώλη ενώ το σενάριο υπογράφουν η Μαντώ Αρβανίτη και ο Θωμάς Τσαμπάνης. 

Η σειρά θα μας μεταφέρει στη δεκαετία του ’70 για να μας περιγράψει την ιστορία μιας γυναίκας καταπιεσμένης από τις συμβάσεις της εποχής και τον καθωσπρεπισμό σε μια μικρή κοινωνία στην Αρσινόη. Κρυμμένα μυστικά, σκληρές αλήθειες και ένας θυελλώδης έρωτας με απρόβλεπτες συνέπειες. Πρωταγωνιστούν: Έμιλυ Κολιανδρή (Ηλέκτρα), Αποστόλης Τότσικας (Παύλος Φιλίππου), Τάσος Γιαννόπουλος (Σωτήρης Βρεττός), Κατερίνα Διδασκάλου (Δόμνα Σαγιά), Λουκία Παπαδάκη (Τιτίκα Βρεττού), Αλέξανδρος Μυλωνάς (Πέτρος Βρεττός), Θανάσης Πατριαρχέας (Νικόλας Βρεττός), Νεφέλη Κουρή (Κατερίνα), Ευαγγελία Μουμούρη (Μερόπη Χατζή), Δανάη Λουκάκη (Ζωή Νικολαΐδου) κ.ά.

Η βεντάλια των νέων σήριαλ περιλαμβάνει επίσης, Το προξενιό της Ιουλίας. Η σειρά εποχής ξεκινάει στον Alpha την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 22:40. Εμπνευσμένo από το ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη, σε σενάριο Νίκου Απειρανθίτη και σκηνοθεσία Νίκου Κρητικού. Στους χαρακτήρες θα δούμε τους: Μελέτη Ηλία, Άννα Μάσχα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δημήτρη Αλεξανδρή, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιάννο Περλέγκα, Ευγενία Ξυγκόρου, Δημήτρη Σέρφα, Σίσσυ Τουμάση, Τάσο Λέκκα κ.ά. Η σειρά θα προβάλλεται Τετάρτη και Πέμπτη.

Και αναμένονται: Στο Mega η πολλά υποσχόμενη παραγωγή του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών Βασίλη Κεκάτου, Milky Way, η οποία θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου. Επίσης τη φετινή σεζόν υπάρχει η αναμονή  για τον δεύτερο κύκλο Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Στον Alpha η κωμική σειρά μυστηρίου Φόνοι στο καμπαναριό με τις Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Ρένια Λουιζίδου. Στο Star η περσινή επιτυχία και επίσης κωμική – αστυνομική σειρά ΙQ 160 με Σμαράγδα Καρύδη και Νίκο Κουρή, αλλά και η νέα σειρά (επίσης κωμωδία) Στα σύνορα η οποία είναι βασισμένη στο κροατικό φορμάτ «At the border» ενώ πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων Υρώ Μανέ, Κώστας Κόκλας, Νίκος Πουρσανίδης, Λίλα Μπακλέση, Έλενα Ασημακοπούλου κ.ά. Τέλος στην ΕΡΤ1 η «Έρημη χώρα» (8 επεισοδίων), μια οικογενειακή ιστορία με στοιχεία γουέστερν, σε σενάριο-σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα και πρωταγωνιστές τους Γιώργο Κέντρο, Δανάη Σκιάδη, Γιώργο Καραμίχος, Νίκο Αρβανίτη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη κ.ά. Εγώ μέτρησα συνολικά 25 σήριαλ (αφήνω εκτός τις ελληνικές σειρές του ΑΝΤ1+). Eσείς χάσατε το μέτρημα ή όχι;

Υ.Γ 1. Δεν τρελάθηκα με το πολυδιαφημισμένο Ναυάγιο του Μega. Όμως, μου άρεσε πολύ Ο Γιατρός του Alpha.

Υ.Γ 2. Πολλές σειρές εποχής. Οι δεκαετίες ’60 & ’70 πάνε σύννεφο στα σήριαλ. Βάλε και το 1817 της Μάγισσας. Γενικά μαύρη μαυρίλα πλάκωσε. Γκώσαμε βρε παιδιά.

Mέχρι στιγμής οι μοναδικές κωμικές σειρές είναι η Μουρμούρα, ο 3ος όροφος και τα Σύρματα και έπονται το IQ160, τα Σύνορα και το Φόνοι στο καμπαναριό. Από τα συνολικά 25 σήριαλ δηλαδή, μετράμε μόλις έξι κωμωδίες. Προς το παρόν το γέλιο δεν βγαίνει από την τηλεόραση.

Φιλούμπες

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H νέα άφιξη – έκπληξη στους «Παγιδευμένους» και οι σταθερές Ναταλία & Σία   Χθες βράδυ οι Παγιδευμένοι του ΑΝΤ1 μας αποχαιρέτισαν για το καλοκαίρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους τηλεθεατές για το φθινόπωρο. Το φινάλε της πρώτης σεζόν, κατά τη γνώμη μου, ήταν αντάξιο με όλες τις έντονες στιγμές που μας χάρισε αυτό το σήριαλ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 13.600 tweets καταμετρήθηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του επεισοδίου της σειράς. Ανεξάρτητα από τα ποσοστά τηλεθέασης, κατά γενική ομολογία – και όχι επειδή παρακολουθώ φανατικά τη σειρά- οι Παγιδευμένοι αποτέλεσαν δικαίως τηλεοπτικό hit της σεζόν. Τα γυρίσματα του Α’ κύκλου ολοκληρώθηκαν μόλις στις 3 Ιουλίου και σύντομα οι συντελεστές θα συναντηθούν ξανά για να συνεχίσουν την ιστορία του δεύτερου κύκλου. Μάλιστα, όπως έμαθα, στη δεύτερη σεζόν, στο καστ πρόκειται να προστεθεί ένας καινούριος ήρωας, τον οποίο θα υποδυθεί ο Τάσος Χαλκιάς. Με λύπη όμως έμαθα ότι στον επόμενο κύκλο θα μας αποχαιρ
 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά. Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.   Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μα
  H M πέττυ, η Ναταλία, ο Κώστας και οι βραδινές πρεμιέρες της Δευτέρας   Τουλάχιστον τηλεοπτικά καθόλου αδιάφορο δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας. Τρεις εκπομπές, μια γνώριμη και δυο ολοκαίνουριες, μπήκαν στο τηλεοπτικό τερέν και είχαν ενδιαφέρον. Καταρχάς το πρωί του Σαββάτου έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 η υπέροχη Μπέττυ Μαγγίρα με την εκπομπή I love Σου Κου. Μαζί της είναι οι Δημήτρης Μακαλιάς, Τάσος Μπιμπισίδης και Τζο Κουτσοκώστα. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το κανάλι του Αμαρουσίου ενεργοποίησε ξανά την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου επιλέγοντας ένα πολύ ταλαντούχο πρόσωπο. Η Μπέττυ έχει πάρα πολύ έξυπνο χιούμορ, έχει αμεσότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ομαδικό πνεύμα το οποίο πρέπει να υπάρχει στην τηλεόραση. Και φαίνεται ότι η εκπομπή άρεσε πολύ στους τηλεθεατές καθώς απέσπασε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης με το καλημέρα σας. Μια ξεκάθαρα ψυχαγωγική εκπομπή, που τόσο έχει λείψει αυτό το είδος από την τηλεόραση, την οποία παρακολούθησα ευχάριστ