Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι ερμηνείες στις «Ψυχοκόρες» και η Σάττι έριξε τη ζαριά της 

                                                                                                                                                                                     Credit: Peggy Theodorogianni

Από την αρχή της σεζόν ακούστηκαν τα καλύτερα λόγια για ένα σήριαλ στον ΑΝΤ1+, τις περίφημες «Ψυχοκόρες». Οπότε είχα μεγάλη περιέργεια να δω αυτό το σήριαλ. Αναρωτιόμουν: «Τόσος ντόρος να είναι για το τίποτα;» Και είδα λοιπόν, τα δυο πρώτα επεισόδια τα οποία μετέδωσε ο ΑΝΤ1 το βράδυ της Τετάρτης 6 Μαρτίου. Δεν θα συγκρίνω τις «Ψυχοκόρες» με άλλες σειρές διότι είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση και δεν γίνεται να συγκρίνεις ανόμοια προγράμματα. Επιπλέον ο χρόνος είναι αυτός που επιβεβαιώνει αν αξίζει μια τηλεοπτική παραγωγή ή όχι. Εγώ θα σταθώ απλά στην πρώτη αίσθηση που μου άφησε η σειρά με τα δυο αρχικά επεισόδια. Με τόσα που είχα ακούσει είχα άλλες προσδοκίες.

Δεν απορρίπτω φυσικά το σήριαλ γιατί ομολογουμένως είναι μια πολύ ωραία παραγωγή, με αισθητική και έχει και την καλλιτεχνική υπογραφή μιας μεγάλης κυρίας της ελληνικής τηλεόρασης, της Φρόσως Ράλλη. Ωστόσο είναι ορισμένα στοιχεία που παρατήρησα τα οποία εμένα προσωπικά δεν βοήθησαν να ενθουσιαστώ.

Καταρχάς όσον αφορά στις ερμηνείες των νεαρών ηθοποιών οι οποίες υποδύονται τις Ψυχοκόρες, σε πρώτο επίπεδο με έπεισε μόνο η Άννα Λουιζίδη, η Φρόσω, δηλαδή το άξιό μου όπως την αποκάλεσε ο τηλεοπτικός πατέρας της Μανώλης Μαυροματάκης. Αυτό το κορίτσι πέρα ότι έχει έναν πολύ ωραίο δομημένο λόγο (στο The 2night show όπου φιλοξενήθηκαν πρόσφατα με τις τηλεοπτικές αδελφές της, κατά τη γνώμη μου άφησε την καλύτερη εντύπωση απ’όλες διότι είπε τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα), έχει και μεγάλο ταλέντο.

Από την άλλη, η Μαριάννα Κιμούλη η οποία υποδύεται τη μεγαλύτερη αδελφή, τη Μαρίκα μου θυμίζει έντονα ως ερμηνεία ακόμα και στο χρώμα της φωνής, την Ευγενία Ξυγκόρου, την πρωταγωνίστρια από το Προξενιό της Ιουλίας. Αυτό δεν το λέω ως κακό. Δεν ξέρω όμως αν είναι και καλό. Επίσης η Mαργαρίτα Αλεξιάδη η οποία υποδύεται τη Βασιλική δεν με έπεισε στη σκηνή που έβαλε τα κλάματα επειδή η Φρόσω την κατηγόρησε ότι εξαιτίας της συνέλαβαν τον πατέρα τους. Γενικά στα δυο πρώτα επεισόδια οι ερμηνείες των τριών κοριτσιών που υποδύονται αντίστοιχα τη Μαρίκα, τη Βασιλική και τη Δεσποινιώ, μου φάνηκαν κάπως άνευρες, χλιαρές. Αυτά για την ώρα. Υπάρχουν τόσα επεισόδια μπροστά για να διαψευστώ και να εντυπωσιαστώ.

