Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ροκ Άμλετ, ο Λάλος... λύκος και η επιστροφή του Λεβεντογιάννη

 


Το βράδυ της Τετάρτης 10 Ιουλίου είδα τον Άμλετ στο θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη με τον εξαιρετικό Αναστάση Ροϊλό στον ομώνυμο ήρωα. Ο ρόλος του ταιριάζει γάντι. Υπέροχος ο Αναστάσης. Ουρά έκαναν τα κορίτσια για ένα αυτόγραφο και μια φωτογραφία μαζί του μετά το τέλος της παράστασης.  Αν εξαιρέσω κάποιους νεωτερισμούς του σκηνοθέτη - που κάπως δεν με ενθουσίασαν- ο οποίος φαντάστηκε τον Άμλετ και λίγο ροκ, και λίγο να χορεύει χιπ χοπ & break dance – δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του-, όλα τα άλλα με ικανοποίησαν. Ο Μιχάλης Συριόπουλος παίζει τόσο διαφορετικά από όσους ρόλους τον έχω δει έως τώρα. Στην έναρξη της παράστασης, αναρωτήθηκα αν είναι όντως αυτός. Ααα και η μουσική μου άρεσε πολύ.

Πάντως η βραδιά θα μπορούσε να είχε και τίτλο: «Οι Άγριες Μέλισσες» συναντούν τη «Μάγισσα». Από τις Άγριες Μέλισσες μεταξύ άλλων ήταν η Κατερίνα Διδασκάλου, η Δανάη Μιχαλάκη, ο Ιωάννης Αθανασόπουλος, η Στέλλα Ψαρουδάκη και από τη «Μάγισσα»: η Κατερίνα Λέχου, ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, η Καλλιόπη Χάσκα, ο Θεοδόσης Φυλακτός. Μάλιστα οι τρεις τελευταίοι κάθισαν μαζί πολύ ψηλά προς τις τελευταίες θέσεις των θεατών. Μετά πήγαν και για ποτό σε κοντινό μπαρ από το θέατρο.

Τα κανάλια ήδη μεταδίδουν teaser των νέων σειρών που έρχονται τους επόμενους μήνες για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας.

Ο ΑΝΤ1 λανσάρει και ολοκαίνουριο με τη Μαρία Κίτσου για το πρίκουελ Η Μάγισσα – Φλεγόμενη καρδιά. Ακούμε και ορισμένες ιταλικές λέξεις όπως Αρογκάντζα, Ράμπια.. Πολύ μου αρέσει. Πιατσέρε απαντώ.

Από την άλλη, του Alpha με τον Δημήτρη Λάλο να τον βλέπω Λύκο στον Τιμωρό, δεν πέταξα και τη σκούφια μου (δεν φοράω κιόλας). Ο Λάλος στον Σασμό έγινε Γεράκι. Στον Τιμωρό λύκος. Άντε και λιοντάρι στο επόμενο σήριαλ.

Θέλω πολύ να δω και τους «Μαύρους Πίνακες» που έρχονται στο Star με πρωταγωνίστρια την υπέροχη Κάτια Γκουλιώνη. Αστυνομική σειρά μυστηρίου, με ατμοσφαιρικά γυρίσματα σε εξωτερικούς χώρους και ωραίο καστ το οποίο συμπληρώνουν οι: Σοφία Κόκκαλη, Αντίνοος Αλμπάνης, Δημήτρης Κίτσος, Iωάννης Παπαζήσης, Λένα Παπαληγούρα, Θοδωρής

Κατσαφάδος, Σωτήρης Χατζάκης, Όλγα Πολίτου. Το σενάριο συνυπογράφουν η Σοφία Καζαντζιάν με τον Μάριο Ιορδάνου και η σκηνοθεσία είναι της Κατερίνας Φιλιώτου.

Ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης άφησε πίσω τους Παγιδευμένους και αυτό το διάστημα μπορεί να κάνει διακοπές αλλά ήδη συζητάει τα επόμενα επαγγελματικά του σχέδια, που περιλαμβάνουν τηλεόραση (νέα σειρά στον Alpha μετά τον Ιανουάριο του 2025) αλλά και θέατρο.

