Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ


Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά.

Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.

 Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μαρτίου, οι δημοσιογράφοι κάναμε βόλτα μέχρι την Αγία Παρασκευή και συγκεκριμένα βρεθήκαμε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ όπου ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας και η διευθύνουσα σύμβουλος Κατερίνα Κασκανιώτη μας παρουσίασαν τα νέα projects που σχεδιάζονται αλλά και τα μεγάλα τηλεοπτικά ραντεβού με το κοινό στα γραμμικά κανάλια, αλλά και στο περίφημο Εrtflix.

Πριν αναφέρω αναλυτικά τα σημαντικά που επεσήμαναν για τον στρατηγικό σχεδιασμό της ΕΡΤ, θα σταθώ στις πρώτες ειδήσεις που βγήκαν. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ διαβεβαίωσε λοιπόν ότι η ΕΡΤ δεν σκοπεύει να ζητήσει αύξηση του ανταποδοτικού της τέλους, όπως επίσης ότι δεν θα φύγει η δημόσια τηλεόραση από τη διαφήμιση. Ήδη μάλιστα οι ξένες ταινίες προβάλλονται χωρίς διακοπή.

Επίσης έπειτα από σχετική ερώτηση της αγαπημένης συναδέλφου Κωνσταντίνας Γαρνέλλη αποκαλύφθηκε ότι αν και δεν ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός του προγράμματος για τη νέα σεζόν, πρόθεση είναι να συνεχιστούν αγαπημένες εκπομπές και σειρές (βλέπε Η Παραλία), καθώς χθες ανακοινώθηκε επίσημα μόνο η συνέχιση με Β ‘ κύκλο της Ηλέκτρας. Επιπλέον επιθυμία είναι να προστεθεί ακόμα ένα καθημερινό σήριαλ. Γενικότερα η πρόθεση – στόχευση στην ΕΡΤ όσον αφορά στη μυθοπλασία είναι στα γραμμικά κανάλια να προβάλλονται μόνο καθημερινά σήριαλ ενώ οι μίνι σειρές να βρίσκουν τον δρόμο τους στο Ertflix.

Ήδη ξεκίνησαν τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου της σειράς Έρημη Χώρα ο οποίος θα κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Νοέμβριο στο Ertflix ενώ αύριο ξεκινάει στην ΕΡΤ1 ο πρώτος κύκλος με την προβολή διπλού επεισοδίου (στις 21.15).

Επιπλέον η Κατερίνα Κασκανιώτη ανακοίνωσε ότι το ερχόμενο φθινόπωρο έρχεται στην ΕΡΤ1 και στο Ertflix η νέα σειρά – 10 επεισοδίων- για την κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνο, Μαρία Κάλλας, με τίτλο «Η Μαρία που έγινε Κάλλας», σε σκηνοθεσία Όλγας Μαλέα, καλλιτεχνική επιμέλεια Φρόσως Ράλλη και παραγωγής Feelgood – Ειρήνη Σουγανίδου.

Η ιστορία θα αφορά άγνωστες πτυχές από τη ζωή της Μαρίας Κάλλας και θα επικεντρωθεί στα νεανικά της χρόνια εκεί γύρω στην ηλικία των 17 χρόνων. Η σειρά θα είναι φυσικά γεμάτη από μουσική και σύμφωνα με την κ. Κασκανιώτη κάποια από τα μουσικά κομμάτια θα αποδοθούν από τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Επίσης σε άλλα νέα, όπως μας είπαν, θα γίνει ενεργειακή αναβάθμιση στο κτίριο όπου στεγάζεται το Ραδιομέγαρο. Επιπλέον η ΕΡΤ3 θα μεταφερθεί σε νέο κτίριο καθώς βρέθηκε ανάδοχος εταιρία που θα καταθέσει προτάσεις για το αρχιτεκτονικό σχέδιο. Θα γίνει και αναβάθμιση στο Ertflix το οποίο συμπληρώνει 4 χρόνια. Εκτός από το πλούσιο on demand περιεχόμενο σε ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ και εκπομπές, η πλατφόρμα ενισχύεται και με live streaming κανάλια (TV5, DW, RIK και θα ακολουθήσουν και νέα διεθνή κανάλια). Το ERTNEWS συμπλήρωσε δύο χρόνια λειτουργίας και με αυτή την ευκαιρία ανακοινώθηκε σειρά νέων εκπομπών που θα εμπλουτίσουν το περιεχόμενό του.

Από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο η ΕΡΤ θα βάλει στοίχημα με τέσσερα μεγάλα events: 1) Eurovision, 2) EURO 2024 (14 Ιουνίου-14 Ιουλίου) -H ΕΡΤ θα βρίσκεται στα γήπεδα της Γερμανίας μεταδίδοντας και τους 51 αγώνες-. 3) Ολυμπιακοί Αγώνες (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) - περισσότερες από 700 ώρες προγράμματος σε 5 κανάλια (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤSPORTS1, ΕΡΤSPORTS2)-. 4) Παραολυμπιακοί Αγώνες (28 Αυγούστου-8 Σεπτεμβρίου).

