Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι ερμηνείες στις «Ψυχοκόρες» και η Σάττι έριξε τη ζαριά της 

                                                                                                                                                                                     Credit: Peggy Theodorogianni

Από την αρχή της σεζόν ακούστηκαν τα καλύτερα λόγια για ένα σήριαλ στον ΑΝΤ1+, τις περίφημες «Ψυχοκόρες». Οπότε είχα μεγάλη περιέργεια να δω αυτό το σήριαλ. Αναρωτιόμουν: «Τόσος ντόρος να είναι για το τίποτα;» Και είδα λοιπόν, τα δυο πρώτα επεισόδια τα οποία μετέδωσε ο ΑΝΤ1 το βράδυ της Τετάρτης 6 Μαρτίου. Δεν θα συγκρίνω τις «Ψυχοκόρες» με άλλες σειρές διότι είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση και δεν γίνεται να συγκρίνεις ανόμοια προγράμματα. Επιπλέον ο χρόνος είναι αυτός που επιβεβαιώνει αν αξίζει μια τηλεοπτική παραγωγή ή όχι. Εγώ θα σταθώ απλά στην πρώτη αίσθηση που μου άφησε η σειρά με τα δυο αρχικά επεισόδια. Με τόσα που είχα ακούσει είχα άλλες προσδοκίες.

Δεν απορρίπτω φυσικά το σήριαλ γιατί ομολογουμένως είναι μια πολύ ωραία παραγωγή, με αισθητική και έχει και την καλλιτεχνική υπογραφή μιας μεγάλης κυρίας της ελληνικής τηλεόρασης, της Φρόσως Ράλλη. Ωστόσο είναι ορισμένα στοιχεία που παρατήρησα τα οποία εμένα προσωπικά δεν βοήθησαν να ενθουσιαστώ.

Καταρχάς όσον αφορά στις ερμηνείες των νεαρών ηθοποιών οι οποίες υποδύονται τις Ψυχοκόρες, σε πρώτο επίπεδο με έπεισε μόνο η Άννα Λουιζίδη, η Φρόσω, δηλαδή το άξιό μου όπως την αποκάλεσε ο τηλεοπτικός πατέρας της Μανώλης Μαυροματάκης. Αυτό το κορίτσι πέρα ότι έχει έναν πολύ ωραίο δομημένο λόγο (στο The 2night show όπου φιλοξενήθηκαν πρόσφατα με τις τηλεοπτικές αδελφές της, κατά τη γνώμη μου άφησε την καλύτερη εντύπωση απ’όλες διότι είπε τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα), έχει και μεγάλο ταλέντο.

Από την άλλη, η Μαριάννα Κιμούλη η οποία υποδύεται τη μεγαλύτερη αδελφή, τη Μαρίκα μου θυμίζει έντονα ως ερμηνεία ακόμα και στο χρώμα της φωνής, την Ευγενία Ξυγκόρου, την πρωταγωνίστρια από το Προξενιό της Ιουλίας. Αυτό δεν το λέω ως κακό. Δεν ξέρω όμως αν είναι και καλό. Επίσης η Mαργαρίτα Αλεξιάδη η οποία υποδύεται τη Βασιλική δεν με έπεισε στη σκηνή που έβαλε τα κλάματα επειδή η Φρόσω την κατηγόρησε ότι εξαιτίας της συνέλαβαν τον πατέρα τους. Γενικά στα δυο πρώτα επεισόδια οι ερμηνείες των τριών κοριτσιών που υποδύονται αντίστοιχα τη Μαρίκα, τη Βασιλική και τη Δεσποινιώ, μου φάνηκαν κάπως άνευρες, χλιαρές. Αυτά για την ώρα. Υπάρχουν τόσα επεισόδια μπροστά για να διαψευστώ και να εντυπωσιαστώ.

Επίσης σεναριακά μου φάνηκε ότι πέρασε πολύ επιδερμικά το δράμα με τη σύλληψη του πατέρα. Δεν αισθάνθηκα τόσο έντονα την αγωνία των κοριτσιών για την απουσία του. Γιατί μάλλον δεν την είδαμε. Επιπλέον η μάνα των κοριτσιών ενώ ήταν ετοιμοθάνατη, σηκώθηκε από το κρεβάτι για να πει στην πρωτότοκη «Όσους τους δένει το αίμα, μένουν για πάντα μαζί» και την επομένη δεν ξύπνησε ποτέ. Θα μπορούσε αυτά τα λόγια να τα πει στην κόρη της και από το κρεβάτι αφού σεναριακά έτσι κι αλλιώς θα άφηνε την τελευταία της πνοή.

Από εκεί και πέρα οι βασικοί πρωταγωνιστές πραγματικά είναι ένας κι ένας: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρίνα Ασλάνογλου, Δήμητρα Ματσούκα, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιούλικα Σκαφιδά. Εγώ θέλω να σταθώ στους μικρότερους ρόλους που με εντυπωσίασαν. Όπως η Λουκία Πιστιόλα, η οποία υποδύεται τη Βικτωρία Μαρόγλου που αποφασίζει ουσιαστικά τη μοίρα των τεσσάρων αδελφών εν αγνοία τους. Ε είναι εξαιρετική. Επίσης ξεχώρισα τον Κωνσταντίνο Μαγκλάρα στον ρόλο του αξιωματικού της βασιλικής χωροφυλακής. Η ερμηνεία του ήταν τόσο έντονη και πειστική που ξεπέρασε με τη δυναμικότητά της τη μερικών λεπτών εμφάνισή του. Θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια ο Κωνσταντίνος Μαγκλάρας έχει ξεχωρίσει σε κάθε τηλεοπτικό ρόλο που ανέλαβε είτε σε δράμα (Έρημη χώρα) είτε σε κωμωδία (The Friend του ΑΝΤ1+, Φόνοι στο καμπαναριό). Αλλά και στο θέατρο παίζοντας τις δυο πρώτες χρονιές στη sold out παράσταση Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού.