Επίσης σεναριακά μου φάνηκε ότι πέρασε πολύ επιδερμικά το δράμα με τη σύλληψη του πατέρα. Δεν αισθάνθηκα τόσο έντονα την αγωνία των κοριτσιών για την απουσία του. Γιατί μάλλον δεν την είδαμε. Επιπλέον η μάνα των κοριτσιών ενώ ήταν ετοιμοθάνατη, σηκώθηκε από το κρεβάτι για να πει στην πρωτότοκη «Όσους τους δένει το αίμα, μένουν για πάντα μαζί» και την επομένη δεν ξύπνησε ποτέ. Θα μπορούσε αυτά τα λόγια να τα πει στην κόρη της και από το κρεβάτι αφού σεναριακά έτσι κι αλλιώς θα άφηνε την τελευταία της πνοή.

Από εκεί και πέρα οι βασικοί πρωταγωνιστές πραγματικά είναι ένας κι ένας: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρίνα Ασλάνογλου, Δήμητρα Ματσούκα, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιούλικα Σκαφιδά. Εγώ θέλω να σταθώ στους μικρότερους ρόλους που με εντυπωσίασαν. Όπως η Λουκία Πιστιόλα, η οποία υποδύεται τη Βικτωρία Μαρόγλου που αποφασίζει ουσιαστικά τη μοίρα των τεσσάρων αδελφών εν αγνοία τους. Ε είναι εξαιρετική. Επίσης ξεχώρισα τον Κωνσταντίνο Μαγκλάρα στον ρόλο του αξιωματικού της βασιλικής χωροφυλακής. Η ερμηνεία του ήταν τόσο έντονη και πειστική που ξεπέρασε με τη δυναμικότητά της τη μερικών λεπτών εμφάνισή του. Θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια ο Κωνσταντίνος Μαγκλάρας έχει ξεχωρίσει σε κάθε τηλεοπτικό ρόλο που ανέλαβε είτε σε δράμα (Έρημη χώρα) είτε σε κωμωδία (The Friend του ΑΝΤ1+, Φόνοι στο καμπαναριό). Αλλά και στο θέατρο παίζοντας τις δυο πρώτες χρονιές στη sold out παράσταση Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού.

Το βράδυ της Πέμπτης, η Μαρίνα Σάττι έριξε το Ζάρι της και όπως συμβαίνει πάντα το κοινό διχάστηκε με το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στη Γιουροβίζιον. Νομίζω ότι όταν συζητάμε για Γιουροβίζιον πρέπει να αφήνουμε κατά μέρος τα προσωπικά μας γούστα στη μουσική και να σκεφτόμαστε έχοντας ως βάση τι ταιριάζει σε έναν τέτοιο διαγωνισμό ο οποίος έχουμε δει πόσο απρόβλεπτος είναι. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν θεωρώ ότι το Ζάρι μια χαρά είναι για τη Γιουροβίζιον. Παρόλο που κι εμένα προσωπικά μέτρια συναισθήματα μου άφησε άκουγοντάς το τις πρώτες δυο φορές. Αλλά όσο περισσότερο το ακούω τόσο πιο πολύ μου αρέσει. Και σας το λέω, δεν σκαμπάζω ούτε από είδη μουσικής ούτε από μουσικούς κανόνες. Η Μαρίνα Σάττι είναι ένα πολύ ταλαντούχο κορίτσι, γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα είδη μουσικής (φυσικά πολύ πολύ καλύτερα από τους ημιμαθείς που κυκλοφορούν στην τηλεόραση) και θεωρώ ότι θα δώσει τον καλύτερο της εαυτό πάνω στη σκηνή. Αφήστε πια την τοξικότητα μόνο σας βλάπτει. Να στείλουμε όλοι τη θετική μας ενέργεια σε ένα κορίτσι ικανό που είμαι σίγουρος ότι θα βάλει φωτιά στο Μάλμε.

Διάβασα ένα πολύ ωραίο κείμενο στη Lifo για το Ζάρι και τη Μαρίνα Σάττι και θα κρατήσω μια σωστή φράση: Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας κι ας το έχουμε όλοι κατά νου.

