Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

 Η viral Μπαζάκα και παρουσιαστές χωρίς πλάκα 


Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που έγραψα στο blog μου. Πρόσφατα συζητώντας με φίλους με ρώτησαν γιατί δεν γράφω πιο συχνά για να σχολιάσω παρουσιαστές και παρουσιάστριες καθημερινών ψυχαγωγικών εκπομπών και ό,τι τέλος πάντων εκτυλίσσεται στις οθόνες μας με όσα λένε όλοι τους. Και σκέφτομαι... Τι να κάτσω να σχολιάσω; Πλήττω που έλεγε και η Σωσώ στα Εγκλήματα. Εδώ μάλλον και οι ίδιοι έχουν βαρεθεί τόσα χρόνια να βλέπουν στην τηλεόραση ο ένας τη μούρη του άλλου. Τους βλέπουμε άλλωστε πως φαγώνονται μεταξύ τους και πως με την πρώτη ευκαιρία κουνάνε το δάχτυλο ο ένας στον άλλον. Είναι μια ωραία ατμόσφαιρα κοινώς στην τηλεόραση. Λέμε τώρα.. Τελευταία δε τα σχόλια έχουν επεκταθεί και στις σκαλέτες κι ενώ τη μια βδομάδα γίνεται σημαία η διαφορετικότητα στο περιεχόμενο την επόμενη εκφράζεται μια ζήλεια - θαυμασμός ως προς την προσέγγιση που ακολουθούν οι άλλες εκπομπές. Ζήλεια μου, ζήλεια μου, που τραγουδούσε και η Χαρούλα, άλλα αντ’ άλλων κι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Θα είχε πολύ γαργαλιστικό ενδιαφέρον να δουν το φως της δημοσιότητας γεγονότα που συμβαίνουν παρασκηνιακά το τελευταίο διάστημα σε συγκεκριμένο κανάλι. Κι αν μαθευτούν, έχει να γίνει...

Εγώ όμως θέλω να σταθώ σε όμορφα πράγματα. Όπως είναι τα σήριαλ και οι παραστάσεις. Τα φετινά μου κολλήματα είναι καταρχάς η Μάγισσα, από πέρσι οι Παγιδευμένοι και το Κάνε ότι κοιμάσαι, και τον τελευταίο μήνα και οι 17 Κλωστές.

Όσο η Μάγισσα πλησιάζει προς το τέλος της γίνεται όλο και πιο συναρπαστική. Τα τελευταία επεισόδια που παρακολουθήσαμε ήταν συγκλονιστικά. Αποκαλύψεις, ανατροπές αλλά και υπέροχες ερμηνείες. Ποιον να πρωτοαναφέρεις; Την Κατερίνα Λέχου; Τον Τάσο Νούσια; Τη Θέμιδα Μπαζάκα; Η οποία ως Κυπριανή έχει ήδη ξεχωρίσει και χθες βράδυ έγινε viral χαρίζοντας ως μάνα μια απίστευτη σκηνή με τον τηλεοπτικό της γιο, Τάσο Νούσια (Σπήλιος). Η σκληρή, αυστηρή και αδίστακτη Κυπριανή, μεταμορφώθηκε σε μια αδύναμη και κλαίουσα ύπαρξη ζητώντας την προσοχή του γιου της, δήθεν τάχα ότι φοβήθηκε από την επίθεση της Θεοφανώς. Φυσικά σκοπός της ήταν να τον ενεργοποιήσει για να τη βοηθήσει στο σχέδιό της να βγάλει από τη μέση τη Θεοφανώ.

«Πήγε να με σκοτώσει ρεεε.. Θα με σκότωνε ρεεε... Μάνα δεν θα είχες σήμερα» χτυπιόταν κλαίγοντας η θεά Μπαζάκα για να εισπράξει την ατακάρα του «γιου» της Νούσια «Έχω όμως γαμώ την κεφαλή μου». Δόξα και στους δυο.

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου με παρουσιαστές τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά, θα γίνει η παρουσίαση του τραγουδιού (ΕΡΤ1) της Μαρίνας Σάττι η οποία θα μας εκπροσωπήσει στον φετινό 68ο Διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας στις 7, 9 και 11 Μαΐου 2024.

Τις τελευταίες εβδομάδες είδα πολύ ωραίες παραστάσεις και τις προτείνω σε όποιον ενδιαφέρεται. Η πρώτη είναι το Underground στο θέατρο Ακροπόλ. Το έργο είναι βασισμένο στην ομώνυμη εμβληματική ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα, στο θεατρικό έργο «Άνοιξη τον Ιανουάριο» και στο μυθιστόρημα  «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα» του Ντουσάν Κοβάσεβιτς. Την ολοκαίνουργια διασκευή αλλά και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς ενώ πρωταγωνιστούν οι χαρισματικοί Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Τσορτέκης και Αλεξάνδρα Αϊδίνη.

Θα σταθώ όμως περισσότερο στην ερμηνεία της Αλεξάνδρας Αϊδίνη η οποία κατά τη γνώμη μου κερδίζει τις εντυπώσεις. Ως Νατάλια – η βασίλισσα της υποκριτικής του Βελιγραδίου και μήλον της έριδος για τους δυο ήρωες- είναι απίθανη. Η κωμωδία της πάει πάρα πολύ της Αϊδίνη και νομίζω ότι και η ίδια το καταευχαριστιέται. Θέλω όμως να αναφερθώ και στον Κωνσταντίνο Πλεμμένο, ο οποίος είναι ο αφηγητής και επίσης εξαιρετικός στην ερμηνεία του, ειδικά στο φινάλε της παράστασης. Τον έχω ξαναδεί στο θέατρο, την προηγούμενη σεζόν, στο έργο Ο παγοπώλης έρχεται. Έχει παίξει σε περισσότερες από 20 παραστάσεις. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου ενώ τηλεοπτικά τον είχαμε δει το 2013 στην κωμική σειρά του Αlpha, Μην αρχίζεις τη μουρμούρα.