Το βράδυ της Πέμπτης, η Μαρίνα Σάττι έριξε το Ζάρι της και όπως συμβαίνει πάντα το κοινό διχάστηκε με το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στη Γιουροβίζιον. Νομίζω ότι όταν συζητάμε για Γιουροβίζιον πρέπει να αφήνουμε κατά μέρος τα προσωπικά μας γούστα στη μουσική και να σκεφτόμαστε έχοντας ως βάση τι ταιριάζει σε έναν τέτοιο διαγωνισμό ο οποίος έχουμε δει πόσο απρόβλεπτος είναι. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν θεωρώ ότι το Ζάρι μια χαρά είναι για τη Γιουροβίζιον. Παρόλο που κι εμένα προσωπικά μέτρια συναισθήματα μου άφησε άκουγοντάς το τις πρώτες δυο φορές. Αλλά όσο περισσότερο το ακούω τόσο πιο πολύ μου αρέσει. Και σας το λέω, δεν σκαμπάζω ούτε από είδη μουσικής ούτε από μουσικούς κανόνες. Η Μαρίνα Σάττι είναι ένα πολύ ταλαντούχο κορίτσι, γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα είδη μουσικής (φυσικά πολύ πολύ καλύτερα από τους ημιμαθείς που κυκλοφορούν στην τηλεόραση) και θεωρώ ότι θα δώσει τον καλύτερο της εαυτό πάνω στη σκηνή. Αφήστε πια την τοξικότητα μόνο σας βλάπτει. Να στείλουμε όλοι τη θετική μας ενέργεια σε ένα κορίτσι ικανό που είμαι σίγουρος ότι θα βάλει φωτιά στο Μάλμε.

Διάβασα ένα πολύ ωραίο κείμενο στη Lifo για το Ζάρι και τη Μαρίνα Σάττι και θα κρατήσω μια σωστή φράση: Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας κι ας το έχουμε όλοι κατά νου.

Ποιος γοητευτικός ηθοποιός τον οποίο βλέπουμε σε σήριαλ του ΑΝΤ1 βρίσκεται σε συζητήσεις για να παίξει σε εβδομαδιαίο σήριαλ του Alpha;

Αυτά κυριακάτικα. Φιλούμπες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά. Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.   Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μα
Τα unfollow των «Παγιδευμένων», η νέα θεατρική συνεργασία Λαγούτη & Φεντόρουφ και οι «Τρεις Χάριτες» Μια πολύ αγαπημένη σειρά ολοκληρώνει σύντομα την τηλεοπτική της διαδρομή και λίγο πριν από το μεγάλο φινάλε, συζητείται κυρίως για τα unfollow στο Ι nstagram μεταξύ των πρωταγωνιστών παρά για το τέλος της. Ο λόγος φυσικά γίνεται για τους Παγιδευμένους του ΑΝΤ1 που μάλιστα την Παρασκευή 21 Ιουνίου οι συντελεστές ολοκλήρωσαν τα γυρίσματα. Οι χρήστες του Twitter  και φανατικοί της σειράς  εντόπισαν τα unfollow  - μα τι Σέρλοκ Χολμς σας έπιασε κι εσάς😂😂-  μεταξύ των δυο πρωταγωνιστών Μιχάλη Λεβεντογιάννη και Μάρθας Λαμπίρη Φεντόρουφ ενώ είχε προηγηθεί εδώ και καιρό κι εκείνο του Πέτρου Λαγούτη προς τον συνάδελφό του. Ανάμεσα στα πολλά σχόλια, ξεχώρισα ένα: Οι σχέσεις των ανθρώπων δεν ορίζονται από τα follow και τα unfollow . Όσοι αγαπήσαμε τη σειρά ας μείνουμε στην ουσία: Μια ωραία ιστορία μυθοπλασίας που οι ερμηνείες των ηθοποιών μας έκαναν να την αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο. Αν
Η Σάττι, η Γιουροβίζιον, ο Αλευράς, ο Καλούτα και η τηλεθέαση   Sarah Louise Bennett/EBU Να μένουμε στα όμορφα αυτής της αγαπημένης διαχρονικής πια τηλεοπτικής μουσικής γιορτής, είτε μας αρέσουν τα αποτελέσματα είτε όχι. Αναμφίβολα, παρά τα όποια φετινά απρόοπτα, οι Σουηδοί, παρουσίασαν μια άψογη Γιουροβίζιον, εντυπωσιακή, φαντασμαγορική, εκμεταλλευόμενοι καθαρά τη δύναμη της εικόνας, που τόσο έχει κυριαρχήσει στις ζωές μας, τα τελευταία χρόνια (σ.σ. Τα ολογράμματα των Abba ήταν το κερασάκι στην τηλεοπτική υπερπαραγωγή. Μαθήματα παρέδωσαν χθες για το πως στήνονται οι σωστές τηλεοπτικές παραγωγές). Το σύνολο των φετινών συμμετοχών έβαλαν τα δυνατά τους να εντυπωσιάσουν κερδίζοντας κυρίως την προσοχή μας με το θέαμα. Αυτό είναι καταρχάς η Γιουροβίζιον. Εικόνα. Όμως, φέτος ο διαγωνισμός είχε και πολλά ωραία τραγούδια. Προσωπικά μου άρεσαν αρκετά, μαζί με το δικό μας βέβαια, αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν ξεχώρισα τις συμμετοχές της Ελβετίας, της Γαλλίας (ο Slimane με τον Μ on Amour ή