Ποιος γοητευτικός ηθοποιός τον οποίο βλέπουμε σε σήριαλ του ΑΝΤ1 βρίσκεται σε συζητήσεις για να παίξει σε εβδομαδιαίο σήριαλ του Alpha;

Αυτά κυριακάτικα. Φιλούμπες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H νέα άφιξη – έκπληξη στους «Παγιδευμένους» και οι σταθερές Ναταλία & Σία   Χθες βράδυ οι Παγιδευμένοι του ΑΝΤ1 μας αποχαιρέτισαν για το καλοκαίρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους τηλεθεατές για το φθινόπωρο. Το φινάλε της πρώτης σεζόν, κατά τη γνώμη μου, ήταν αντάξιο με όλες τις έντονες στιγμές που μας χάρισε αυτό το σήριαλ από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 13.600 tweets καταμετρήθηκαν συνολικά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του επεισοδίου της σειράς. Ανεξάρτητα από τα ποσοστά τηλεθέασης, κατά γενική ομολογία – και όχι επειδή παρακολουθώ φανατικά τη σειρά- οι Παγιδευμένοι αποτέλεσαν δικαίως τηλεοπτικό hit της σεζόν. Τα γυρίσματα του Α’ κύκλου ολοκληρώθηκαν μόλις στις 3 Ιουλίου και σύντομα οι συντελεστές θα συναντηθούν ξανά για να συνεχίσουν την ιστορία του δεύτερου κύκλου. Μάλιστα, όπως έμαθα, στη δεύτερη σεζόν, στο καστ πρόκειται να προστεθεί ένας καινούριος ήρωας, τον οποίο θα υποδυθεί ο Τάσος Χαλκιάς. Με λύπη όμως έμαθα ότι στον επόμενο κύκλο θα μας αποχαιρ
 Ο «Μάρκος Λάσκαρης» στον Alpha και το νέο στοίχημα της ΕΡΤ Αφρικανική σκόνη είναι παιδιά, θα περάσει. Ας κάνουμε υπομονή και όχι την τρίχα τριχιά. Ξεκινάω με τηλεοπτικά νέα. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο τηλεοπτικός Μάρκος Λάσκαρης της αγαπημένης Μάγισσας του ΑΝΤ1, τη νέα σεζόν μετακομίζει στον Alpha . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός έκλεισε- ήδη για να πρωταγωνιστήσει στην καινούργια σειρά του καναλιού, Διάφανη Αγάπη. Η σειρά βασίζεται σε ιταλικό φορμάτ το οποίο είναι εμπνευσμένο από το επιτυχημένο ρομαντικό θρίλερ του 1990, Αόρατος εραστής με πρωταγωνιστές τότε, τον αξέχαστο Πάτρικ Σουέιζ και τη Ντέμι Μουρ. Πάντως η σειρά δεν θα είναι καθημερινή. Άλλωστε τον Σασμό στην prime time θα αντικαταστήσει άλλο σήριαλ βασισμένο σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη. Όπως έγινε γνωστό από το κανάλι τη νέα σεζόν επιστρέφει και το Deal (στη ζώνη των 20.00) ενώ το μενού της μυθοπλασίας περιλαμβάνει και νέα μίνι σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου.   Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μα
  H M πέττυ, η Ναταλία, ο Κώστας και οι βραδινές πρεμιέρες της Δευτέρας   Τουλάχιστον τηλεοπτικά καθόλου αδιάφορο δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας. Τρεις εκπομπές, μια γνώριμη και δυο ολοκαίνουριες, μπήκαν στο τηλεοπτικό τερέν και είχαν ενδιαφέρον. Καταρχάς το πρωί του Σαββάτου έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 η υπέροχη Μπέττυ Μαγγίρα με την εκπομπή I love Σου Κου. Μαζί της είναι οι Δημήτρης Μακαλιάς, Τάσος Μπιμπισίδης και Τζο Κουτσοκώστα. Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το κανάλι του Αμαρουσίου ενεργοποίησε ξανά την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου επιλέγοντας ένα πολύ ταλαντούχο πρόσωπο. Η Μπέττυ έχει πάρα πολύ έξυπνο χιούμορ, έχει αμεσότητα, γρήγορα αντανακλαστικά και ομαδικό πνεύμα το οποίο πρέπει να υπάρχει στην τηλεόραση. Και φαίνεται ότι η εκπομπή άρεσε πολύ στους τηλεθεατές καθώς απέσπασε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης με το καλημέρα σας. Μια ξεκάθαρα ψυχαγωγική εκπομπή, που τόσο έχει λείψει αυτό το είδος από την τηλεόραση, την οποία παρακολούθησα ευχάριστ