Επίσης ξεχώρισα την Άνοδο του Αρτούρου Ούι με τον εξαιρετικό Γιώργο Χρυσοστόμου – η παράσταση νομίζω ότι θα πάει και τρίτη χρονιά – το έργο «Συνέβη στο Monterey» με τις υπέροχες Καίτη Κωνσταντίνου και Λυδία Φωτοπούλου (Μικρό Χόρν), όπως επίσης το Closer με τους φανταστικούς Μιχάλη Λεβεντογιάννη, Βίκυ Παπαδοπούλου, Σπύρο Σταμούλη και Ναταλία Σουίφτ. Μάλιστα η παράσταση με σκηνοθέτη τον Δημήτρη Αγιοπετρίτη Μπογδάνο τον Μάρτιο θα μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη.

Στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Την παραμονή της «μαύρης» επετείου, στις 00.10 το Mega θα μεταδώσει το ντοκιμαντέρ που ετοίμασε η Ανθή Βούλγαρη, #ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ… Η δημοσιογράφος έπειτα από πολύμηνη έρευνα, κάνει ένα οδοιπορικό στις πόλεις όπου ζούσαν οι επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας, καταγράφει τις μαρτυρίες των επιζώντων καθώς και τις αφηγήσεις των οικογενειών των θυμάτων, και παρακολουθεί την πορεία των ερευνών για την απονομή δικαιοσύνης. Για τη μνήμη των 57 νέων που έχασαν τη ζωή τους τόσο άδοξα.

Θα παραμείνω στο Mega και κλείνοντας θέλω μόνο να πω, καθαρά με τη ματιά του τηλεθεατή ότι πρέπει να είναι πολύ υπερήφανοι εκεί στο κανάλι της Συγγρού για τις δημοσιογράφους τους, Δώρα Αναγνωστοπούλου και Νίκη Λυμπεράκη για την ποιότητα που διατηρούν στις πολύ ωραίες εκπομπές τους, Mega Stories και Μεγάλη Εικόνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H νέα άφιξη – έκπληξη στους «Παγιδευμένους» και οι σταθερές Ναταλία & Σία   Χθες βράδυ οι Παγιδευμένοι του ΑΝΤ1 μας αποχαιρέτισαν για το καλοκαίρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους τηλεθεατές για το φθινόπωρο. Το φινάλε της πρώτης σεζόν, κατά τη γνώμη μου, ήταν αντάξιο με όλες τις έντονες στιγμές που μας χάρισε αυτό το σήριαλ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 13.600 tweets καταμετρήθηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του επεισοδίου της σειράς. Ανεξάρτητα από τα ποσοστά τηλεθέασης, κατά γενική ομολογία – και όχι επειδή παρακολουθώ φανατικά τη σειρά- οι Παγιδευμένοι αποτέλεσαν δικαίως τηλεοπτικό hit της σεζόν. Τα γυρίσματα του Α’ κύκλου ολοκληρώθηκαν μόλις στις 3 Ιουλίου και σύντομα οι συντελεστές θα συναντηθούν ξανά για να συνεχίσουν την ιστορία του δεύτερου κύκλου. Μάλιστα, όπως έμαθα, στη δεύτερη σεζόν, στο καστ πρόκειται να προστεθεί ένας καινούριος ήρωας, τον οποίο θα υποδυθεί ο Τάσος Χαλκιάς. Με λύπη όμως έμαθα ότι στον επόμενο κύκλο θα μας αποχαιρ
 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά. Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.   Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μα
  H M πέττυ, η Ναταλία, ο Κώστας και οι βραδινές πρεμιέρες της Δευτέρας   Τουλάχιστον τηλεοπτικά καθόλου αδιάφορο δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας. Τρεις εκπομπές, μια γνώριμη και δυο ολοκαίνουριες, μπήκαν στο τηλεοπτικό τερέν και είχαν ενδιαφέρον. Καταρχάς το πρωί του Σαββάτου έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 η υπέροχη Μπέττυ Μαγγίρα με την εκπομπή I love Σου Κου. Μαζί της είναι οι Δημήτρης Μακαλιάς, Τάσος Μπιμπισίδης και Τζο Κουτσοκώστα. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το κανάλι του Αμαρουσίου ενεργοποίησε ξανά την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου επιλέγοντας ένα πολύ ταλαντούχο πρόσωπο. Η Μπέττυ έχει πάρα πολύ έξυπνο χιούμορ, έχει αμεσότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ομαδικό πνεύμα το οποίο πρέπει να υπάρχει στην τηλεόραση. Και φαίνεται ότι η εκπομπή άρεσε πολύ στους τηλεθεατές καθώς απέσπασε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης με το καλημέρα σας. Μια ξεκάθαρα ψυχαγωγική εκπομπή, που τόσο έχει λείψει αυτό το είδος από την τηλεόραση, την οποία παρακολούθησα ευχάριστ