Έρχονται και οι «Οι Αθώοι» στο Mega αλλά όχι νωρίτερα από το 2025. Η σειρά εποχής φέρει τη σκηνοθετική σφραγίδα του Νίκου Κουτελιδάκη και τη σεναριακή υπογραφή – μεταφορά της Ελένης Ζιώγα. Πηγή έμπνευσής τους «αποτελεί το κλασικό αριστούργημα του σπουδαίου Έλληνα λογοτέχνη Κωνσταντίνου Θεοτόκη, «Κατάδικος».  Ένα από τα σπουδαιότερα έργα του συγγραφέα, όπου παρουσιάζεται ανάγλυφα μια πιστή τοιχογραφία της αγροτικής Ελλάδας του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα». Τους ήρωες της σειράς, που ισορροπεί, όπως λέει το κανάλι, ανάμεσα στο ψυχογραφικό δράμα, το αστυνομικό θρίλερ και το μεταφυσικό μυστήριο θα ζωντανέψουν οι: Κώστας Νικούλι, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη – τα δυο αδέρφια του Σασμού ξανασυναντιούνται- Γιάννης Νιάρρος – πρώτη φορά νομίζω σε σειρά-, Κίμων Κουρής, Αμαλία Καβάλη, Γιώργος Στάμος, Μαρία Καλλιμάνη, Ελένη Ζιώγα, Λουκία Μιχαλοπούλου. Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα φτωχικό αγροτικό χωριό της Βόρειας Κέρκυρας αλλά και στα άγρια τοπία της Ηπείρου.

Καλό Σαββατοκύριακο και φιλούμπες.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά. Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.   Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μα
Τα unfollow των «Παγιδευμένων», η νέα θεατρική συνεργασία Λαγούτη & Φεντόρουφ και οι «Τρεις Χάριτες» Μια πολύ αγαπημένη σειρά ολοκληρώνει σύντομα την τηλεοπτική της διαδρομή και λίγο πριν από το μεγάλο φινάλε, συζητείται κυρίως για τα unfollow στο Ι nstagram μεταξύ των πρωταγωνιστών παρά για το τέλος της. Ο λόγος φυσικά γίνεται για τους Παγιδευμένους του ΑΝΤ1 που μάλιστα την Παρασκευή 21 Ιουνίου οι συντελεστές ολοκλήρωσαν τα γυρίσματα. Οι χρήστες του Twitter  και φανατικοί της σειράς  εντόπισαν τα unfollow  - μα τι Σέρλοκ Χολμς σας έπιασε κι εσάς😂😂-  μεταξύ των δυο πρωταγωνιστών Μιχάλη Λεβεντογιάννη και Μάρθας Λαμπίρη Φεντόρουφ ενώ είχε προηγηθεί εδώ και καιρό κι εκείνο του Πέτρου Λαγούτη προς τον συνάδελφό του. Ανάμεσα στα πολλά σχόλια, ξεχώρισα ένα: Οι σχέσεις των ανθρώπων δεν ορίζονται από τα follow και τα unfollow . Όσοι αγαπήσαμε τη σειρά ας μείνουμε στην ουσία: Μια ωραία ιστορία μυθοπλασίας που οι ερμηνείες των ηθοποιών μας έκαναν να την αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο. Αν
Οι ερμηνείες στις «Ψυχοκόρες» και η Σάττι έριξε τη ζαριά της                                                                                                                                                                                        Credit: Peggy Theodorogianni Από την αρχή της σεζόν ακούστηκαν τα καλύτερα λόγια για ένα σήριαλ στον ΑΝΤ1+, τις περίφημες «Ψυχοκόρες». Οπότε είχα μεγάλη περιέργεια να δω αυτό το σήριαλ. Αναρωτιόμουν: «Τόσος ντόρος να είναι για το τίποτα;» Και είδα λοιπόν, τα δυο πρώτα επεισόδια τα οποία μετέδωσε ο ΑΝΤ1 το βράδυ της Τετάρτης 6 Μαρτίου. Δεν θα συγκρίνω τις «Ψυχοκόρες» με άλλες σειρές διότι είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση και δεν γίνεται να συγκρίνεις ανόμοια προγράμματα. Επιπλέον ο χρόνος είναι αυτός που επιβεβαιώνει αν αξίζει μια τηλεοπτική παραγωγή ή όχι. Εγώ θα σταθώ απλά στην πρώτη αίσθηση που μου άφησε η σειρά με τα δυο αρχικά επεισόδια. Με τόσα που είχα ακούσει είχα άλλες προσδοκίες. Δεν απορρίπτω φυσικά το σήριαλ γιατί ομολογουμένως εί