Συμπαθώ πάρα πολύ την Έλενα Χαραλαμπούδη. Σήμερα ήταν καλεσμένη στη Φαίη Σκορδά η οποία πέταξε πολύ ωραία ατάκα για την ώρα προβολής του Fays Time. Όταν λοιπόν η Έλενα  τους είπε: «Μου αρέσει που είστε πρωινό με βραδινή διάθεση», τι σχολίασε η Φαίη; «Γενικά το έχουμε χάσει με την ώρα». Ωραιότατη!.

Στο Star τρίβουν τα μάτια τους με το 19% που έκανε χθες στο σύνολο του δυναμικού κοινού το πρωινό ψυχαγωγικό τους μαγκαζίνο Breakfast@Star το οποίο βρέθηκε στην πρώτη θέση τηλεθέασης στη ζώνη προβολής του. Έχουν υπάρξει κι άλλες μέρες μέσα στη σεζόν που η εκπομπή πέτυχε υψηλές επιδόσεις τηλεθέασης και αυτό αν μη τι άλλο, σημαίνει πολλά.

 Και κλείνω με θεατρικά νέα. Ο Σταμάτης Φασουλής ετοιμάζει για το φετινό καλοκαίρι στο Θέατρο Άλσος την επιθεώρηση «Τότε, τώρα, πάντα». Μάλιστα, όχι μόνο υπογράφει τη σκηνοθεσία αλλά γράφει και τα κείμενα μαζί με τους συνεργάτες του ενώ θα ερμηνεύσει κι έναν από τους βασικούς ρόλους. Τη μουσική γράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης, την καλλιτεχνική διεύθυνση και τις χορογραφίες επιμελείται ο Φωκάς Ευαγγελινός, τα σκηνικά ο Μανόλης Παντελιδάκης και τα κοστούμια η Ντένη Βαχλιωτη. Σύντομα θα ανακοινωθεί ο θίασος. Η παραγωγή είναι MK Group οf companies / Ηλίας Μαροσούλης, Άγγελος Κοταρίδης.

Φιλούμπες.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H νέα άφιξη – έκπληξη στους «Παγιδευμένους» και οι σταθερές Ναταλία & Σία   Χθες βράδυ οι Παγιδευμένοι του ΑΝΤ1 μας αποχαιρέτισαν για το καλοκαίρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους τηλεθεατές για το φθινόπωρο. Το φινάλε της πρώτης σεζόν, κατά τη γνώμη μου, ήταν αντάξιο με όλες τις έντονες στιγμές που μας χάρισε αυτό το σήριαλ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 13.600 tweets καταμετρήθηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του επεισοδίου της σειράς. Ανεξάρτητα από τα ποσοστά τηλεθέασης, κατά γενική ομολογία – και όχι επειδή παρακολουθώ φανατικά τη σειρά- οι Παγιδευμένοι αποτέλεσαν δικαίως τηλεοπτικό hit της σεζόν. Τα γυρίσματα του Α’ κύκλου ολοκληρώθηκαν μόλις στις 3 Ιουλίου και σύντομα οι συντελεστές θα συναντηθούν ξανά για να συνεχίσουν την ιστορία του δεύτερου κύκλου. Μάλιστα, όπως έμαθα, στη δεύτερη σεζόν, στο καστ πρόκειται να προστεθεί ένας καινούριος ήρωας, τον οποίο θα υποδυθεί ο Τάσος Χαλκιάς. Με λύπη όμως έμαθα ότι στον επόμενο κύκλο θα μας αποχαιρ
  H M πέττυ, η Ναταλία, ο Κώστας και οι βραδινές πρεμιέρες της Δευτέρας   Τουλάχιστον τηλεοπτικά καθόλου αδιάφορο δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας. Τρεις εκπομπές, μια γνώριμη και δυο ολοκαίνουριες, μπήκαν στο τηλεοπτικό τερέν και είχαν ενδιαφέρον. Καταρχάς το πρωί του Σαββάτου έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 η υπέροχη Μπέττυ Μαγγίρα με την εκπομπή I love Σου Κου. Μαζί της είναι οι Δημήτρης Μακαλιάς, Τάσος Μπιμπισίδης και Τζο Κουτσοκώστα. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το κανάλι του Αμαρουσίου ενεργοποίησε ξανά την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου επιλέγοντας ένα πολύ ταλαντούχο πρόσωπο. Η Μπέττυ έχει πάρα πολύ έξυπνο χιούμορ, έχει αμεσότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ομαδικό πνεύμα το οποίο πρέπει να υπάρχει στην τηλεόραση. Και φαίνεται ότι η εκπομπή άρεσε πολύ στους τηλεθεατές καθώς απέσπασε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης με το καλημέρα σας. Μια ξεκάθαρα ψυχαγωγική εκπομπή, που τόσο έχει λείψει αυτό το είδος από την τηλεόραση, την οποία παρακολούθησα ευχάριστ